Elise | Saga | Mamma | Pappa | Djuren | Dagbok | Album | Webben | Gästbok | Hem

 


Familjens dagbok


Tillbaka


MARS
"Så att djuren kan vara kvar, istället" Fredag 31 mars
Lika som bär? Onsdagen 29 mars
Förkylningstider Torsdag 23 mars
Meterologisk vinter Söndag 19 mars
Favoritrecept Torsdag 16 mars
Snölek II Söndag 12 mars
Snölek I Söndag 5 mars
Shoppingrunda i city Lördag 4 mars
Bad med pappa Fredag 3 mars

"Så att djuren kan vara kvar, istället"

Fredag 31 mars 2006

Åå.. så otroligt gullig och smart liten tjej vi har! Idag vid lunchen frågade jag Elise om hon visste att hon var vegetarian. "Är du det också, begetarian?" frågade hon. "Ja" svarade jag. "Och Pappa, och Saga," konstaterade Elise. "Ja, vet du varför man är vegetarian?" "Nä." "Man äter inte kött, inte djur." "Så att djuren kan vara kvar, istället!" konstaterade Elise stolt och åt av vegopastan. Såå söt! : ) 
    Vintern kom tillbaka. Snöstorm utanför fönstret, men bara nollgradigt. Dessa stackars tulpanblad som kämpar i rabatten...


Kommentera!  |  Upp igen!
Lika som bär?

Onsdag 29 mars 2006

Visst är väl Elise en liten pappa och Saga en lite mamma? 
Kolla här.


Kommentera!  |  Upp igen!
Förkylningstider

Torsdag 23 mars 2006

Jobbigt. Alla är förkylda, mer eller mindre. Elise mer. Hon vaknade i går natt och var urdålig. Näsan rinner, hon hostar och är allmänt hängig/gnällig. Jag har massor med jobb och massor som måste bli gjort. Det är tur att man är kvinna så att man kan ha massor av bollar i luften på samma gång: amma, roa sjuk 2,5-åring, sköta jobb, tvätta, laga mat och renovera hus. På en och samma gång. Anders har tenta på lördag och koncentrerar sig helst på en sak i taget. Det är skillnad mellan kvinnor och män. Fast i natt satt han uppe längre än mig och hade barnen nere hos sig (Elise hade vaknat och fick somna om i soffan), medan jag fick gå upp och sova själv. Helt underbart : ) Att bara få vila och inte behöva tänka på nån annan en kort stund. Fast jag var så trött, så jag han inte njuta så mycket av det utan somnade direkt... Sen kom han upp med barnen och det blev så där mysigt trångt i sängen igen. Det är rätt mysigt det med. : )
    Från och med nästa vecka ska Elise få gå 21 timmar per vecka på dagis igen. Som mammaledig har man här bara rätt till 15 timmar per vecka. Mammaledig? Jag kan ju inte direkt säga åt mina kunder att "jag tar mammaledigt, välkomna tillbaka om ett år!". Då har jag inga kunder kvar. Firman måste drivas trots "mammaledighet". Pratade med kommunen, som hänvisade direkt till dagis. Och till slut fick vi ok. Det handlar ju fortfarande inte om heltid...
    Idag är det så där nedslående väder igen. Frost på grenarna och mer snö. Tycker synd om de små tulpanbladen i rabatten...


Kommentera!  |  Upp igen!
Meterologisk vinter

Söndag 19 mars 2006

Nu räcker det. Nu är jag så in i norden trött på vintern. I förrgår upptäckte jag till min lycka att de första små tulpanbladen minsann försiktigt tittar upp i rabatten längst in vid husväggen. Men våren låter vänta på sig. Detta om man får tro väderkillen på Rapport. Enligt honom råder än så änge "meterologisk vinter" över hela landet. Han berättade i kvällens sändning att vanligtvis så har våren täckt in hela södra Sverige, nästan ända upp till Mälardalen, den 20 mars. Men alltså icke i år. För att det ska vara "meterologisk vår" måste det vara ihållande nollgradigt i sju dagar. Än är det långt kvar, alltså. Och idag var vädret minst sagt omväxlande, med snöstorm ena sekunder och vårsol den andra.
    Vid matbordet idag hade vi ett litet språksamtal med vår äldsta dotter. Hon är ju helt suverän på att prata och ordförråd och uttal är helt fascinerande. Men sche-ljudet har hon det vanligtvis lite knepigt med. Nu säger hon dock 'Michelle' utan problem, och jag lekte språkpedagog: "Kan du säga 'köpa' då? Det är samma ljud som i 'Michelle'." Gissa vad ungen svarar: "Nä, det kan jag inte. Jag säger 'handla'!" Några krångliga ord som hon övar på för tillfället är annars 'fjärrkontrollen' och 'familjegymnastiken'. Imorse upptäckte hon att Pappa hade satt upp en rullgardin i sovrumsfönstret (äntligen). Och hennes klockrena kommentar blev: "Å, det var väl hysst!" (schysst). *så söt*
    Fel låt vann! Carola vann bara för att hon är Carola. Var han verkligen _SÅ_ dålig, Björn Kjellman? Jag älskade låten, framförandet, kläderna och allt, redan första gången jag såg honom framföra den. Inte för att jag trodde att den skulle vinna (eller ens komma bland de fem första låtarna, för den delen), men det är skamligt att den bara fick sex poäng! Att alla juryn utom en gav sina poäng till låtar som Rednex, Magnus Bäcklund och Linda Bengtzing istället. Nej, jag är inget Melodifestival-fan, och kommer så heller inte att bli.


Kommentera!  |  Upp igen!
Favoritrecept

Torsdag 16 mars 2006

Ooohh! Jag har ju glömt att dela med mig av det nya favo-receptet!!! Här kommer det:


Kinafärsbiffar
1 burk Kinafärs (finns oftast på samma hylla som vegomaten eller som wookrätter)
1 lök
2 vitlöksklyftor (som vi har uteslutit för barnens skull, men det är säkert gott!)
ca ½ dl vetemjöl
Någon av dina favoritkryddor, t ex grillkrydda eller curry (vi valde det sistnämnda, så klart!)

Potatis för två personer (+ ett barn i vårt fall...)


2½ dl soja- eller havregrädde (vi tog sojagrädde)
kryddor t ex timjan, oregano, paprikapulver (timjan & oregano var jättegott!!)
½ buljongtärning och ev chilisås (vi hoppade chilisåsen för både Elises och amningens skull)
     Skala och skär potatisen i klyftor, lägg på en plåt och ringla över olja. Krydda och ungsbaka i 225 grader i ca 30 minuter eller tills de är mjuka och har fått fin färg.
     Häll av vätskan från Kinafärsen. Finhacka eller mixa hela innehållet. Finhacka löken och rör ner. (Vi mixade färs och lök ihop...) Smaksätt med rejält med krydda. Tillsätt mjölet lite i taget och forma till biffar. Stek några minuter på medelhög värme tills de fått fin färg och känns genomstekta. (Biffarna kan med fördel stekas i förväg (eller frysas) och sedan värmas upp, då smakar de mer.
     Värm grädden, smaksätt med kryddor och gärna lite chilisås. Blir såsen för tjock av chilisåsen så späd den med lite vatten eller grädde, Sojagrädden, till skillnad från havregrädden, kokar ihop och blir lite krämig.


Smaklig måltid!!!


Kommentera!  |  Upp igen!
Snölek II

Söndag 12 mars 2006

Idag byggde Elise sin första snökoja! Det var jätteroligt!!!! Sen var hon hemma hos Momo & Bobo medan Mamma & Pappa passade på att jobba lite.
    Saga sover fortfarande mycket, men äter mer. Hon känner igen Elise, Mamma och Pappas ansikten och är så duktig på att besvara leenden!! Spricker upp som ett solsken rätt var det är.
    Nu tycker vi att det räcker med snö och kyla och längtar efter vårens första tussilago.

    
Kommentera!  |  Upp igen!
Snölek I

Söndag 5 mars 2006

Mamma var ut till lekpark och pulkabacke med barnen medan Pappa jobbade. Minsta prinsessan som så gott hela tiden. Även efter att vi kommit hem. Stora prinsessan träffade en ny kompis, gungade och åkte kana. Sen blev hon kanontrött och kanonhungrig och vi fick skynda oss hem för att äta vegokorv med bröd.


Kommentera!  |  Upp igen!
Shoppingrunda i city

Lördag 4 mars 2006

Jag, Saga och mamma tog en runda på stan för att shoppa kläder åt barnen. Bland annat fick Elise ett gäng jättehäftiga trosor med grodor och prinsessor på! (Se foto!) Mamma insisterade på att få köpa 'lite', så vi kom hem med en hel hög av fina kläder! Nu behöver varken Saga eller Elise nya kläder på ett tag! : ) Vi träffade Eva på stan och tog en fika med henne, så att hon fick träffa det senaste underverket. Saga fick en bok av henne. : )Kommentera!  |  Upp igen!
Bad med Pappa

Fredag 3 mars 2006

Elise och Pappa var till badhuset och Elise fick ett par egna simglasögon. "Då blir allt 'jött' (rött)!"Kommentera!  |  Upp igen!Besökare idag: Totalt antal besökare: