Elise | Saga | Mamma | Pappa | Djuren | Dagbok | Album | Webben | Gästbok | Hem

 


Familjens dagbok


Tillbaka


APRIL

Kusinbesök Fredag 28 april
Vårsol och barnvakt Lördag 22 april
Glad lillasyster
Onsdag 19 april
Sojakorvsgrillning i vårsolen Måndag 17 april
Trädklättring
Lördag 15 april
Påsklunch och födelsedagsfika
Långfredag 14 april
Vår. En är mer vaken och en är tröttare
Onsdag 12 april
Uppvisningen...
Tisdag 11 april
Snart är det dags...
Lördag 8 april
Jobb, trädgårdslek & kalas Fredag 7 april
En sann Saga
Torsdag 6 april
Mamma på villovägar
Onsdag 5 april
Ikea-bök, paketstök, krokusar och pigg katt
Måndag 3 april
Aldrig nog?
Söndag 2 april

Kusinbesök

Fredag 28 april 2006

Faster Terese är på besök med kusin Tova. Elise och Tova har jätteskoj ihop! Men ibland är bägge lite hårdhänta med varandra, fast de menar så väl.  Elise & kusin Tova.

  


Kommentera!  |  Upp igen!
 
Vårsol och barnvakt

Lördag 22 april 2006

Första riktiga vårdagen? Hela familjen njuter av solen utomhus.
   På natten sover Elise hos Momo & Bobo och mamma & pappa är barnvakt åt två jättegoa tvillingpojkar, så att deras föräldrar får sova lite. Vårmys på trappan.

  


Kommentera!  |  Upp igen!
 
Glad lillasyster!

Onsdag 19 april 2006

Lillasyster är ett så nöjt och glatt barn. Hon sover fortfarande mycket och när hon är vaken är hon oftast mätt och nöjd.
    Idag fyller mosters Dennis 30 år. Men de har flytt till utomlands, så honom får vi fira vid senare tillfälle : )Vackraste bäbisen på jorden!

  


Kommentera!  |  Upp igen!
 
Sojakorvsgrillning i vårsolen

Måndag 17 april 2006

Det har blivit tradition att farmor och farfar tar med barn och barnbarn ut i skogarna utanför Sura och grillar varje annandag påsk. En trevligt tradition : ) Och det blir fler och fler barnbarn för varje år som går : )
    Elise och kusin Oscar har (som vanligt) så roligt tillsammans. De tar de täljda grillpinnarna och har dem som metspön och fiskar i det iskall vattnet.
    Marcus och Lucas med pappa Jonas och Tova med mamma Terese var också med. Och så farmor och farfar, så klart.


    
Storasyster grillar sojakorv och lillasyster sover bort hela utflykten. : )

  


Kommentera!  |  Upp igen!
 
Trädklättring

Lördag 15 april 2006

Pappa jobbar och mamma och barnen tillbringar helgen i det härliga vårvädret i trädgården. Upptäcker att Elise är en hejare på att klättra i träd. När jag vänder bort blicken en snabb sekund är hon vips högst upp i äppelträdet och jag får stå på tå för att nå att ta ner henne! (Hon har inte lärt sig klättra ner ännu...) Jag beskär äppelträden. Passar på när Anders inte är där eftersom vi har delade åsikter om hur de bör beskäras *ler* Han får ta ett och jag ett, så kan vi ju se vilken variant som blir bäst den :)Klättermaja.

  


Kommentera!  |  Upp igen!
 
Påsklunch och födelsedagsfika

Långfredag 14 april 2006

Påsklunch hos Momo & Bobo. Där målade Elise jättefina ägg : ) Sen letade vi påskägg. : ) Emma & Börje och Bengt & Alexander var också där. Jättetrevligt.
    På kvällen firade vi Monica (farbrors sambo) som fyllde år.Påsklunch.

  


Kommentera!  |  Upp igen!
 
Uppvisningen...

Tisdag 11 april 2006

... i söndags gick jättebra! Och det var otroligt roligt! Elise var så duktig. Och hon var bara så enormt söt i sin vita skjorta, svarta byxor, käpp och svart plommonstop. *älskar* Hon var bestämd med att hon inte ville ha mustasch, men hatten gick gick hon med på att ha till slut. När vi stod och väntade på att börja så var hon lite orolig för att hon inte kunde se de välkända ansikten som vi sagt skulle finnas på läktaren. Jag försäkrade henne om att de satt där, allihopa, Momo & Bobo, farmor & farfar och Pappa & Saga. Till slut fick vi marschera in. Då fick vi (jag) som tur var först syn på Momo & Bobo i mitten på läktaren, sen allihopa andra med. Jag försökte peka ut för Elise, och de vinkade, men hon "såg bara Bobo". *ler*
    Själva uppvisningen gick jättebra. Det var lite mer folk än vi förberett oss på och vi bägge blev nog lite nervösa. Så Elise ville inte hoppa över käppen mer än en gång eller krypa under min tunnel. Och jag höll på att gå ut innan det var vår tur. *ler* I det hela taget var det himla roligt och jag är så stolt över min lilla/stora tjej! Gympan är ju egentligen från tre år, och hon är minst ett halvår yngre än alla andra som är med. Ändå fixar hon det så bra!!! *sötast* : )
    Det var lite större arrangemang än vad jag hade förstått före. Ortens gymnastikförening fyllde 100 år (hade jag iofs hört) och hela uppvisningen varade i ca två timmar. Dessutom var det entré. Pinsamt. Vi hade ju lämnat plånböcker hemma och fick låna pengar av Momo & Bobo. *ler* Det kändes som om jag hade lite för lite koll på allt, för att det ska falla i min smak. Olustigt när man gillar att ha full koll på precis allt i diverse arrangemang som man deltar i. *ler igen*
    Efter vår del i uppvisningen satt vi på läktaren med tillsammans med vår del av åskådarna och klappade exalterat i händerna tillsammans med Elise efter varje fantastiskt gymnastiknummer. (Jätteroligt att se och jag blev så sugen på att gympa sjäv! Fast... man är ju smidig som ett kassaskåp just nu...)
    När det var några nummer kvar gick vi före hem med barnen. Elise var helt rosig i ansiktet och rätt uppspelt. Hon somnade som en stock i bilen och vi bar in henne till soffan. Vaknade sen när Momo & Bobo och farmor & farfar kom för att fika. Hon fick så mycket beröm för sitt strålande uppträdande. : )
    Foton från uppvisningen kommer. Vi tog inga själva, eftersom pappa Anders filmade hela numret istället, men hoppas på att Bobo har några foton att dela med sig av. : )

  


Kommentera!  |  Upp igen!
 
Snart är det dags...

Lördag 8 april 2006

...för uppvisning med gympan! Imorgon ska Elise och jag visa upp vad vi övat på i fler veckor på familjegymnastiken. Idag på morgonen var vi iväg till Sporthallen för genrep. Våran grupp (mest mammor med barn, men även ett fåtal pappor) ska vara utklädda till Charlie Chaplin, med svartvita kläder, käpp och plommonstop. Vi ska göra en rad konster till musik. Man får väl säga att det går så där, för Elise och mig. Det är inte alltid Elise vill göra samma sak som det är tänk att vi ska göra, som alla andra gör. Jag resonerar att vi är där för att Elise tycker det är kul på gympan, inte för att göra en perfekt uppvisning, det skulle därför aldrig falla mig in att försöka tvinga henne att göra någon övning hon inte har lust till (den metoden skulle för övrigt heller inte funka...). Således har vi förvarnat de vi bjudit för att komma och bevittna skådespelet att de kanske inte får se ett helt (i andras ögon) perfekt uppträdande. *ler* Men vi har pratat mycket om uppvisningen, Elise och jag. Och hon är spänd av förväntan inför vad som ska hända imorgon. För hon förstår att det är något speciellt med gympan imorgon. Och mycket viktigt är att Momo & Bobo och farmor & farfar kommer och tittar. OCH förstås pappa och Saga.
    Så idag målade Elise käpparna som vi ska använda oss av när vi är Chaplins.
    


    
Prinsessa målar käppar. : )


Kommentera!  |  Upp igen!
 
Jobb, trädgårdslek & kalas

Fredag 7 april 2006

Jag har massor med jobb just nu. : ) Precis när jag började fundera över hur den närmaste framtiden egentligen skulle te sig i företaget så rasade det in. En hel massa på en gång dessutom! Jag älskar att jobba och det är som bäst när det är några projekt på gång samtidigt. Då blir jag inte sysslolös och slipper känna oro för jobbrist. Nackdelen när det blir för många bollar i luften samtidigt är att jag blir rädd att någon kund känner sig missad, att jag inte gör jobbet tillräckligt snabbt. Det är himla tur att Saga är så lugn och inte märks så mycket, det skulle bli klurigt att jobba med ett kolikbarn! Och skönt att Anders kan ta så mycket tid hemma.
    Jag hade lovat Elise att följa med ut i trädgården idag. Anders gick först ut med Elise och Saga, sovandes i vagnen. Han fick hjälp av Elise att röja i garaget och åkte sen iväg en sväng till Återbruket. I garaget hittade Elise en massa saker som familjen som bodde här före oss hade lämnat åt henne. Hon föll direkt för den röda dockvagnen och den rosa docksängen. De fick slippa Åtebruket för att istället komma till nytta i lekstugan som jag lova Elise till sommaren. Strax före lunch klämd jag in en rast och kilade ut i trädgården. Ruskväder, men rensade bort en massa gammalt i rabatten så att alla de nya blommorna kan komma upp. Fördel att börja rota där nu, innan alla spindlar vaknat! *s*
    På eftermiddagen tog Elise och pappa sin fredagsutflykt till badhuset och jag och Saga vilade lite mellan jobb och städning. (Blev ont om sömntimmar i natt. Vi missade Lost i onsdags = i det närmaste katastrof. Så efter att jag jobbat klart inatt laddade vi ner det missade Lost-avsnittet på nätet och tittade på.)
    När Elise och pappa kom från badet åkte vi direkt till Sura för att fira Elise näst-näst yngsta kusin Oscar, som fyllde sex år. Elise stortrivs verkligen att vara hos sina kusiner och vill aldrig åka därifrån. Det händer hela tiden någon skojigt och de har mängder med roliga leksaker så att man aldrig behöver leka med samma leksak två gånger. : ) Mamma och pappa tyckte också att det var jättetrevligt där, med enormt god tårta och sällskap i toppklass. Saga mest sov, som vanligt. Vi blev kvar till sena kvällen och avslutade med en pizza : )    
    


         
Elise med sin nyfunna dockvagn och Saga på kalas.


Kommentera!  |  Upp igen!
 
En sann Saga

Torsdag 6 april 2006

Saga fyller snart tre månader. Vår stora lilla prinsessa, kan man säga så? Men fortfarande märks hon inte mycket och gör inte så mycket väsen av sig. Hon sover, äter och ler. Hon har nu fått jättefina runda Michelin-lår och skrattar med hela ansiktet. *så söt* På natten sover hon oftast hela natten igenom. När hon väl är vaken är det tråkigaste som finns att ligga i vagnen. Roligare är när man får vara med i babysittern, på en filt på golvet eller i knäet. Det bästa som finns är när storasyster kommer och pussas och leker med henne, då ler hon mer än nånsin!
    Hon är en sann saga, vår Saga. Och tänk att man har outtömligt med kärlek även för det andra barnet. Jag tittar på henne och blir alldeles varm inombords. Tänker ofta med vördnad på barnen. På vilken otrolig tur vi har som har haft den stora lyckan att få två så fantastiska flickor, fullt friska och välmående. Det är inte en självklarhet utan något man ska känna glädje för varje dag. 


    
En av våra prinsessor.


Kommentera!  |  Upp igen!
 
Mamma på villovägar

Onsdag 5 april 2006

Inatt satt jag och Pejve å pratade på icq:n som brukligt, medan jag jobbade. Då spelades Martins Yeah Yeah Wow Wow på webbradion. Inte så bra var vi överens om. Men så slog det mig att han ju spelade i ett jättebra band som vi såg på Vattendraget för snart två år sedan. Efter den spelningen köpte jag en singel, men har inte lyssnat så mycket på dem efter det.. Tyvärr. Så var jag då in på Nina Rochelles hemsida. Och vad ser man, jo att de har en spelning kommande dag på Village i Västerås!! Kan man ha sån tur? Annars brukar det ju av någon underlig anledning tendera att vara tvärtom, att man ser det dagen _efter_. Pejve och jag bokar upp att gå, med förbehållet att det fungerar för Anders att vara hemma med barnen. Spikat. : ) Anders är som vanligt inte svår att ha att göra med, och Pejve och jag hamnade på Village : ) Där träffade vi även Marika och Annelie med respektive. Spelningen var helt underbart bra!!! Efter spelningen berättade jag för Martin att det var tack vare hans Yeah Yeah-låt som jag hittade dit... Han sa att han hade den låten att tacka för mycket. *ler*
    När jag kom hem var Anders vaken och barnen sov. Vi slösurfade lite och jag köpte Ninas bägge skivor. Snart kommer en till : )
    Det var faktiskt jätteskönt att komma hemifrån. Att göra något som inte involverar barn eller jobb. Att komma iväg och få tänka på annat än amning, dagiskläder och matlagning. Faktiskt. Visst får man känna så?


   
Johan och Martin i Nina Rochelle, på Village!
Tack Marika för foton : )Kommentera!  |  Upp igen!
 
Ikea-bök, paketstök, krokusar 
och pigg katt : )

Måndag 3 april 2006

Igår jobbade Anders. Jag hade bestämt mig för att åka till Ikea och köpa köksstolarna som äntligen kommit in, efter flera veckors väntan. Bäst att passa på när vi ändå hade fått låna bil av mamma. : )
   Sagt och gjort. Men inte lätt! Kunde inte ta barnvagnen in, eftersom Elise var lite trött och jag misstänkte att hon inte skulle orka gå genom hela varuhuset. (Vi har inte köpt någon ståbräda ännu...) Jag lyfte ur madrassen ur vagnen och bäddade ner Saga i botten på en kundvagn. Elise fick sitta i "stolen" på vagnen. Hon blev på strålande humör, det blir hon för det mesta av att komma till Ikea! : )
   Jag hade i mitt enfald trott att man skulle kunna få lite hjälp på Ikea. Att man skulle kunna prata snällt med dem inne på tag själv-lagret och be att få hämta upp stolarna med bilen på utlämningsstället, där man hämtar större saker, efter att man betalat. Men se det gick inte! Så jag fick ta en varuvagn, lassa upp stolpaketen, och dra denna vagn parallellt med den andra kundvagnen. Damen i  kassan kommenterade att det inte såg lätt ut. Och jag nämnde att jag inte var säker på hur jag skulle lyckas komma ut till bilen i snömodden med detta. Hon log och sa åt mig att stå och se hjälplös ut utanför dörrarna, så kanske nån snäll skulle komma och hjälpa mig... *suckar* Det gick iallafall till slut. Men tänk att flera par gick förbi och titta på mitt släpande, över parkeringsplats, utan att fråga om de kunde hjälpa till! Knepigt. Jag skulle inte tvekat en sekund om att kasta mig fram och be att få hjälpa till om jag såg någon i den situationen...
    Sen gick vi en sväng inne på Hälla Shopping också (ja, fast jag tycker bäst om att shoppa i city...). Elise var på strålande humör, Saga fick amma och somnade sen lugnt i vagnen. Vi fikade och Elise titta på Bamse tillsammans med "kompisar" medan jag handlade regnbyxor och t-tröjor åt Elise.
    Elise slår in allt i paket just nu. Hon har just börjat få använda en "vass sax" under uppsyn, istället för saxen som det bara går att klippa papper med. Hon klipper i paketpapper, tejpar, skriver namn på paketet och lindar snöre runt. Det blir så fint!! (Men igår fick hon tag i saxen som man klipper marsvinsklor med, och vips var sladden till min datormus avklippt! Datorn bara pep..)
    Idag har vi varit till veterinären med Tuss. Ingen fara med benet på guldklimpen. : ) Det blev ingen vaccination heller, eftersom de nu rekommenderar vaccinering endast vartannat år. Jättebra veterinär vad det dessutom. : )
   När vi kom hem upptäcktes första krokusen i rabatten nedanför datarumsfönstret!!!!! *längtar*
    

   

Elise slår in allt i paket just nu. : ) Man vet aldrig vad man kan få. 
*Så söt*. Och fint blir det. 


   
Krokus i rabatten! Och lite trött storkisse efter veterinärbesök.


Kommentera!  |  Upp igen!
Aldrig nog?

Söndag 2 april 2006

Ännu mera snö.. Får det aldrig vara nog? : ( Längtar så efter våren!
    Förra veckan jobbade jag nästan fulltid alla dagar utom fredag, då Elise är hemma från dagis. Jag har haft lite väl lite jobb den sista tiden, men nu har det löst sig. *härligt*
    Upptäckte i fredags att Tuss haltar illa. Han är 16 år gammal. Sen säger Elise att hon provat sitta på katten!!! På måndag ska han till Djurdoktorn. Ska passa på att vaccinera samtidigt. Min guldklimp.


   
De första tulpanbladen i rabatten 21 mars. Riktig vinter utanför köksfönstret den andra april...


Kommentera!  |  Upp igen!Besökare idag: Totalt antal besökare: