Hem | Elise | Saga | Mamma | Pappa | Djuren | Dagbok | Kommentera!

 


 
Familjens dagbok


Tillbaka


JULI 2010

Fornby Vattenfestival Lör 17/7
En tur till Dalarna Fre 16/7
En onsdag Ons 14/7
Kalas och grillning Tis 13/7
Campingliv i miniformat Mån 12/7
Äntligen! Sön 11/7
Kalas och mera Power Meet Lör 10/7
Picknick på Power Meet Fre 9/7
Afterwork och mera bad Tor 8/7
Fotbollstippare! Ons 7/7
Grill & kvällsdopp Tis 6/7
Sex månader utan min Tuss Mån 5/7
Soft Sön 4/7
Cityfestival och nattbad Lör 3/7
Kusinbesök! Fre 2/7
Sjuder Tor 1/7

 

Fornby Vattenfestival

lördag 17 juli

Lördag och regn. Barnen sprang i regnet över gräset. Efter lunch kom Jonne, Erik, Kjell och Mats och hjälpte till att fälla flaggstången för att vi skulle laga linan som gått av.

På kvällen Fornby Vattenfestival! Regnet passade liksom in, men gjorde mest uppehåll. Landskapet bakom långborden på udden ner vid bryggan utgjorde en fantastik fond. Byn bjöd på egenfångad gädda från Siljan, spelmännen spelade, barnen lekte med alla smågrodor och badade. En heltrevlig kväll med andra ord. :)

Skriv gärna en rad!


Fällning av stången.


Regn.


Spring i regnet.


Regnskydd på altanen.


Farbror Bengt.


Badbalja med sockerbit.


Vattenfestival vid bryggan.


På väg dit.


Långbord. Byn bjöd på grillad gädda från Siljan.
Saga, Anders, Emil, kusin Alexander, pappas kusin Jonne, Birgitta,
min syssling Erik + flickvän, Marie och farbror Bengt.


Massor av smågrodor. Överallt!


Regnuppehåll.


Elise byter om i kapellet som är döpt efter hennes mammas farmors bror.


Spelmän och dans.


Hemfärd.

En tur till Dalarna

fredag 16 juli

Vi slutade i tid på jobbet, vilket börjar bli en trevlig tradition :) Hemma höll Anders på att packa för fullt och vi siktade på att komma iväg till Dalarna redan ikväll. Svalt att åka kvällstid, barnen sover i bilen och man får en hel första dag på plats.

Fullt sjå att komma iväg, som vanligt. Jag avskyr att packa. Det är så mycket att tänka på. Men oj så skönt när vi till slut är på väg.

Det regnade när vi lämnade Hallsta och det regnade när vi kom fram till Vintersvad strax före midnatt. Svalt och skönt i bilen och barnen sov. Bengt och Alex tog emot oss. Vi packade in i stugan och somnade direkt.

Fredagen fylls av stekande sol, bad i Siljan och röjning av sly.

Skriv gärna en rad! l


Sessa på väg mot Siljan.


Sessa nästan i Siljan.


Några grader kallare än hemma.


Vy från bryggan.


På  bryggan i skymningen.


Farbror, Marie, Elise och Sagan.


Teamwork i sena timman: kojbygge i ilfart.

En onsdag

onsdag 14 juli

Till jobbet på morgonen. Lunchdopp vid Lögan med mamma och Jodda från jobbet. Mamma hade med sig mumsig sallad, bröd och vatten. Så trevligt :)

Hemma i tid för ett kvällsdopp med hela familjen. OCH kameran! :) Underbart i vattnet och alla badade. Saga har omvänt badbeteende mot förra året: Förra året plaskade hon helst i strandkanten, där hon bottnade säkert. I år vill hon bli utburen, till där hon INTE bottnar. Där vill hon sen simma runt med armpuffarna tryggt om överarmarna. Troligtvis tack vare Lanzarote, där hon började simma på djupt vatten. :)

Skriv gärna en rad! l


Lisen i flätor.


Tomat i växthuset.


Lill-snos i skuggan under bordet.


Grillning.


Rosorna.


Kvällsbesök vid Hallonviken.


Kanalen från viken.


Kvällsdopp.


Brrrr...!


Elise & Anders simmar.


Promenad vid Lustigkullaslussen.


Fullt ös.

Kalas och grillning

tisdag 13 juli

Barnen vaknade vid niotiden och fick frukost utanför tältet. Jag vaknade mellan två luftmadrasser. Anders hade sovit halvbra. Efter frukost gick vi till Skantzöbadet, där vi mötte upp med Lexx & Ullis.

På eftermiddagen åkte vi och firade Moa som fyllde fem. För varmt att sätta sig i bilen och vi försökte vänta ut solen, men fick till slut åka iallafall. Så trevligt att träffa dem igen, blir på tok för sällan.

På vägen hem till Hallsta kom ovädret. Från soliga Västerås och över Hallsta låg ett lock. På vägen hem till Fredrik & Ulli kom blåsten, som välte träd och drog ut skräp över gatorna. Under kvällen kom regnet, efterlängtat men kunde väntat till natten.

Var bjudna på grillning hemma hos Ullis & Fredrik. Så spännande att se deras fantastiska hus. De har en från början ordinär 30-talsvilla som byter skepnad till en drömvilla. Är totalimpad över alla idéer och proffsiga utföranden! Helt fantastiskt :)
Vi blev bjudna på så god mat och hade så trevligt. Timmarna rusade iväg och när vi till slut åkte hemåt med barnen var klockan efter elva.

Skriv gärna en rad! l


Inlagd gurka från växthuset.


Elise pysslar kort till Moa som fyller fem år.


Saga-Li har också gjort ett kort till Moa.


Lugnet före stormen.


Värsta blåsten. Omkullblåsta träd i Hallsta.


På grillning hos Lexx med familj.


Ullis vackra ödla.


Och så fina lånehunden Shivas.


Saga kommer så bra överens med så väluppfostrade Shivas.


Fredrik & Anders samtalar över en Whisky efter maten.

Campingliv i miniformat

måndag 12 juli

Lugnt på jobbet och jag frågade om jag fick ta ut en semesterdag imorgon. Det gick så bra så :) Funderade lite på vad vi kunde hitta på under ett oplanerat ledigt dygn tillsammans. Kollade upp några olika campingar men kom fram till att det var för varmt att åka långt i vår bastu till bil. Och för barnen spelar det ingen roll var, utan just att vi sover i tält.

Ringde hem och bad Anders packa kläder, sovsäckar och tält. När jag kom hem berättade jag att vi skulle åka och sova i tält på Skantzö i natt :) Anders hade packat allt, så vi åkte och checkade in och reste tvåmannatältet på bästa platsen. Sen mötte vi upp Ullis, Fredrik, Lex och Shivas vid kanalstranden ett stenkast bort och badade.

Efteråt promenerade vi bort till campingens restaurang och åt pizza hela familjen. Och mös.

Barnen tyckte det var så spännande i tältet och fixade med bäddar och sina leksaker. Bakom tältet bodde en hel igelkottfamilj under en sten och vi spanade på kottebäbisar. Först efter elva somnade de och Anders och jag satt utanför tältet och pratade halva natten. Mysigt att vara utan teve och dator.

Skriv gärna en rad! l


30+ grader. På skuggsidan av huset.


Saga-li


Elise och Lexx har fixat kläder åt gosedjuren av gamla strumpor.


Vätskekontroll: Elise, Lexx, Linus och Saga.


Saga med sin kära Linus :)


Kvällsbad vid slussen: Saga, Anders, Shivas, Fredrik, Ullis, Elise och Lexx.


Saga väljer pizza.


Tänk att det är så mycket roligare att dricka mjölk på restaurang än hemma :)


Utanför tältet.


Spännande att sova i tält..!

Äntligen!

söndag 9 juli

Sista dagen för erbjudandet på systemkameran vi vill köpa, och Anders åkte till Expert och gjorde inköpet. Underbart, helt fantastiskt! Etthundrafyrtio foton tagna från klockan fem på eftermiddagen.

På eftermiddagen kom Ullis & Lexx över. Elise och Lexx lekte, medan vi fikade och pratade och hade jättetrevligt. Linus kom över och han och Saga lekte. Stekhett, även i skuggan på altanen, och barnen badade i poolen och sprang i vatten-
spridaren.

På kvällen sov Lexx kvar och vi åt pizza.

Skriv gärna en rad! l


Sommarvy över trädgården från altanen.


Odlingshörnet.


Växthuseffekt: Jättegod gurka.


Linus & Saga tar ett kvällsbad. Klockan är över sju.


Lika som bär? Lexx & Elise leker tvillingar.


Lillsessan går med mamma på blompromenad.


Busungar!


Söt som socker.


Semesterglad man.


Precision.


Rosorna på framsidan.


Vacker.


Knopp.


Inne.

Kalas och mera Power Meet

lördag 10 juli

Idag var Saga bjuden på Alexanders 5-årskalas och Elise hade blivit medbjuden :) Anders och Saga hade köpt ett jättehäftigt vattengevär. Vi blev bjudna på gott fika i trevligt sällskap och barnen badade pool efter glassen. Sen blev det rida av, och Filip hjälpte Elise ta in hans häst. Både Saga och Elise överlyckliga för att få rida på snälla Aron.

Efter kalaset åkte vi till Gryta där vi satt i lugn och ro ett tag medan barnen sprang vattenspridare och vi blev bjudna på kall öl. Sen fick vi skjuts i sval (!) bil av pappa, ända ner till stationen. :)

Började med en öl på Sjökrogen, där jag hejade på ägaren som jag varje vecka gör annons åt. Sedan mötte vi upp med Olle, Fredrik, Pejve, Maria och kompani längst Sjöhagsvägen.

Anders och jag tog en sväng ner till Lögan, där vi badade från bryggan. Ett måste att svalka sig, på tok för varmt annars. Till och med Anders badade, utan gnäll :) Och simmade runt länge och väl.

Tittade på bilar, pratade, drack vin och hade mysigt :) Och tog bussen hem kl halv elva.

Det har blivit lite av en trevlig tradition att ta cykeln till Kanalen efter elvabussen, vilket vi även gjorde nu :) Och Anders badade även denna gång :) När vi kom hem lagade vi gryta och ris.

Skriv gärna en rad!


Kalas hos Alexander, 5 år.


Saga med hönorna.


Fin tupp.


Filip hjälper Elise och Lexx in med Aron till stallet. Mycket broms!


På hästryggen på fina Aron.


Sagas tur!


Saga hade tålamod och red länge och väl runt i hagen.


Kompisar :)


Powermeet. Olle med sin kamera som han filmade hela kortegen med.


Marias goa hund.


Nattmat!

Picknick på Power Meet

fredag 9 juli

Ledig fredag och sovmorgon. Halva natten försökte jag förgäves fixa datorn som tröttnat. Photoshop vill inte starta på grund av brist på RAM-minne? Så från nu tills dess att jag får ordning på det blir det ingen redigering av bilder. Det syns.

Planen var att vi skulle ta bussen in till Power Meet för att slippa trängas med bilen. Väntade på bussen tillsammans med tio andra, innan vi tills slut insåg att det var sommartider och fyrabussen inte gick. Tog bilen in.

Picknick på Lögan enligt tradition. Fredde, Tina + kompis, Olle, Tomas, Inger, Sara + bror David med två hundar och vi. Vi åt världens smaskigaste picknick som Anders fixat. Jag och barnen tog ett dopp på stranden. Träffade en massa folk vi inte sett på länge. Barnen lekte i backen och Saga gick och köpte en glass helt själv. En heltrevlig kväll med andra ord!

När klockan närmade sig nio var det dags att bege sig hemåt med två trötta barn.

Imorgon blir det barn-lös respris.

Skriv gärna en rad!


Väntar på bussen i Hallsta.


Power Meet. Picknick: Elise, Fredde, jag, Olle, Tomas & Inger.


Saga & Sebbe.


Sara och hennes bror David. Största likheten är håret? :)


Barnen i backen.


Saga har själv gått iväg och köpt glass för sin veckopeng.
Alldeles på egen hand.


Lika armband :)


Elise har köpt halsband för veckopengen.


Sällan på bild.


Doft av Mälaren i håret. Igen.


My point of view.


Raggar-Saga med häng dricker Pepsi.


Elise tittar på bilarna och funderar på om det är bra för naturen.


Slagen stjärna.

Afterwork och mera bad

torsdag 7 juli

Lunchtur till Lögan idag igen, fast nu med egna baddräkten. Underbart, men svalare i vattnet. Mycket blåst som gjorde det svårt att simma i de höra vågorna.

Idag slog vi ännu ett rekord och var klara med tidningen före fyra. Vi firade genom att gå några från jobbet till Bill & Bob för en öl. Anders och barnen kom dit och Olle kom förbi och blev bjuden på en öl för tippningen :)

Saga synkar fortfarande klockrent med Pernilla, som var så gullig och tog med sig Saga till kiosken och köpte pip-klubbor till henne och Elise :)

Hem för att äta och sen till Kanalen för att släppa ut Elises musslor som bott i en hink på tomten. De blev nog glada att komma ut igen. Och jag och barnen tog ett kvällsdopp, efter nio.

Skriv gärna en rad!


Lunchdopp i Mälaren.


Afterwork på Bill & Bob, med amerikanare i bakgrunden. Power Meet börjar.


Pappa & Elise på terassen.


Saga med kompis Pernilla.


Olle, jag, Saga & Pernilla.


Musselutsläpp i Kanalen.


Kvällsdopp i Hallonviken!

Fotbollstippare!

onsdag 7 juli

Igår på jobbet kom de på att vi skulle tippa på vinnare i kvällens match, Spanien mot Uruguay. Man måste veta sina begränsningar. Jag vet absolut ingenting om fotbolls-VM, och absolut ingenting om tippande. Så ringde till Olle för att fråga vad jag skulle skriva för siffror för mina 50 satsade kronor.

Satsade enligt hans tips och vann idag 650 kronor på mina 50 satsade! :) Bjöd på glasstrutar på jobbet.

Det är kvävande varmt på jobbet, och på lunchen kom jag på att jag ville bada. Ingen baddräkt med och med begränsad ekonomi (trots vinst) och tre baddräkter hemma smet jag ner till Myrorna. Där kunde jag välja mellan en vanlig svart baddräkt som var fem storlekar för stor eller en fruktansvärd lila baddräkt i nästan rätt storlek. Det blev den lila, och en hästhandduk som jag vet att Elise skulle gilla. 70 kronor.

Lånade en av Västerås Tidnings cyklar och fick sällskap av jobbarkompis ner till Lögans strand. Där var det underbart varmt i vattnet, knappt så att det svalkade.

Efter jobbet kom Anders och barnen och hämtade mig. Vi åkte till Lögan igen för ett dopp med barnen och sen till Olle lagom till matchen. Barnen busade med Olle och fick prova spela bilspel på storbilds-teven. Och Anders fick ta en öl tillsammans med Olle & Tomas. Lagom till pausen var barnen jättetrötta och vi åkte hemåt.

Skriv gärna en rad!


Dopp vid Mälarstranden.

Grill & kvällsdopp

tisdag 6 juli

Lunch med Annelie på Cornetto. Så trevligt, blir på tok för sällan! Efteråt tog vi en latte "to go", gick förbi Clas Ohlsson för att lämna tillbaka den helt värdelösa kameran och sen följde hon med upp till mitt jobb för att se var jag jobbar nu =)

Efter jobbet kom Tina och Michelle över för grillning. Så trevligt!! Sen följde barnen med Michelle hem för att sova där. Tina och jag satt kvar och drack upp vinet och pratade medan Anders gick in till fotbollen.

När Tina tagit bussen hem tog jag cykel till kanalen för ett kvällsdopp. Underbart. Simmade till jag blev trött i kroppen.

Skriv gärna en rad!


Kärleksfull. Efter-lunchen-latten.


Solnedgång över bruket.


Skantzsjön.


Kvällsdopp i Hallonviken.


Slussen från stranden.


Jag är mitt i kanalen.


En (långbent!) kotte av de fyra som kom på kvällsbesök för att dela på grillrester.


Vegoburgare slank ner utan problem.

Sex månader utan min Tuss

måndag 5 juli

Femte juli. Ett halvår av saknad efter min Tuss. Han dog under den mörkaste tiden, på en av årets kallaste dagar. När jag spenderar kvällen med tänt ljus vid Tuss urna, ett glas rött bredvid mig och bläddrande bland Tussbilder är det fortfarande ljust ute. På en av årets varmaste dagar.

Just en sån kväll både han och jag uppskattade som bäst för kvällspromenader. De ljumma kvällarna i skymningen, när dagens hetta fortfarande satt kvar i asfalten på gatan. Promenaderna genom trädgårdarna med utslagna blommor, vägarna han kunde så väl, favoritställena för vilopauser och för toalettbesök. Och den nöjda uppsynen när han fått vara ute precis så länge som han velat och själv nöjt vände tillbaka hem, mot matskålen, med ett hopp över sista trottoarkanten.

Saknar honom ännu så att det gör ont.

Och ännu finns det inte plats för en ny katt i mitt liv. Behöver fortfarande få ge Snosan odelad kärlek och uppmärksamhet. Och jag är för rädd att jämföra nästa katt med Tuss.

Kanske blir det en hund som flyttar in istället, någon gång i framtiden?

Men än finns han fortfarande närvarande. Än har inte saknaden lagt sig tillräckligt. Och insikten har landat på allvar; att jag aldrig mer kommer hitta en katt som han.

Skriv gärna en rad!


Älskade Tussen. 13 juli 2009.


På ett av favoritställena.


Vacker.


Livet var bra.

Soft

söndag 4 juli

En riktig söndag, med Inte många knop. Lugnt men tomt utan barnen hemma. Flyttade ut på altanen med dator och högtalare och njöt i skuggan med spotify.

På eftermiddagen kom Saga hem, medan Elise åkte med momo & bobo för en natt på sjön.

Skriv gärna en rad!


Soft.


Saga och jag har plockat smultron och morötter.

Cityfestival och nattbad

lördag 3 juli

Gick upp på morgonen och böt av Sofia så att jag fick lite egentid med systersönerna och hon fick sova ut. När Elise kom upp tog vi en promenad till OK och Oskar fick somna i vagnen.

Under dagen badade barnen i poolen i skuggan av äppelträdet och i badbaljan på altanen. Sen eftermiddag åkte vi in till stan och släppte av Anders hos Olle där de skulle titta på fotboll. Jag och syster tog barnen med till festivalen där vi åkte karusell och åt sockervadd och bigarråer.

När syster åkte hem åkte jag till Sura och lämnade barnen hos farmor och farfar. Väntade medan de badade i poolen och tog en kopp kaffe, innan jag åkte in till stan. Hälsade på Anders, Olle och Tomas och åkte ner till city där jag, Fredrik och Tina tog några cider i parken. Sen kom Anders ner och vi gick vidare för lagliga öl på servering.

Så mysigt, med allt vimmel på stan, med liv och rörelse och musik.

Vi tog halvelvabussen hem. Hämtade vinboxen och handdukar och cyklade till kanalen för ett nattdopp. Härligt i vattnet. Att bara flyta runt i tystnaden och simma i det svalkande vattnet som doftar sötvatten. Ingen pool i världen går upp mot känslan att bada i riktigt vatten.

Skriv gärna en rad!


Emil parkerar.


Kusinerna med gigantiska sockervadd.


Min kopp med te.


Gudbarn i tekopp.


Elise i poolen hos farmor.


Nattbad i kanalen ̶ bäcksvart.

Kusinbesök

fredag 2 juli

Helgen som spås bli årets varmaste. Hett som ett spett och poolen är uppblåst och fylld. Lösa växter har fått flytta ut ut växthuset och gurka och tomater växer så att det knakar.

Ledig fredag och före lunch kom syster med kusinerna. Så trevligt att ha dem på besök! Barnen leker så bra, mysigt att få umgås med dem under en längre tid och att få så mycket tid med syster. Pizza till lunch och grillning på kvällen. Efter att barnen somnat satt vi kvar på altanen tills solen gått upp. Såna nätter går på tok för fort.

Har provat systers & Dennis nya systemkamera friskt och är helt såld på den...

Skriv gärna en rad!


"Var är Oskar? TITTUT!"


Saga med Wilma.


Gudbarn Emil.


Syster.


Saga och Emil.


Sötaste bröderna.


Saga vid Emil och Oskar i badbaljan.


Syster med sitt gudbarn.


Sagosessan.


Lisen.


I ett riktigt skratt.


Min prins.


Wilma och Morsan, bara i buren inne nattetid.


Växer så att det knakar.


Lavendeln.


Anemon i kruka, av rötter från trädgårdsmässan i våras.


Elise tar kort på gråsparvarna som äter pizzakanter och oliver.


Krolliljan.


Anemonen i rabatten.


Favoriten rosenskära.


Sattes för två år sedan och i år kommer det många rosor.


Vita malvan vid staketet.


Kotten får kvällsmat.

Sjuder

torsdag 1 juli

Torsdag och lunch med pannkakor på Bellmans med pappa. Farmor och farfar flyttar, så farfar var inte med.

Hela stan sjuder av liv och rörelse. Det är karuseller, mattält och folk överallt och gatorna är avstängda för biltrafik. Och över alltihopa skiner en gigantisk sol på en klarblå himmel. Livet är bra.

Vi blev historiskt tidigt klara med tidningen, trots semestrar! Före klockan sex hade alla lämnat lokalen och vi möttes upp i Plutos öltält på Fiskartorget där vi blev bjudna på mat. Anders och barnen hade kommit in till stan och följde med de också. Men barnen tyckte att det var för högljutt (!), så efter en öl gick vi vidare och åt på Saffets istället. Vi åkte radiobilarna med varsitt barn och glädjen var fullkomlig :)

På kvällen tjatade Elise om tält igen. Jag letade igenom hela källaren och garaget efter de små kupoltälten som vi tagit hem från Roskilde. Utan framgång. Hittade dock bägge de "riktiga" festivaltälten i tyg, alá 70-tal. Med ett lakan över de sprayade texterna på tältet fick ett av dem funka. Elise flyttade in med liggunderlag, kudde och täcke och radade upp alla gosedjuren fint längst ena väggen. Sen somnade hon där inne och vaknade en halvtimma senare för att komma in.

Skriv gärna en rad!


Vasagatan vid lunchtid.


Radiobilarna ̶ en höjdare.


Västerås goes Jurassic Park.


Anders fixar altanvägg.


Saga i gungan.