Elise | Saga | Mamma | Pappa | Djuren | Dagbok | Album | Webben | Gästbok | Hem

 


Familjens dagbok


Tillbaka


JUNI

Vallby och taket på Onsdag 7 juni
Flaggor, sol och mer lekstuga Tisdag 6 juni
Bygger lekstuga Måndag 5 juni
Fröken Trots och rullande lillsessa
Fredag 2 juni

Vallby och taket på

Onsdag 7 juni 2006

Idag var Saga och jag till Vallby och tog en lunch med två från föräldragruppen (Sagas). Det var jättetrevligt, Rasmus och Filippa med mammor var med. Saga var dock inte vaken så mycket, men när hon var vaken var hon så klart nöjd. *goding*
    Sen åkte vi till Coop och shoppade lite smått. Köpte bland annat en ram till fotot på Saga som barnfotografen på Åhléns tog.
    På vägen hem plockade vi upp Pappa på skolan och sen Elise på dagis.
    På kvällen lagade pappa otroligt god Quornfärssås och Saga övade motoriken på en filt på köksgolvet. Hon är så duktig och tycker att det är så roligt. Men blir efter en stund lite sömning av alla intryck. Somnade mitt i stöket.
    Pappa somnade vid nattningen av Elise och jag gick ut och arbetade vidare med lekstugan. Fick klart taket och fick lite andra plankor på plats. *nöjd*
    


Söt lillprinsessa har somnat mitt i stöket på köksgolvet.         
Några plankor kvar på taket.      
Taket klart och "verandaplankor" och "knutplankor" på plats.

  

Kommentera!  |  Upp igen!
 
Flaggor, sol och mer lekstuga

Tisdag 6 juni 2006

På förmiddagen var jag och barnen med Momo till Åsby. Momo köpte en massa fina blommor. Vi tittade mest och sen åt vi glass. : )
     Sen var vi till Djäkneberget tillsammans mer Pejve och Tova. Elise hade självklart även med sin docka (också hon heter Saga) i sin lilla rosa paraplyvagn. På berget firade vi nationaldagen tillsammans med typ halva Västerås. Till att börja med regnade det, men sen kom solen fram. Vi åt pannkakor, fick svenska flaggor, lyssnade på musik och tal och lekte en hel massa i lekparken. En annan höjdare var killen som landade med fallskärm mitt på berget bland alla folk. (Ett jippo av Västerås Fallskärmsklubb eller liknande.) Elise pratade om det och förklarade för andra som inte sett det: "Det kom en gubbe, från himlen!! Aa, åså landade han! Pow, liksom!" 
    Alla var på topphumör : ) Tråkigt att Pappa missade hela dagen eftersom han var tvungen att vara i skolan. : (
    Det enda trista på Berget var att Sverigedemokraterna tydligen var där och delade ut flygblad. (Såg dem dock inte själv.) De hade tydligen även fått tillstånd att demonstrera här (!), som det enda stället i hela Sverige (?!). Hur sjutton kan man tillåta ett 'parti' åtnjuta frukterna av yttrande- och mötesfrihet, när just dessa två friheter skulle vara de första som de skulle ta bort om de skulle lyckas komma till makten? Sjukt dåligt av stadens polismyndighet!
    På kvällen fortsatte jag med lekstugan. Nu är det 'typ bara' taket kvar. Och en massa målning förstås. Det blir så bra! Och Elise är så hjälpsam med sina leksaksverktyg. Gång på gång säger hon strålande: "Ååå! Nämen så fiiint det blir! Mamma! Pappa! Ååå!" *så söt* (Om det bara inte skulle vara så förtvivlat mycket mygg under kvällstid så skulle jag få mer gjort, snabbare. För lagom tills Elise somnar så invaderas tomten av dessa elaka blodtörstiga varelser. I massor!)
    Lillprinsessan har lärt sig säga "o". (I söndags.) Hon låter så söt, "ooouu". Och Storasyster härmar och talar om för folk runtomkring att hennes syster har lärt sig säga just o. *så söta*
    


Syrenerna utanför ytterdörren, mot himmelen på kvällen. Luktar gudomligt.          
Elise testar golv och väggar i stugan. "Här ska jag ju bo!"
Nu saknas snart 'bara' tak och färg!

  

Kommentera!  |  Upp igen!
 
Bygger lekstuga

Måndag 5 juni 2006

På förmiddagen tog vi en långpromenad till Järnia i centrum för att köpa skruv till lekstugan som jag lovat Elise. (Det är mitt sommarprojekt som mammaledig. Det ska verkligen bli jätteroligt. Bra att ha tankarna på ett projekt när jag ska försöka att koppla av och inte tänka jobb.) Jag trodde att allt skulle finnas med i paketet, men kunde inte hitta några skruv och spik bland brädor och plank. Lika bra att köpa således.
    Det var jättehärligt att ta en långpromenad med bägge barnen, detta tacka vare att vi nu skaffat gåbärda! Vilken toppensmart uppfinning! Måste vara en kvinna som tänkt till där.
    När jag väl började släpa ut träbitarna från garaget kom till slut både skruv och spik fram. Nåväl. Dessa kan man aldrig ha för många av ändå.
    När Anders kom hem åkte han iväg och köpte grus till grunden. (Lecablock, plast och grus.) Grunden är hans projekt, resten ska jag fixa. Grunden blev klar på kvällen, så nu ligger skruvdragarens batteri på laddning!
    

      
Platsen där stugan ska stå.
Grunden är klar! (Golvet och två väggar är också hopskruvade. Nu ska de bara på plats.

  


Kommentera!  |  Upp igen!
 
Fröken Trots och rullande lillsessa

Fredag 2 juni 2006

Hon har blivit som förbytt. På bara några veckor. Elise. Precis varenda gräns ska testas och allt ska göras tvärtom. Hon har fruktansvärt temperament, vilja och envishet, den damen. Det bådar iofs gott, då kan man ju gå långt i livet. Men det är oerhört jobbigt för alla runtomkring henne just nu. Fast antagligen är det jobbigast för henne själv. Det verkar nämligen vara väldigt jobbigt att vara i trotsåldern, för hon äter i mängder och sover plötsligt jättebra och mycket.
   Ett problem med en trotsig dam är att mäta längden hos bvc. Helt omöjligt. Efter tio minuters spretande, flaxande och skrikande fick vi till en längd som var kortare än förra gången vi mätte henne, för någon månad sedan...
   Så länge hon sysselsätts verkar trotset dock hållas i schack. Idag har hon haft kompisar här hela dagen, och då är hon precis som vanligt igen. Vår stora sessa. 
   Sara och Maria var här på fika på eftermiddagen. Elise hade stormkul tillsammans med Marias tre tjejer. Hon har också börjat leka mycket med grannflickorna.
   Lillsessan gör också framsteg. Igår rullade hon för egen maskin från rygg till mage!! *stolt* Som hon och pappa har övat. : ) Annars är händerna väldigt intressanta just nu.


    
Saga med sin gudmor Sara, tillsammans med Saras andra gudbarn, Mollie.
Elise och Tilde klipper gräset ihop!

  


Kommentera!  |  Upp igen!
 Besökare idag: Totalt antal besökare: