Hem | Elise | Saga | Mamma | Pappa | Djuren | Dagbok | Kommentera!

 


 
Familjens dagbok


Tillbaka


MAJ 2010

Solsken Tis 18/5
En måndag Mån 17/5
En söndag Sön 16/5
Första dagen med sommarvärme Lör 15/5
Supersocial dag Fre 14/5
Hektiska dagar Tor 13/5
Ridtur med Saga Mån 10/5
Sockerkick Tor 7/5
Vårstart Ons 5/5
 

 

Solsken

tisdag 18 maj

Livet känns lite i obalans. Gissar att det beror en del på att livet förändrats rätt mycket det senaste halvåret, och allt går i annat tempo. Har slutat med sertralin på egen ordination sedan en tid tillbaka och balanserar ofta igen, utan tålamod och stubin. Försökte få prata med min husläkare för rådfrågning men skulle få vänta i över en vecka på telefontid och blev arg.

Min morgon med barnen idag. Efter den jobbiga eftermiddagen/kvällen igår, med stressnivån upp över öronen, såg jag igårkväll till att fixa bästa förutsättningarna för en bra morgon idag. Förberedde allt  ̶  lade fram två klädhögar var åt barnen (valfrihet!), gjorde ordning fruktpåsar, packade ombyten och badkläder åt Elise. Lade fram mina kläder. Kokade klart gröten och ställde i kylskåpet för snabbupp-värmning på morgonen. Lokaliserade nycklar och plånbok. Nycklarna är a och o. Hela min dag kan crasha om jag inte hittar dem när vi ska gå.

Och allt blev jättebra. En lugn morgon med barnen nöjda, mamman nöjd. Vi kom för tidigt till dagis, utan att stressa. Och precis när jag ska lämna av en nöjd Saga kommer hon på  ̶  gosedjuret blev kvar hemma! Efter att ha lämnat av Elise tar jag vägen förbi hemma för att hämta Ödla och lämna av till en förvånad Saga. Pricken över i:et för den morgonen.

Trots att jag började halv nio hittade jag parkering på bästa plats  ̶  ovanligt tursam idag. Plockade en högblommande gren körsbärsblom med in och satte bredvid skärmen. Är man inte ute och hinner se blommen får man se till att lösa det på annat sätt.

Trevlig lunch med pappa på uteserveringen i fullt solsken och efter jobbet kom Anders för samåkning.

Bättre hämtning av barnen idag. Allt lättare när Anders är med, alla på bra humör. Elise hade fått namnet på sin lärare till höstens skolstart, och klasslistan. De fortsätter tillsammans, alla från förskoleklassen. Många av dem har hon gått tillsammans med sedan dagis.

Innan Saga öppnat bildörren hemma säger hon att hon ska gå till Linus, och piper direkt iväg. Snart kom Marie, Jamie och Alva över och Alva föll in i leken på studsmattan. Nick ligger inlagd på sjukhus med oklar diagnos. Barnen lekte, vi försökte avlasta med Jamie och sen åt vi allihopa en sen kvällsmat som Anders lagat.

Marie erbjöd sig låna ut sin kamera, eftersom våran kameradisplay gått sönder och jag så gärna vill ta kort på visningen imorgon. Följde med henne hem för att låna kameran och lekte med barnen medan hon fick åka och handla själv.

På kvällen njöt jag äntligen av en fotorunda på tomten igen, där jag kunde SE vilka foton jag tog. Ovärderligt i denna korta underbara årstid.

Skriv gärna en rad!


Saga hoppar med sin mycket omtyckta Alva


Barnlek.


Vilma & Morsan på grönbete.


Fina gamla tjejer.


Jamie på bästa humöret.


Marie & Jamie.


Pappa i mustaschkampen.


Trädgården har fullkomligt exploderat efter regnet och de
följande dagarnas värmebölja.

En måndag

måndag 17 maj

Stressad redan när jag vaknar. Ber Anders laga kvällsmaten under sin lediga förmiddag för att vi ska hinna äta innan Elise ridning klockan fem. Än mer stressad när jag lämnar jobbet. Vid hämtningen trilskas Saga och jag har ingen ork. Elise försöker hjälpa för att få mig på bra humör, och det dåliga samvetet hugger. En dålig eftermiddag fortsätter i samma anda och jag försöker få barnen att äta och byta om innan ridskolan. Ingen ork. Vi kommer iväg, Elise rider och är nöjd medan Saga och jag får 45 minuters lugn tillsammans i solen.

När Anders kommer hem vid elva får han åka iväg för att handla mjölk till frukosten. Sedan slocknar vi båda före slutet på Kommissarie Winter på webbteven.

Skriv gärna en rad!


Elise på Bogdan.


Underbart vid Klippans parkering.


Min hundkompis på jobbet. Kommer och krafsar mig på armen
för sin dagliga dos av hundgodis =)

En söndag

söndag 16 maj

Av våra fyra lediga dagar tillsammans blev det en dag med sol och värme. Man kanske inte ska klaga, egentligen. Man kunde ju ha blivit utan helt också.

Saga och Linus har lekt i stort sett hela dagen. Igår viskade Saga till mig att hon var kär i Linus. Det är första gången jag hör Saga säga det om någon

På eftermiddagen åkte vi och hämtade Elise hos Filip, och hon ville  ̶  inte helt otippat  ̶  inte alls åka med hem. Sen åkte vi till Sura för att hälsa på farmor & farmar, som visade sig inte vara hemma. Vi hamnade hon kusinerna på en fika istället.  =)

Skriv gärna en rad!


Den lilla otursfågeln har fått sin sparbössa i pannan, med ett rejält jack som följd. Tur att man har en pappa som är sjuksyrra =)


Yngsta kusinerna i Sura: Vilmer & Tilda.


Kväll, Saga leker med Linus på studsmattan.


Elise gosar med Pricken efter en händelserikt helg.

Första dagen med sommarvärme

lördag 15 maj

Idag har det varit fullt ös och fullt hus, redan från morgonen. Linus, Emma, Susanna, Filip & Alexander har varit här. På eftermiddagen åkte Elise med Filip hem för att sova där. Jag tog in Saga och försökte få henne att vila, men mest jag som var trött, och somnade.

Sov utslagen i ett par timmar, men kände mig inte piggare när jag vaknade. Saga lekte hos Linus och det blev lite lugnare här hemma. Anders har hållit full fart hela dagen och grävt klart landet, flyttat plattor, lagt markduk, klippt gräsmattan, tvättat och hängt tvätt. Efter kvällsmaten tog jag mig för att äntligen börja måla växthuset med ett glas vin i hand, medan Anders fortsatte i landet. Måste ju få något vettigt gjort på en ledig dag.

Planen för dagen var från början att åka på Kärrbodagen och titta på djuren. Men eftersom barnen fick leka med lamm igår, och det har varit så fullt tempo senaste tiden, stannade vi hemma.

Vet inte om det är för att jag jobbar så mycket bland folk nu som jag så starkt behöver min svär av lugn. Det blir så lätt för mycket runtomkring. Nu är det ofta jag som drar i bromsen, som tycker att vi behöver lugnet hemma. Helger utan planer. Normalt är det Anders som suckar när jag lägger i högväxeln.

Skriv gärna en rad!


Sagas svin på första sommarbetet =)


Saga, Alexander, Elise & Filip äter våfflor.


Äntligen sommarvärme.


Saga kommer hem från Linus.


Violerna under äppelträdet.

Supersocial dag

fredag 14 maj

En jättetrevlig dag! Direkt efter frukost började Elise leka med Linda, Susanna och Emma och Saga tog hem Linus. Vid elva åkte Anders, jag och Saga till banken i Kolbäck och sedan ut till huset i Vallberga en sväng, medan Elise lekte hos Linda.

Anders är realist. Det är bra. Han har koll på vad som är rimligt att ha som maxbud på en fallfärdig gård. Jag blir lätt lyrisk och tittar hellre på vad som växer i rabatterna och var hönsen ska vara än på hur tak och fönster ser ut att må. Vi spenderade en halvtimma med att kritiskt undersöka huset och övriga byggnader, utvändigt.

Hämtade upp Elise och åkte och hälsade på Per och barnen i deras nya hus. Jättefint och trevligt, fikade och köpte en av hans gräsklippare. Så nu kan vi klippa gräset så fort det torkar upp. Det behövs.

Hem för en sen snabblunch bestående av mackor och fil, sedan direkt ut till Lotta & Jonas och Filip & Alexander. De hade fått får med lamm i hagen, och barnen fick mata med nappflaskor. Lyckan var fullkomlig =) Blev bjudna på mumsig fika och senare åkte Anders & Jonas och köpte pizza. Medan de tog öl på ljugarbänken hämtade Lotta in hästarna och barnen ryktade och pysslade om dem. Sedan tog vi en promenad medan barnen turades om att rida.

Lyckades med nöd och näppe få med barnen hem och var hemma till tio efter en dag full av socialiserande.

Skriv gärna en rad!


Saga, Elise, Alexander och Filip i hagen.


Saga matar lamm 1.


Lotta visar Elise hur man matar lamm 2.
Saga trivs som fisken i vattnet i hönshuset.


Ryktar Filips häst Nellie.


Vilken sötnos

Hektiska dagar

torsdag 13 maj

Jobbveckan har varit stressig. Kortvecka, kort om folk och mycket jobb. De senaste dagarna har jag jobbat från morgon till sen kväll. Igår lämnade jag kontoret vid elva. Socialt liv blir det inte mycket av, de sms som blir skickade börjas alltför ofta med en ursäkt för att jag är så dålig på att svara.

När jag kom hem igår var jag uppe i varv, trots att kropp och huvud var helt slut. Anders väntade hemma med nyköpte vin. Drack vin, pratade tills han somnade. Sen plockade jag med småplantorna och varvade ner. Somnade först vid tre på natten och sov sedan till två på eftermiddagen idag. Luften har gått ur. Har varit ute på tomten, tvättat rent växthusstommen för målning och rensat ogräs tills jag fått skavsår i händerna. Anders har gjutit klart grunden till växthuset.

Nu har vi fyra lediga dagar tillsammans. Med än så länge få planer. Det känns underbart.

Med tomten lever jag lite i paus just nu. Jobbigt att inte veta om vi ska kunna flytta eller inte. Innan dess kommer jag inte igång ordentligt. När bara allt är klart kommer jag igång igen. När jag vet att vi blir kvar.

Elises tur att rida. På vägen ut åkte vi förbi Huset, åkte runt i området längre ut och tittade. Stannade vid huset och gick och tittade in och runt på tomten. Det är bara så perfekt. För perfekt för att kunna gå för en rimlig penning.

Fajer var våt av regn men glad att komma ut. Elise har redan fått större självförtroende i sin ridning efter två gånger på ridskolan. Rider mycket själv nu, iväg framåt, travar, gör volter och kommer tillbaka till mig. Vi hoppade i skogen och galopperade och både Fajer och Elise fick springa/rida av sig ordentligt. Tillbaka i stallet borstade vi honom länge och Elise samlade noga upp all vinterpäls han tappar. Den vill hon ta med till farmor, för att göra en tröja av. =) 

Skriv gärna en rad!


Elise & Fajer i trav.

Ridtur med Saga

måndag 10 maj

Söndag och riddag med Saga. Vi red längst ån och tog sedan "äventyrsvägen" genom skogen och hoppade över diken. Härlig dag, men inte någon vårvärme.

På måndagen jobbade vi bägge morgon/dag. Dessa mornar, när jag ska själv iväg med barnen till dagis och skola och vara på jobbet till åtta, är stressiga. Denna morgon blev extra stressig och jag kom sent till jobbet. Hem samåkte vi. Sedan kom mäklaren för att värdera vårt hus och prata försäljning. Hon var säljande lyrisk över färg och form på huset, rätt färgval, levande hus och gammal charm. Men vi fick också tips på vad vi skulle åtgärda om det nu skulle bli en försäljning inom kort.

När vi visade upp huset kände jag så tydligt att det inte är klart att säljas ännu. Vi har alldeles för många pågående projekt, som det ju alltid är. Det skulle bli ett heltidsjobb att få klart det för visning, för att inte tala om jobbet att flytta allt vi samlat på oss i källare och garage.

Elise har börjat rida på ridskolan nu, andra gången idag och Anders var iväg med henne. Under tiden lekte Saga med nya grannen Linus. De kommer så bra överens och verkar trivas väldigt bra i varandras sällskap.

Skriv gärna en rad!


Rådjuren som håller sig runt Fajers stall.


Saga på ridtur längst ån.


Saga och grannen Linus leker i vårträdgården.


Barnlek med gullvivor, scilla och pärlhyacint...


Gräslök på gång.

Sockerkick

torsdag 7 maj

Upp tidigt för resa till Stockholm och besök på Sveriges största tryckeri, som trycker Västerås Tidning. Jag och Pernilla samåkte. Efter studiebesök bjöds det på jättegod lunch, den vegetariska varianten var spännande risbiffar med rotsaksgratäng och tomatsås. När jag sedan var precis jättemätt, kom efterrätten in. Chokladmosse, grädde, kivi och jordgubbe. Det slank ner det med, för att det var så otroligt gott. Efter besöket på tryckeriet åkte Pernilla och jag en sväng förbi syster i Ursvik och blev bjudna på underbart god smulpaj som hon och Emil just bakat. Hemma i Västerås hämtade jag upp Saga hos Momo. Där hade de bakat så god sockerkaka, som gick ner ett par bitar de med. Vilken fredag!

På kvällen var jag fortfarande så mätt att det inte blev någon mer mat för min del.

När Anders kom hem sent på kvällen blev musik och gitarr i soffan, tills vi somnade efter en lång dag.

Skriv gärna en rad!


Klockan 23.30 på Nibblegatan.

Vårstart

onsdag 5 maj

Tiden rinner iväg. Vi har haft en underbar vecka i solen på Lanzarote, med flera bonusdagar tack vare askmolnet. Hemma är trädgården i försiktig vårblom. Körsbärsträdets bladknoppar är redo att spricka ut och häggen står i startgroparna med färdiga blomklasar i knopp.

Fyra månader sedan Tuss somnade. Hans rosentrybuske har frodiga levande blad och vid hans urna lyser värmeljus. Det är tomt att inte uppleva våren tillsammans med honom.

Samma vecka som jag fick fast anställning blev huset jag tittat på så länge till salu. Anders är på tåget.

Uppdatering med bilder från resan och passerade dagar kommer.

Skriv gärna en rad!


Häggen som planterades förra året. Snart på väg.
Så kan jag sitta och njuta mellan hägg och syren, bokstavligt talat.


Doftviol. Luktar starkt av tablettask =)