Elise | Saga | Mamma | Pappa | Djuren | Dagbok | Album | Webben | Gästbok | Hem

 


Familjens dagbok


Tillbaka


JULI

Ensam hemma Söndag 23 juli
Fondväggen!
Lördag 22 juli
Liten skeppsgast
Fredag 21 juli
Tredje tanden och nytt ljud!
Onsdag 19 juli
Mera mat och kvällsbad
Tisdag 18 juli
Liten månadsfirare och stor busunge
Måndag 17 juli
Andra tanden och Gröna Lund!
Söndag 16 juli
Uppdatering...
Fredag 14 juli

Ensam hemma

Söndag 23 juli 2006

Det blev ytterst lite och dåligt sovande i natt igen. Jobbig morgon. På eftermiddagen skulle hela familjen åkt in till stan för att se Fredrik hoppa sin 30-årspresent (ett fallskärmshopp!). Jag så trött och kände att jag skulle uppskatta tiden själv så högt. Så Anders tog med sig barnen in och jag får två timmar alldeles för mig själv hemma. Så härligt. De är få, dessa solostunder, därför har jag lärt mig uppskatta dem mycket, jag som normalt avskyr ensamheten.  

Kommentera!  |  Upp igen!
 
Fondväggen!

Lördag 22 juli 2006

Anders jobbar långdag. Elise har ingen kompis att leka med utan klättrar på väggarna istället. Jag ger mig på idén att åka och storhandla på Coop ensam med bägge barnen, för att sedan låta henne leka av sig på lekplatsen nere på samhället, ihop om att det finns andra barn där. Hon Sköter sig riktigt bra inne på affären och i lekplatsen kastar hon sig oblygt direkt på den ensamma 2,5-åriga tjejen som finns där. Hon frågar om de ska leka och så är de igång. : ) Alla nya människor hon möter är kompisar hon inte träffat ännu. Tänk om alla människor hade den inställningen vad mycket trevligare världen skulle vara. *stolt mamma*
    När Anders kommer hem på kvällen piper jag direkt iväg ut för en stund helt på egen hand. Behöver det extremmycket. Elise är så intensiv nu. Älskar henne otroligt mycket, men ibland är det faktiskt väldigt, väldigt skönt att vara alldeles ensam, att bara få lyssna till tystnaden och försöka komma ihåg hur det var att bara tänka på sig själv och sina egna behov.
    Jag tar en promenad längs kanalen, förbi gästhamnen och slussarna. Passar på att ta ett kvällsdopp. Helt tyst, och underbart vackert. Det här är livskvalitet. På grässtranden höll jag på att kliva på något som jag först trodde var en spindel, men det var en minigroda! Så söt!
    Hemma igen målade jag på lekstugan en sista gång med grundfärgen. Sen tapetserade vi de första våderna på fondväggen! Det blir verkligen bara så snyggt!
   Hmm.. angående tidigare inlägg om tredje tanden... Den har inte riktigt tittat igenom ännu, det var bara en synvilla. Eller också drog den sig tillbaka igen. Knepigt det där.


    < Fondväggen på g!


    
Promenad och kvällsdopp vid kanalen. Och minigrodan jag mötte på stranden : )
  

Kommentera!  |  Upp igen!
 
Liten skeppsgast : )

Fredag 21 juli 2006

Anders har jobbat natt så han ska få vila idag. Egentligen skulle Saga få sin femmånadersvaccination idag, men hon var jättesnörvlig när hon vaknade, så den sköts upp en vecka. Jag tar med barnen till stan och vi möter upp med Momo & Bobo vid bryggan på Björnön. De är på väg hem från segelsemestern. Badar, äter frukost. Elise undersöker nöjt båten. Skoj med nytt, fast hon säger sig komma ihåg att hon var här en sväng förra året. Jag kliar mig i huvudet och undrar om hon verkligen kan ha så bra minne.
    Sen får Elise segla med Momo och Bobo medan jag och Saga åker och shoppar lite nödvändigheter. Det blev en mugg, haklapp och tandborste till Saga och ett underlägg med bokstäver på till Elise. Fortsätter leta flip-flops till Elise, men får nog inse att de inte kommer in fler för säsongen nu...
    På kvällen städar jag bort skyddspappen från golvet i vardagsrummet, röjer, dammsuger upp slipdamm och skurar golv. Skönt. Tog lite foton för att minnas hur drygt det är med allt stök och damm.
    I natten ringer lillasyster. Vi pratar på och plötsligt har två timmar gått. Klockan är nästan två och jag är jättetrött. Så trevligt samtal, är glad att vi kan prata så lätt. :)


    
Vårt vardagsrum vid dagens datum. Oooo.. jag ska minnas detta damm.

  

Kommentera!  |  Upp igen!
 
Tredje tanden och nytt ljud!

Onsdag 19 juli 2006

Idag såg vi Sagas tredje tand! Nu kommer de på löpande band minsann! Det går fortfarande jättebra att amma, eftersom hon inte bits något alls.
    Idag på kvällen lärde Saga sig ett nytt ljud: Nu håller hon ihop läpparna, putar ut undre läppen och blåser ut luft. Det låter och är det roligaste som finns just nu. *söt*
    Elise har lekt hela dagen med Michelle och de har tagit sin första utflykt på egen hand. De promenerade ner till samhället och köpte glass. Michelle är fantastiskt duktig med Elise.
   Camilla och Jocke erbjöd sig idag igen att ta med Saga på promenad. Jättegärna, så fick vi mer gjort hemma. *guld* Hon var vaken hela promenaden och somnade över lite tutte när hon kommit hem igen.
    Bökigt att renovera vardagsrum. Det är slipdamm på hela nerevåningen och man har ingenstans att softa på. Vi har inte tittat på teve på flera dagar nu. *skönt* Tidigare har vi iofs inte heller setat så mycket i vardagsrummet, mest beroende på att det varit så hemskt. Men nu blir det minsann ändring på det! En vägg är färdigtapetserad och en påbörjad. Sakta men säkert så.

  

Kommentera!  |  Upp igen!
 
Mera mat och kvällsbad

Tisdag 18 juli 2006

Elise har lekt med kompisar hela dagen och Saga fick komma ut på promenad med Camilla och Jocke. *snällt* Under tiden passade vi på att greja vidare i vardagsrummet. Allt går ju så mycket snabbare när man inte har barnen runt omkring. : )
    Saga åt fast föda idag igen. Fast ännu lite mindre nu. Hon blev lite gnällig igår kväll, och vi misstänker maten. Hon är ju aldrig annars gnällig. *gobit*
    På eftermiddagen ringde de från färgaffären och meddelade att tapeterna vi beställt till fondväggen kommit. På kvällen åkte jag in och hämtade upp dem med Elise och Michelle. Sen var vi till stranden och tog ett kvällsbad. Så härligt, kan inte få nog av Mälarvatten! Elise ville dock inte bada mer än till knäna, hon har ett sår på knäet som hon inte ville ha i vattnet, sa hon. *söt* Sen åt vi glass i caféet. Elise var så trött att ögonen nästan gick i kors. Michelle sov över och nattade henne. : )


   

Två barn som äter med hela ansiktet! 
Till vänster: Elise äter glass på stranden på kvällen.
Till höger:Saga äter ekologisk puré för första gången (från igår).
Nedan: Elise matar Saga när hon äter (från igår).  

Kommentera!  |  Upp igen!
 
Liten månadsfirare och stor busunge

Måndag 17 juli 2006

Idag fyller Saga sex månader! Stora tjejen! Och idag ska hon äta annat än bröstmjölk för första gången. Mos av ekologiskt odlad palsternacka och potatis serveras det. Spännande!
    Igår kväll skulle Elise bada dockan i badrummet. När Anders kommer upp har hon tömt varenda flaska schampo i duschen! Alla tomma.. Body Shop-duschkrämen och allt. Busunge.
    Elise har övat och äntligen lärt sig säga "trottoar"! Tidigare har hon sagt "dödö-ör", ungefär. Hon är så stolt. *söt*
  

Kommentera!  |  Upp igen!
 
Andra tanden och Gröna Lund

Söndag 16 juli 2006

Igår var hela familjen till Stockholm och hälsade på Moster Sofia och Kungen Dennis. Vi åt sallad på balkongen till deras jättefina lägenhet. Sen åkte vi till Grönan. Där åkte Elise en massa attraktioner och klockan åtta var hon helt totalt slut. Favoriterna var Lustiga huset (gick hon två gånger), Lilla pariserhjulet (med Moster), Kärlekstunneln (med Dennis), Bilarna (med nyfunnet vän) och Pettson och Findus.
    Saga premiäråkte sittdelen till vagnen. Det var roligt när hon var pigg och vaken, men när hon skulle sova var den inte lika skön.
    Moster upptäckte Sagas andra tand!
  

Kommentera!  |  Upp igen!
 
Uppdatering...

Fredag 14 juli 2006

Ojoj.. SÅ länge sedan jag skrev här! Datorn kommer på någon gång per dag, oftast, och varje gång jag öppnar webbläsaren och kollar gästboken tänker jag att jag borde. Men har ju lovat mig själv att hemsidan aldrig får bli ett måste, så den har fått stå åt sidan nu, när tiden har ägnats åt barn, uteliv, bad, semester och renovering.
    Hmmm... En snabb uppdatering:
    Saga fyller halvåret på måndag! Hon fick sin första tand i måndags och i tisdags upptäckte hon att det var något som var annorlunda i munnen. Hon började gnida käkarna mot varandra och se finurlig ut och hålla på. *söt* Hon sover märkbart mindre, eller i alla fall i kortare perioder. Hela natten sover hon fortfarande. I tisdags för snart två veckor sedan lärde hon sig till fullo att rulla till magläge. Det är typ det som är mest inne och mest hippt just nu. Att uppleva världen från mage.
    För Elise gäller bara kompisar nu. Hon leker massor med granntjejen mittemot och en tjej två hus bort. Det fattas några plankor i staket mellan våra tomter så de springer i mellan enkelt. Så fort hon inte har någon kompis att leka med klättrar hon på väggarna och gnäller på allt. "Jag kan inte leka hälv! (själv) Vill ha kompisar att leka med!" Hon är fantastiskt envis och trotsig och testar precis alla gränser. Hon somnar utmattad om kvällarna. *mammas gosebit*
    Lekstugan är nästan klar. Inredd och klar, men två ytterväggar kvar att måla och lite smådetaljer som ska ordnas. Den blev jättefin! Rosa och allt. : ) Bilder kommer...
    I måndags påbörjade jag mitt projekt att renovera vardagsrummet. Anders jobbar mycket natt nu, så tänkte att jag skulle fixa det själv. Är så himla trött på hur det ser ut på nerevåningen och vardagsrummet gör rätt mycket. Att få veck den spygula färgen från väggarna. Ny soffa och så. Sen fick jag en massa inspiration från Allt i hemmet. : ) Så nu har jag smällt upp gipsskivor på alla väggar, påbörjat spacklingen, målat tak och håller på att måla öppna spisen. Det ska bli bra! Fast allt tar sin tid när man samtidigt ska ta hand om barnen. Jätteskoj är det hur som helst!
   Midsommar blev jättetrevlig!! I Dalarna, som vanligt, och barnen hade leksandsdräkter på sig (så klart). *jättegulligt!* Foton kommer... Det blev besök på Sommarland och i Nusnäs så att Saga också fick en egen dalahäst med sitt namn och årtal på.
   Sen har jag varit en massa sjuk. Otroligt jobbig ögoninflammation som sen böts av av en förkylning. Men nu är jag pigg igen. *ta i trä*
   Uppdatering av dagboken kommer när jag får tid!
  

Kommentera!  |  Upp igen!
 Besökare idag: Totalt antal besökare: