Elise | Saga | Mamma | Pappa | Djuren | Dagbok | Album | Webben | Gästbok | Hem

 


Familjens dagbok


Tillbaka


FEBRUARI
Stor ryttarinna och liten bokmal Lördag 28 februari
Köksgolvet klart Fredag 24 februari
Blott en dag Tisdag 21 februari
Liten hjälpreda Måndag 20 februari
En månad! Fredag 17 februari
Stora tjejer! Onsdag 15 februari
Hjärtan Tisdag 14 februari
Snölekar Fredag 10 februari

Stor ryttarinna och liten bokmal
Tisdag 28 februari 2006
I lördags var jag och Elise till stallet för prova- på-lektion! Det var alltså Elise som skulle prova rida, för första gången! Vi har pratat om det sedan i somras, och så bokade Elise och jag en tid när vi var till stallet och hämtade hö till marsvinen i fredags. Jag var helt bombsäker på att hon skulle fega ur när det väl kom till kritan, eller att hon max skulle vilja sitta på hästen ett par steg. Även om det är en liten häst så är den ju rätt stor när man bara är en knapp meter hög själv. Så jag tänkte att en halvtimmas prova-på kommer antagligen att bli tre minuters "rida" och 27 minuter "stå stilla i mitten och vänta på att få gå hem". Men icke då! Det var kö när vi kom, men trots det så fanns den minsta hästen (en shettis vid namn Filur) kvar, och hon fick den. Hon fick välja hjälm och vi satte på säkerhetsväst. Väl inne i manegen hjälpte jag henne upp och vi förkortade stiglädren så långt det gick. Hon var så nöjd så, stora tjejen, men lite nervös, tror jag (precis som mamma!). Hon satt alldeles själv, höll i sig i tyglar och sadel och var jättenöjd!!! Jag ledde ekipaget runt. I 20 minuter!!! Så duktig tjej och gissa om hon var stolt! (Och det var mamma med!)


     Saga har börjat skratta! Hon ler ofta, men så rätt vad det är gurglar det till och låter som om hon sätter i halsen - då skrattar hon! Igår gick vi på långpromenad jag och Saga. Anders i skolan och Elise hos farmor. Jättefint väder occh som gjort för en promenad med vagn. Saga sov nästan hela tiden. På kvällen läste pappa en bok för Saga för första gången! Det blev Max, och det var mycket uppskattat. (Om det var bokens innehåll eller pappas röst som var mest intressant låter jag vara osagt.)


     


Köket börjar närma sig färdigt. Listerna kommer på plats och fönstrena håller på att målas. Det blir så fint så. : )


Det börjar märkas lite svartsjuka hos Elise nu. Hon säger ofta att hon "vill ha mamma för sig själv". Jag försöker ta mig ännu mer tid åt att göra saker med bara henne och ge henne ännu mer uppmärksamhet. På tisdag ska vi börja på familjegympa bara hon och jag. "För det är ju bara stora tjejer som kan gå på gympa! Inte bäbisar!" Tänk att hon har blivit så stor, vår lilla prinsessa. : ) I lördags var hon hos Momo & Bobo medan vi var på årsmöte. Det trivs hon så bra med! Då får hon ha dem för sig själv och göra massa skojiga saker och känna sig stor. *söt*Kommentera!Köksgolvet klart!
Fredag 24 februari 2006
 Igår kom Fredrik & Kicki över med pizza. Så smarrigt och skönt när köket inte går att använda! Elise och Elias lekte jättebra tillsammans och vi hade trevligt fram till nio på kvällen. Elise somnade som en stock..
    Tidigare på dagen var Saga och jag förbi Emma & Börje medan Anders var i skolan. Efteråt var vi till fotografen och beställde foton. : )
    Idag är köksgolvet klart!!! Jag har lackat det sju gånger, målat elementet och putsat elementvredet. Bilder kommer. Golvet blev fantastisk fint! : )


Kommentera!Blott en dag...
Tisdag 21 februari 2006
Anders slipade köksgolv till klockan två i natt. På morgonen blev det frukost i köket. Elise klagade över magont, vilket hon gör till och från. Men efter bara några skedar frukost storkräktes hon över hela soffan. Stackars prinsessa. Vi ringde dagis för att meddela att hon blev hemma med oss idag. Direkt efteråt var hon hur pigg som helst igen och vi tog ett bad. Jag ringde och rådslog med bvc om hennes återkommande magont.
    Det här var typ den sämsta dagen att ha Elise hemma från dagis. Alla köksmöbler utflyttade till hall och vardagsrum. Slipdamm precis överallt. Verktyg, maskiner och vuxenprylar både högt och lågt. Vi turades om att leka med Elise och ha koll på Saga medan den andra jobbade i köket eller vid datorn. Och dagen artade sig till det bästa. Saga bara sov och Elise var pigg och på strålande humör. Ingen magsjuka således. Skönt.
    Elise går och nynnar för fullt på "Blott en dag ett ögonblick i sänder". Hon kom bara ihåg de första raderna och frågade hela tiden "Hur går den sen då?". Så vid lunchen satt vi med psalmboken och sjöng med vår äldsta dotter. *ler* Hon berättade att hon lärt sig den hos Momo när de läser Madicken och Lisabet. *ler igen*
    På kvällen lackade jag de första plankorna av golvet och rengjorde elementet för målning. : ) Anders har nu gjort sitt och jag ska fixa med lackning och resten. : ) 


Kommentera!Liten hjälpreda
Måndag 20 februari 2006
Vad har nu hänt sen sist? Anders har jobbat hela helgen. Och det har faktiskt varit jättehärligt att vara ensam med två barn!! : ) Med andra ord, nu har min ork återvänt. I lördags hade jag namnsdag, men vi firade inget speciellt. På söndagen bakade Elise och jag chokladbollar igen. En klar favorit. Hon är så duktig att rulla dem i socker!
    Idag är Elise hos farmor heldag och vi har börjat slipa köksgolvet, som utlovat! Anders tycker att det är aptrist, men jag tycker att det bli sååå fint. På bilden hjälper Elise till att dra upp de sista spikarna ur golvet bakom spisen. *duktig* 


Kommentera!En månad
Fredag 17 februari 2006
En månad sedan Saga kom till världen. Det känns som en evighet sedan jag var gravid och som om Saga alltid funnits hos oss.
   Jag är piggare igen och sover inte på dagarna längre. Är igång med småprojekt hemma och har fått Anders att lova att vi ska försöka få ihop det så att vi kan slip köksgolvet snart. Stackarn...
    Saga trivs som bäst när hon får ligga på skötbädden och titta på nallen som gungar ovanför. Elise är fortfarande helt fantastik storasyster. Kramar och hjälper till. Så söt. Hemma vill hon hjälpa till att diska, städa och plocka undan. Hoppas att det håller i sig : )


Kommentera!Stora tjejer!
Onsdag 15 februari 2006
Besök hos BVC med bägge tjejerna. Elise har blivit hela 96 centimeter lång! Saga väger redan 5 290 gram och är 57 cm! (Nästan som Elise var vid åtta veckor.)
    Var tog spädbarnet vägen? Det känns som om jag missade hela den korta tiden så hon var riktigt liten, eftersom jag var så ur gängorna under de första tre-fyra veckorna.


Kommentera!Hjärtan
Tisdag 14 februari 2006
Alla Hjärtans Dag och vår minsta prinsessa firar fyra veckor. Hon ler för fullt och håller upp huvudet när hon ligger på mage!
    Familjen åkte på utflykt till Åsby där vi tittade på getter, kaniner och ankor. Pappa och Elise åkte pulka. Sen gick vi in i handelsträdgården, men där höll de på att bygga om, så det blev ingen fika. Elise köpte en blomma.
    Hemma åt vi glass. : )


Kommentera!Snölekar
Fredag 10 februari 2006
Familjen tar en promenad ute i solskenet och all snö, första gången som fyra! Saga sov hela tiden, väl nerbäddad, och Elise hjälpte till att skotta och åkte pulka i backen. Hon är lite förkyld och efteråt somnade hon som en stock.
    Saga har blivit så stor! *ler* Hon är ingen nyfödd bäbis längre utan börjar lägga på sig bra.
    Jag börjar hitta tillbaka till mig själv och i måndags var första gången sedan Saga föddes som jag var vaken en hel dag, utan att sova middag. : )


Kommentera!