Hem | Elise | Saga | Mamma | Pappa | Djuren | Dagbok | Kommentera!

 


 
Hem > DjurenTillbaka


Styrande katt i huset är nu Snosan, en liten kattdam född 1996. Hon flyttade hem till 1998 från Djurens Vänner. Hon är mycket sällskaplig av sig och kurrar så att det hörs långväga när hon trampar och stryker sig. Sommartid går hon gärna korta svängar i trädgården och är gärna där vi är. Under vinterhalvåret är hon som mamman i familjen – håller sig helst inne och längtar till våren.

I januari 2010 somnade vår älskade Tuss in, 20 år gammal. Den stora vackra svartvita kattherren Tuss, som flyttade från Djurens Vänner in i min första egna lägenhet i Västerås och som jag lovade att ingen människa någonsin mer skulle svika, efter hans första tuffa år. Kärlek vid första ögonkastet blev till femton härliga år tillsammans. De sista åren levde han med diabetes och leversvikt.  Han saknas oss stort.

Fler fyrbenta familjemedlemmar är marsvinen. Morsan och hennes dotter Vilma är gammelsvinen: kloka, gosiga och vet inte hur man gör för att bitas. Livet går sin sakta lunk, där de mest tillbringarna dagarna åt att tugga obegränsat med hö, sova på sidan och bli gosade med.

Nytillskottet Pricken flyttade in i februari 2009 som sällskap åt marsvinsherren Prinsen. Prinsen visade sig ha problem med käken och trots operation och mycket slit somnade han in alldeles för tidigt sommaren 2009. You can't win them all.

Nu har Pricken Elise som ensamt sällskap. De är som klippta och skurna för varandra – två yrväder utan ro i kroppen med hela världen att upptäcka. Det passerar knappt en morgon utan att Elise morgongosar med Pricken och hon somnar ofta tillsammans med sin ögonsten på kvällen.

 

 

 Huskatten
    Hemlösa katter
    söker nya hem

 Kks
    Fler hemlösa
    katter

 Djurens Rätt
    Så klart

 Katter.nu
    Jättebra forum

 Agria
    Försäkrar katter
    & marsvin

 Djurdoktorn
    Vet Sofia Hanås

 Strömsholm
    Klink vet Marit
    Gorvy

 Köping
    Kan marsvin

 Roslagstull
    Kan marsvin