Elise | Saga | Mamma | Pappa | Djuren | Dagbok | Album | Webben | Gästbok | Hem

 


Familjens dagbok


Tillbaka


JUNI 2007

Hinner inte Onsdag 20 juni
Att se horisonten Tisdag 12 juni
Sand mellan tårna Söndag 10 juni
Nationaldagsdans Onsdag 6 juni
Leksand i Leksand Tisdag 5 juni
Sommardagar vid Siljan Måndag 4 juni
Vackrast i världen Söndag 3 juni

Hinner inte

Onsdag 20 juni

Så här mycket att göra på jobbet har jag inte haft på länge. Konstigt hur allt lyckas hopa sig, precis när jag funderade över hur det skulle bli framöver med jobb. Än så länge är huvudet över vattenytan och jag trivs med att ha fullt upp. Det blir tidiga mornar och sena nätter. Men nu har jag äntligen kommit över första krönet och känner att jag har kontroll och en vettig chans att hinna med. Har till och med tagit mig tid att få iväg en bunt fakturor.

Jag känner mig oerhört privilegierad att ha ett jobb om jag tycker är så otroligt roligt. Skulle jag inte trivas så bra med mitt jobb skulle det vara svårt att mäkta med, att finna motivationen till att tänka jobb 24 timmar per dygn.

Idag åkte jag till jobbet strax efter fem på morgonen. Då hann jag med att få undan jobb, köpa kläder till midsommar, köpa blomma till dagis och vara på plats på dagis till klockan två. Det var midsommarfirande och Elise hade pratat i flera dagar om blommorna och sångerna de övat. Solen strålade och alla barn var glada. Precis som ett midsommarfirande ska vara. Vi dansade som grodor och sjöng om moster Ingeborgs vajande plym och jag funderade på vad de nysvenska föräldrarna som stod vid sidan om tänkte. *ler* Efteråt bjöds det på så underbart fina och goda små bakelser med grädde, jordgubbe och flagga på. Vi satt i solskenet och njöt. Sen passade jag på att tacka av dagisfröknarna. Vi har ju fått nytt dagis till banen, ett ekologiskt dagis som öppnar om en dryg månad! Förklarade igen hur bra vi har trivts på dagis och att de absolut inte är pga det vi byter.

Efter ett mellanmål hemma cyklade jag och barnen till kanalen. Det blev inte så mycket bad, men lite mys och lek och picnicande.

Vår stackars pappa jobbade hela eftermiddagen till sen kväll.

Kommentera!  |  Upp igen!

 

Att se horisonten

Tisdag 12 juni

Anders första dag "på riktigt" på sommarvicket. Han är så duktig, vår sjuksköterska.

På morgonen lämnade jag barn och cykelkärra på dagis och cyklade till Kolbäck, för att få lite extra motion. Sex kilometer härlig landsväg. Enkel väg. Enda grumlet är som vanligt lastbilarna.

Härligt att bo så här. Inne i stan gick det ibland veckor innan man kom ut ur stan och såg vidder, kände lukten av skog och blomsteräng, av hästhagar. Nu gör jag det oftast dagligen. Jag minns att jag när jag bodde i London ofta tänkte på att man aldrig såg horisonten där. Det var alltid hus, människor och bilar som stoppade blicken. Aldrig fick blicken flyga iväg. Vila mot horisonten. Jag tror inte man mår bra i längden av att inte få luft och livsrum. Om det så än är för ögonen. Människor är inte gjorda för att trängas ihop så många på så liten yta. Utan möjlighet att se horisonten. Jag är trivs att ha nära till storstäder som Stockholm och London, men är glad att slippa bo där. Jag stortrivs i storstaden men älskar vischan.

På kvällen åkte hela familjen till Kanalen, trots mulet väder. Alla utom pappa badade. Han höll ställningarna på stranden. Båda barnen har fått nya baddräkter, med Bamse på. Saga säger "Ba!". Hon fick ett par flip-flops också, men de var mer söta än bra, så de lämnades tillbaka. Väl hemma igen kom regnet.

Elise har fått sin första Barbiedocka. Vi har pratat om hur konstig kropp hon har. Elise tycker att hon har fint hår.


Bad i Kanalen.

Kommentera!  |  Upp igen!

 

Sand mellan tårna

Söndag 10 juni

På kvällen tog jag och Elise tog cykeln och cykelkärran ut en sväng.
Först till Hallonviken för en stund i solen och ett bad.
Sen vidare till Åsby, tittade på blommor och köpte varsin glass.
Pratade. Hade roligt.
Sen hem igen.

Om vi mot all förmodan skulle få för oss att flytta in till Västerås igen skulle vi med största sannolikhet inte ha så här nära till ett sjödopp. Kolbäck lockar mer. Jag njuter av närheten till sjövatten. Jag vill inte ha en pool på tomten. Jag vill känna sanden mellan tårna och doften av Mälar/Kanalvatten i näsan.

Hoppas njuta om möjligt ännu mer av det i år än förra året. Att ta cykeln bort för ett kvällsdopp är vardagsyx.

Kommentera!  |  Upp igen!

 

Nationaldagsdans

Onsdag 6 juni

En film från nationaldagsfirandet i gropen i Leksand.
Elise dansar med flaggan till allsången.

Kommentera!  |  Upp igen!

 

Leksand i Leksand

Tisdag 5 juni 2007

Idag var vi in till Leksand och köpte leksand. Sand till sandlådan alltså. Allvarligt, sanden stod alltså benämnd som just "leksand". Är inte det rätt bra humor säg?

Kommentera!  |  Upp igen!

 

Sommardagar vid Siljans strand

Måndag 4 juni 2007

Vi har tagit en veckas paus. Den enda veckan vi kan ta tillsammans denna sommar, eftersom Anders fått sommarvikariat som gjort att planerna fick läggas om.

En vecka i Dalarna. Fast det är paradiset. Vad är det som gör den här biten mark så speciell? Varför blir jag fortfarande, efter över trettio år här, fylld av magi när jag kommer hit. Marken, lukterna, ljudet, vidderna, den stora skogen. Omgivningen där farmor lekt som barn, marken som mina förfädrer levt på. Platserna jag växt upp med. Allt som är så starkt sammanknutet med lyckliga stunder, med farmor, farfar, min familj och släkt. Här finns allt som symboliserar trygghet, lycka och lugn. Det är få ställen på jorden som är så hemma som det är här.

Och jag är så glad att Anders trivs så bra här. Att vi får se även våra barn växa upp och känna lyckliga somrar på dalamarken.

Barnen springer ute på grässlätterna. Elise plockar ängsblommor som aldrig tar slut. Saga gräver i sanden. Elise plockar fram gamla leksaker från ladan. Vi plaskar i strandkanten. Åker skrinda på gräsmattan. Pysslar lite. Elise pratar om Sommarland. Vi njuter av livet just nu. Ostört.

Och, trots att jag har dator och mobil med mig och tillbringar några timmar varje dag med jobb, så tränger sig liksom stressen aldrig riktigt inpå mig här. Det är konstigt.

Kommentera!  |  Upp igen!

 
Besökare idag: Totalt antal besökare: