Elise | Saga | Mamma | Pappa | Djuren | Dagbok | Album | Webben | Gästbok | Hem

 


Familjens dagbok


Tillbaka


MARS 2008

Födelsedagar Lördag 29 mars
Att tänka på barnens bästa Onsdag 12 mars

Födelsedagar

Lördag 29 mars

Nu är alla marsfödelsedagar över. Min födelsedag inledde månaden och firades med kalas med afterworktema hemma i Hallsta. Vi bjöd på små smörgåsar, vuxendricka och alkoholfriaalternativ, salta pinnar och nachos. Senare drog förfesten igång och efter det gick vi på Harrys. Det är roligt att fylla år!

Förra lördagen firade vi Syster och Dennis födelsedagar i samband med påskmiddag på Gryta. På söndagen fyllde kusin Tova tre år och det firades i en första omgång med hennes mammas släkt på Skallberget. Fyra dagar senare firade vi henne hos hennes pappa, med hans släkt. Samma dag åkte vi förbi hos farmor på Bryggan där vi samlades några ur släkten för att fira farfar, som fyllde aktningsvärda 87. Denna dag fyllde också Elise gudfar år. Dagen efter var det lunch på Restaurang Mälaren för att fira Olles födelsedag.

Men nu är det inga fler i mars. En liten andningspaus innan racet i Anders släkt drar igång i april, och fortsätter in i maj.

Det är roligt med födelsedagar. En trevlig anledning att träffas och ha trevligt med nära och kära.

Kommentera!  |  Upp igen!

 

Att tänka på barnens bästa

Onsdag 12 mars

I lördagens Vlt stod att läsa att Västerås stad ska lära sig tänka på barnen. Stadens tjänstemän har fått en checklista med fyra punkter som de ska sålla alla beslut genom. Punkterna är som följer:

1. Kommer beslutet på ett allmänt och/eller avgörande sätt, direkt eller indirekt, beröra barn/ungdomar?
2. Innebär beslutet att barn och/eller ungdomars bästa sätts i främsta rummet?
3. Har barn och ungdomar fått uttrycka sin mening?
4. Har särskild hänsyn tagits till barn och ungdomar med behov av särskilt stöd?

Det är en bra idé tycker jag. Tänk om alla föräldrar sållade sina beslut genom några liknande punkter: Hur drabbas mitt barn av det här? Ser jag till mitt barnets bästa? Och, har mitt barn fått säga sin mening, vad vill han/hon?
Då skulle nog världen se annorlunda ut.

Idag på tv-nyheterna var det som andra nyhet att köttätandet är en större klimatbov än vad som hittills kommit fram i debatten. Grattis! Så bra att det äntligen slagit igenom, det som vegetarianer och miljövänner hävdat ett par decennier nu. Nyhetsreportern meddelade att en femtedel av alla koldioxidutsläpp kommer från köttproduktionen. Vad som finns kvar att rapportera om är köttätandets förödande följder för de människor i tredje världen som får fortsätta svälta och lida fortsatt brist på rent vatten.

Jag hoppas på en med uttömmande debatt om köttätandets följder för vår jord framöver. Kanske bör vi lära oss att tänka enligt tjänstemannaprincipen innan vi väljer kvällsmat: Påverkar den mat jag väljer mina barns framtida möjligheter till att leva på en frisk jord?

Kommentera!  |  Upp igen!

 

   
 Besökare idag: Totalt antal besökare: