Hem | Elise | Saga | Mamma | Pappa | Djuren | Dagbok | Kommentera!

 


 
Familjens dagbok


Tillbaka


DECEMBER 2009

Nyårsafton Tor 31/12
Sista dagarna av ett decennium Ons 30/12
Granklädning Tis 22/12
Bråda dagar i vitt Mån 21/12
Luciafirande på dagis Tis 15/12


Nyårsafton

torsdag 31 december

Nyårsafton blev en lugn tillställning. Anders jobbade till 22 och jag hostig och trött. Sara (också hostig och trött), Terese och Tina kom över. Alla vi tjejer åt tacos, lyssnade på musik och hade allmänt trevligt.

Vid halv elva kom Anders hem och det blev en omgång TP innan tolvslaget. Bägge barnen höll sig vakna till tovslaget och hade nog inte alls behövt sova under dagen för att orka med. =)

Kommentera


Elise & Emma vilar i soffan på eftermiddagen för att orka med kvällen.


Kortspel med tjejlaget =)


Saga bygger "högt torn" av sina skojiga kaplanstavar.


Ännu ett nyår med Tussen. Inte högt tippat men väldigt uppskattat.


Sara, Terese, Anders och Tuss


Terese, Elise, Prick, Sara & Anders


Tina


En bra början på ett nytt decennium: Elise med Prick


En glad Anders, som börjar jobba igen sex timmar senare.


Sist vaken, klockan halv två: Saga

Sista dagarna av ett decennium

onsdag 30 december


Lillasyster blir sminkad av storasyster.


Lillasyster sminkar sin bil.


Idag åkte all jul bort. Rött i köket blev rosa.


Emma & Elise har "KONSÄR" för oss i Elises rum. Broder Jakob är det som står på spellistan =)


Saga med sin älskade Vilma, som hon nu går och bär ut själv och kramas med.


Elise med den älskade Pricken, som är med henne dagligen, både som sovkamrat i sängen och på promenad i rummet.


Min högt älskade katt, spanandes på fåglarna som fått mat utanför köksfönstret.

Kommentera

 

Granklädning

onsdag 22 december

Fortfarande hostig som sjutton, hostar så att lungorna känns som de går sönder. Barnen på dagis så att jag kunde vila upp mig. När Anders skulle till jobbet pallrade jag mig upp och följde med in till stan och en sista (?) handlingstur innan julafton. Så nu är alla klappar klara, bara rimmen kvar.

Hämtade barnen strax före två och vi åkte till Åsby för en julfika. Sen hem och klä granen och slå in paket. Under året som gått har vi lyckats "tappa bort" en julluda. Den som innehåller julkalendern i trä, julgransbelysning, julgransfot och julgranspynt... Så i år fick vi till slut fynda nytt på secondhand och halva priset.

Jag har absolut ingen ork, men på kvällen var barnen lika trötta som jag.


Barnen och granen. Den är något gles... Det saknas liksom lite kvistar här och var, får man en känsla av - men, den når ända upp till taket! :) Saga har sitt Hello Kitty-hårband som pannband :)

Kommentera

 

Bråda dagar i vitt

måndag 21 december

I över en vecka har förkylningen nu hållit i sig. Ett par dagar fick jag dock feberfria i mellan. Nu hostar jag så att magen vänder sig ut och in. Har varken tid, lust eller råd att vara sjuk så här länge.

Det mesta inför julen har vi tagit i god tid, lite då och då, så julpaniken har hittills uteblivit. En hel del planer har dock fått läggas på hyllan. Man får prioritera. :)

Medan jag var någorlunda frisk hann vi ut i skogen och såga gran. En hög och två små. Den höga såg väldigt ståtlig och vacker ut med snön på, omgiven av andra granar. Väl hemma ser den rätt klen ut. Det ser ut att fattas lite grenar här och var. Under turen hem från skogen konstaterade barnen att det var en skog i bilen. Med grenar och barr högt som lågt. :)


Barnen klär sina små granar.

En jobbintervju och en halvtimmas provjobb har jag kommit iväg på också. En av tre kvar och efter jul kommer besked...

I övrigt är det mycket mörker nu. Och dessutom ett tiotal grader för kallt, minst. Och för långt till våren. Det mesta i livet präglas av att bara klara sig igenom och vänta på att det blir bättre tider.


Tuss på sin skottade plats på altanen. I år har han inte gått ut på de uppskottade gångarna på tomten. Det är för kallt och för mycket snö för en gammal katt, som trivs bättre i värmen inomhus.

Kommentera

 

Luciafirande på dagis

tisdag 15 december

Precis som förra året kom snön lagom till luciafirandet utomhus på dagis :) Jag var jätteförkyld och Saga trött, men vi gjorde ett försök att gå dit, hela familjen. Så gulligt med alla dessa små figurer, påbylsade till tomtar, lucior, tärnor och pepparkakor. Saga var inte riktigt på humör att vara med i tåget, men vi satt med vid kanten en stund, sen åkte vi hemåt igen och kurerade och vilade ut oss.


Jätteroligt att leka tandläkare!!


En hel drös av söta små luciafirare.


Trött Sagali.

Kommentera