Elise | Saga | Mamma | Pappa | Djuren | Dagbok | Album | Webben | Gästbok | Hem

 


Familjens dagbok


Tillbaka


DECEMBER

Snö och julstämning! Torsdag 21 december
Lussefirande
Onsdag 13 december
Prickig Tisdag 12 december
Vattkoppor
Söndag 10 december
Shoppingdrömmar
Lördag 9 december
Magsjuka & nytt kök
Fredag 8 december
Kärlek vid första ögonkastet
Fredag 1 december


Äntligen snö & julstämning!

Torsdag 21 december 2006

Elises koppor är nästan helt borta och vi har faktiskt smugit oss ut för att julhandla... Man kan ju inte vänta hur länge som helst. Kändes som i Stephen Kings bok Pestens Tid där vi smög omkring och innerligt hoppades på att hon inte skulle smitta ned någon... Men nu blir det iallafall efter nyår det bryter ut.

I tisdags var jag ner på stan med barnen ensam, det är alltid lika spännande. Man tål mer än man tror. Bara att äta lunch på restaurang blir en prövning med två barn. Men Elise är så duktig, speciellt när hon vet att det gäller. Hon tycker om att shoppa, den tjejen. : ) De flesta julklapparna nu klara, med undantag för ett fåtal eftersläntare. Det blev även att vi köpte julkläder åt barnen. Jag köpte egentligen "julklänningar" åt dem i mitten av november, mörkrosa, jättesöta. Men nu ska jag och Anders ha svart och rött så då fick det bli det till barnen med. Hittade så fint!

Så kom snön! Elise och jag var ut på tomten och provade pulkan. Tittade på Tuss så coola stig som han trampat upp bredvid häcken. *så söt* Med snön (och framförallt kylan) kom lite julstämning.

Vi skickade 48 julkort i år, plus en bunt digitala. På ett av dem (till Elises bästa dagiskompis) skrev Elise under själv. Med sitt namn!!! Se fotot nedan!

Hon har dessutom börjat intressera sig för datorer, Elise. Titt som tätt vill hon chatta med Michelle på msn. Så sött. Hon klinkar bokstäver och trycker "pilen för att skicka till Michelle som sitter vid sin dator!". Det ska börjas i tid...

I kväll har jag varit och vägt frukt och grönsaker på Matfront. Vilken annan dag som helst skulle ha passat bättre, men som ny medlem får man ta det som bjuds. Vi köper närodlat, ekologiskt ca varannan vecka. Jättegott och trevligt.

När jag kom hem hade Anders satt upp granen! Så fint! Elise och jag var och köpte den igår och den var verkligen jättefin!

Nu måste här stökas vidare!

   
Snö och pulka!

        
Tuss stig längs häcken.    Elise chattar på msn.

   
Elise har skrivit sitt namn! Sagosessan badar i diskhon.     

Kommentera!  |  Upp igen!
 

Lussefirande

Onsdag 13 december 2006

Det blev inget lussefirande på dagis för Elise, pga vattkopporna. Så jag och Elise åkte på överraskningsturné till hennes mor- och farföräldrar istället.

Klockan halv fem ringde väckarklockan. Elise var jättetrött. Hon har svårt att somna på kvällarna eftersom det kliar och gör ont på kroppen. Efter en kort övertalning var hon med på galoppen och kom motvilligt upp ur sängen, mutad med välling och pepparkaka. "Jag vill BARA ha välling!"

Pappa stannade hemma med Saga, som var trött och hungrig.

Klockan fem var vi ute på E18. Vi hade tagit med nyckeln till mormor och morfars hus och smög tysta in. De var nyvakna bägge två, men efter att ha sett att det inte var inbrottstjuvar kröp de ner i sängen igen, så att vi fick lussa för dem. Elise var så söt med linnet och ljuset och kröp upp i sängen efter att ha "väckt" dem. Där fick dockan och prydnadsfiskarna prova glittret medan det smaskades lussebullar och pepparkakor.

Vid sex åkte vi vidare till Sura för att överraska farmor och farfar. Elise tog en power-nap i bilen och var pigg igen när vi var framme. Farfar öppnade och Elise fick sällskap av kusin Tova när hon lussade för farfar, farmor och Terese. Sen fick vi lussefrukost.

Hemma igen runt åtta och kröp upp i sängen och mös tillsammans med Saga och pappa.

   
Provar lusselinne. Överraskar mormor och morfar.

   
Lussar med kusin Tova hos farmor & farfar. Lussemys med syster.

    
Världens bästa syskon.   Saga undersöker glitter.

Kommentera!  |  Upp igen!
 

Prickig

Tisdag 12 december 2006

En kort vattkoppsrapport, så här ser Elise ut just nu:


Prickig...

Kommentera!  |  Upp igen!
 

Vattkoppor

Söndag 10 december 2006

Sådärja. Då hade man blivit småbarnförälder på riktigt då. Med första barnsjukdomen... :-|

Lagom tills Sagas magsjuka gått över upptäckte vi fullt av kliande röda prickar på Elise överkropp! Kvällen innan dess trodde vi att hon skulle bli förkyld, eftersom hon hostat och känts varm. Icke. Det visade sig bli VATTKOPPOR av det. Stackars, stackars, stackars lilla flicka. Hon är pigg som vanligt, men kliar förstås. Nu är det bara att invänta att lilla Saga får det också. Och henne kommer det att vara om möjligt ännu mer synd om, eftersom hon är så liten att man inte kan förklara för henne varför det kliar, eller att det går över snart. *fasar*

Trött på sjukdomar nu. Det räcker. Vi har inte varit helt friska, hela familjen på en gång, på tre veckor nu.

Idag skulle vi fira min farmor 86-årsdag, med hela släkten samlad. Vi såg alla fram emot det, allra mest Elise. Hon ville ju träffa alla, och visa upp sina fina nya skor. Hon blev urlessen när hon fick stanna hemma med Pappa och Saga, medan mamma fick åka ensam. Och mamma tyckte att det var tråkigt att åka själv. Fast det var samtidigt jättetrevligt att hinna med att träffa alla lite mer än vad man gör när man är upptagen av barn. Allt har två sidor.

Men idag fick jag "se" kusinen i magen! Spännande! Syster och Dennis hade med en dvd från Mamma Mia med inspelningen från ultraljudet! H*n såg verkligen jättegullig ut, förstås, den lilla kusinen! *stolt snart-moster*

    

Kommentera!  |  Upp igen!
 

Shoppingdrömmar

Lördag 9 december 2006

Ingen julstress gör sig påmind. Gissar att det beror på den totala avsaknaden av julstämnings om råder på grund av plusgrader, regn och snöbrist. Utanför fönstret har syrenen fått spatt och knoppas och i rabatten blommade violer i veckan.

Det kommer att bli panikshopping av julklapparna. Eftersom jag anmälde mammadagarna för sent till Försäkringskassan fick jag bara en utbetalning på knappt 5 000 denna månad (!). Av det skulle 1 600 gå till CSN. Så när nästa utbetalning kommer blir det julshopping... (22 december!). Tji blev det med min planering att allt ska vara klart före Lucia. Hmm.

Men efter jul någon gång, när det ordnat till sig något, ska jag åka och hälsa på min gravida syster i Stockholm. Förutom att gå och titta på bebbe-grejor (hoppas jag!) så är min mission att ta mig till Södra Kungsvägen 58 på Lidingö. Där vill jag bland annat köpa: söt sovsäck (inreda.com) till Elise och gullig mattallrik till Saga. Och sen vill jag ha lite annat smått och gott. Detta häftiga knivställ vill jag köpa till min prins. Det är gjort för italienska Viceversa och jag hoppas på att höra med en kompis som för tillfället bor i Italien (men kommer hem över julen!) om det finns billigare där. *stort smil* The- och kaffeburkar vill jag också köpa i butiken på Lidingö, till det nya köket...

En sån här fin krokradda vill jag ha på lilla gästtoan också (från www.myheart.se). Vill ha-listan fortsätter här...

Idag fick vi äntligen klart julbrevet och paketet till vårt fadderbarn Sarita i Indien. Anders köpte ett jättegulligt kort modell större med två tomtar på framsidan. De håller i en jordglob och planerar sin resa med klapparna (tror jag..). Där ritade vi in Sverige och Indien. På insidan av kortet klistrade vi in ett utskrivet brev med foton på. I brevet skrev vi lite kort om vad som hänt hos oss under året och ställde lite frågor till Sarita och hennes familj.
    

Kommentera!  |  Upp igen!
 

Magsjuka & nytt kök

Fredag 8 december 2006

Saga har blivit magsjuk igen. Allt som hon får i sig kommer upp igen. I två dagar har det varit så, men nu äntligen *ta i trä* har det lugnat ner sig. Vi har varit två svängar in till barnkuten inne i stan eftersom hon inte kissat på så länge (= inte fått i sig tillräckligt med vätska). Stackars flickan, hon har sovit ännu mer än vanligt och bara velat sitta i famnen när hon är vaken. Och hon som enligt viktkurvan skulle behöva lägga på sig vikt, inte tappa... Men som sagt, nu börjar det vända. Det vore skönt, för man är inte riktigt sig själv när det blir såna vak-nätter. Och sen är lakanen slut nu, vi hinner inte tvätta i samma takt som de kräks ner.

Nu har vi ett nytt kök!!! Äntligen!! Fast än så länge står det fortfarande nerpackat i pannrummet. Men det känns oerhört bra iallafall. Pappa var snäll och hjälpte Anders att åka och handla och bära paket, eftersom Saga var magsjuk och vi inte kunde ha barnvakt.

Eftersom vi hann med att inhandla det inom tiden för köksveckorna så fick vi dessutom 3000 kronor att shoppa loss annat för på Ikea. :)

Så här ska köket bli, med dessa luckor (Lidingö).

Trevlig helg och andra advent!

Kommentera!  |  Upp igen!
 

Kärlek vid första ögonkastet

Fredag 1 december 2006

Hela familjen hemma fortfarande. Fast alla mår prima nu. Elise mycket lugnare än vanligt och det kan nog vara både för att hon är lite matt efter sjukan och för att hon varit hemma från dagis ett tag nu. Vi myser.

Anders har arbetat på i hallen så nu börjar det bli brådis att bestämma sig för tapet och framför allt golvplattor. Vi åkte till stan och botaniserade. Kärlek vid första ögonkastet!!! Vi hade ju då inte tänkt oss en fondvägg till i huset... Men... Vi hittade en fantastisk tapet som bara passade SÅ bra till hallväggen! Bägge blev tokkära direkt (även om vi skulle använda olika ordval...)! Så nu blir det en motivtapet på den vägg som man ser direkt bär man kommer in, och de andra väggarna får enfärgat, åt samma ton som vardagsrum och trapphus (och sedan även kök). Harmoniskt och fint.

Golvplattor visade sig svårare i den ton vi vill ha (mörkare brun). Iallafall till ett vettigt pris. Hittade några som kostade 850 kr/kvm dock. Inte ens diskutabelt.

Vi hann även med ett besök på IKEA. Där fick Elise vara i lekrummet (lycklig) medan vi rätade ut de sista (hmm??) frågetecknen kring vårt nya kök. Tittade också på fläktskåp som vi ska ha som sittbänk/förvaring i hallen och på ramarna som vi ska ha i vardagsrummet. Och handlade förstås lite krims-krams (bland annat jättefina vita låtsas-amaryllis!). De större inköpen får invänta bättre ekonomiska tider. (När de nu kommer...)

På kvällen lyckades jag fiska tag på Hallstahammars näst sista (?) exemplar av SR:s adventskalender. Slut överallt utom på Bokhandeln. *puh* Elise bänkad framför Bolibompa och var utmärkande nöjd när hon öppnat första luckan. *söt*

Saga har utökat sitt ordförråd! Nu säger hon även "kisse"!!! Det märks skillnad mellan barnen. Före ett års ålder kunde Elise drygt femton ord! Och vid 1½ över hundra! Det går lite långsammare för Saga. Misstänker att det är för att man inte har tagit sig samma tid att läsa för henne, plus att hon ju sovit så mycket hela tiden. Elise läste vi för jämt. (Före ett år kunde hon "Kåka" (Kråkan, Mamma Mus kompis)...) Så nu har jag börjat ta mig tid att läsa mer även för Saga.

Nu busar de ihop, barnen. Det är så härligt att se. Bägge skrattar så att de kiknar. *så söta*

    
Syskonbus.   Shopping på IKEA...

    
Elise äter glass. Kärlek vid första ögonkastet!!! Bara så cool tapet! Se större bild här

Kommentera!  |  Upp igen!