Elise | Saga | Mamma | Pappa | Djuren | Dagbok | Album | Webben | Gästbok | Hem

 


Elise > Kloka ord


Tillbaka


Datum (ålder) Kloka ord
050921 (25 mån) "Nej Pappa, inte slänga den (väskan) på golvet, den gå sönder då!"
050923 Elise ber pappa hämta en nalle. Pappa kommer med två nallar och säger: "Här får du två nallar Elise." Elise svarar: "Nej Pappa, det här är en hund!", vilket den ena mycket riktigt var.
050925 "Es (Elise) pizza i magen, pappa pizza i magen, mamma bäbis i magen!"
051008 Mamma säger om Elise fodrade stövlar: "Dom är fina." Elise säger: "Dom är coola! Och mysiga, inuti!"
051105 Elise tittar på Pappas hår under armarna och Mamma frågar "Vad är det?". Elise svarar säkert: "Det är päls!"
051213 Mamma säger att Elise ska sätta på sig pyjamasen. Elise säger bestämt: "Det där är ingen pyjamas. Det är ett nattlinne!"
060221 "men titta vad fin den va!" säger Elise om Mammas Vegetarianpizza. "Det är en ring som man kan dansa i!"
060825 Elise och kusin Oscar leker. Elise stannar upp och säger "det finns myror här.". Oscar svarar "Är det pissmyror?". Elise tänker efter och svarar "Nä, det är bajsmyror!".
060908 Elise säger ofta "Det är inte ditt fel!". Det hon menar är "Det är inte din ensak", att det inte är vi som ska bestämma det. Idag sa vi åt henne att inte göra på ett visst sätt, då hon givetvis svarade "Det är inte ditt fel!!!". "Nähä, vems fel är det då?" frågade vi. "Det är mitt!!!!" skrek hon tillbaka. *så söt*
080401 Elise drömmer mardrömmar och tänker på hemska saker:
- Du vet att mamma skyddar dig och Saga mot allt ont.
Tankepaus från Elise.
- Ja, mot vargar.
Tyst igen.
- För rävar klarar jag själv!
080501 "Polisen borde ta dem som äter kött".
Elise funderar över varför man får döda djur och äta upp dem, men inte slå dumma barn på dagis.
080504 På vägen till Finspång visar jag kyrkan där min Momo är begravd. Senare frågar jag Elise om hon vet vad "begravd" betyder. Förklarar att när en människa dör gräver man ner henne i jorden. "Så att hon flyger upp till himlen?" frågar Elise. "Nä, när man dör flyger själen, det som är människan, upp till himlen. Kroppen är bara ett skal, det gräver man ner". "Varför gör man det?" frågar Elise. "Vad skulle man annars gör?" frågar jag. "Ta med dom hem och gömma dom", säger Elise.
På kvällen när vi ska somna, säger Elise "Mammma, när du dör ska jag begrava ditt skinn". *ler*
080506 Kommentar till 101 Dalmatiner:
- Visst har de RYSLIGT många barn!
080704 På E18 ringer jag till Polisen eftersom det sitter en banderoll från nynazister över vägen. Elise frågar varför jag ville ta bort den. Jag förklarar varför jag inte tycker om rasister och nazister. (Vi har tagit det samtalet tidigare, när jag konfronterade nynazister på torget i Hallsta och Elise var med. Då såg hade hon inte tänkt på att folk hade olika färger, och jag kände mig totalt opedagogisk som lärde henne se skillnaden...) Nu förklarade jag igen att det finns människor som inte vill att människor som ser annorlunda ut än vi gör ska få bo här i vårt fina land. De tycker bara om dem som ser ut som vi gör. Elise svarar med "som NN på mitt gamla dagis? Att hon inte får bo här. Jag vill ha henne här, jag vill ju leka med henne ibland. Visst vill du också att NN ska få bo här, Saga."