Elise | Saga | Mamma | Pappa | Djuren | Dagbok | Album | Webben | Gästbok | Hem

 


 
Familjens dagbok


Tillbaka


MARS 2009

Tanka jävul & mera vitfärg Tis 31/3
Biobesök & kalas Sön 29/3
Släckt var det här & kalas Lör 28/3
Nattlig vaka Natt mot fre 27/3
Lycklig Tor 26/3
Elise tar sig vatten över huvudet Mån 23/3
4-årskalas hos kusin! Sön 22/3
Vinter igen Lör 21/3
Nästan miljonär & första krokusen! Fre 20/3
Vårstädning Tor 19/3
Pyssel och meterologisk vår Mån 16/3
Äntligen! Sön 15/3
Morötter Lör 14/3
Lyxfällor Tor 12/3
Marskatter Ons 11/3
Måndag Mån 9/3
Ett år äldre Lör 7/3
Att klippa ett träd Mån 2/3
Melodifestivalkväll! Natt mot sön 1/3


Tanka jävul & mera vitfärg

tisdag 31 mars

Idag har u-torrent gått het. Ända fram till tolvslaget. Imorgon börjar Ipred-lagen gälla och det är sluttankat för ett tag. En ren idioti, som kommer att leda till fler och billigare tjänster för att dölja ip-nummer, som gör att även fler pedofiler kan härja fritt.

Konsumtionen av matt vitfärg och fint sandpapper är fortsatt hög här... =)
Hyllorna i sovrummet har bytt skepnad från svart smide och antikbetsad furu till... vitt! Och gamla trädgårdsbordet har fått ny yta.

 

Kommentera

Biobesök & kalas

söndag 29 mars

Barnen blev bjudna på bio av sin farmor! Pappa, faster och kusin Tova och kusin Lucas var också med. Pettson & Findus Glömligheter var det som gällde, Sagas stora idoler just nu. Elise eld och lågor över att äääntligen få gå på bio.

Efter det var vi på 88-årskalas för min farfar. Det är så trevligt, dessa få gånger om året som alla i släkten träffas. Trots att vi bor så nära på pappas sida blir det ju inte av att man träffas så ofta. Farfar känns pigg som en mört och jag imponeras av hur han ställer upp för och tar hand om farmor. Att han också fixar det husliga och omhändertagande, den biten som annars farmor tagit hand om mest själv.

Han är fantastiskt händig, min farfar. Det finns inget som han inte fixar. Han bygger stugor, snickrar möbler, röjer sly och lagar precis vad som helst som är trasigt. Med ett stort mått envishet och mycket kunskap och påhittighet fixar han det mesta. Och han är otrolig på att få saker gjorda - det finns inget "sen" för farfar. Farmor säger ofta det, att hon har aldrig behövt be honom två gånger om att göra något. Längtar till sommaren och att få vara nära dem uppe i Dalarna. Jag har en härlig släkt att brås på. =)

Några foton från morgonens ridtur med Elise och Fajer:


Elise & Bella


Full fart!

Kommentera

Släckt var det här

lördag 28 mars

Earth Hour och vi har pratat om varför man ska släcka ljuset. Elise är med på att det är för att spara miljö. Som i en sparbössa ungefär. *söt*

Bägge barnen har brainstormat om vad vi kunde hitta på under en timma då strömmen är av. Men före 20.30 sussade bägge i sängen.

Med två sovande barn och huvudströmbrytare av slogs Anders och jag av den totala tystnaden. Inget sus från diskmaskin, tvättmaskin, dator, modem eller stereo. Inget sus någonstans. Bara tända ljus och lugn. De flesta grannarna släckte också. Häftigt. Och häftigt att tänka att så många människor världen över gör samma sak. Precis samtidigt.

På dagen var vi på kusin Tovas kalas hos mamma Terese! Massa tårta och annat jättegott, glad stämning och fullt ös med alla kusiner, allt i ett rosa skimmer =) Tyvärr fastnade inte själva födelsedagsbarnet på kort.


Tre generationer: Farmor Anita, Jonas och yngsta kusinen Wilmer.


Det är roligt att gå på kalas.

Kommentera

Nattlig vaka

natt mot fredag 27 mars

Klockan är tio i tre på natten. Det har blivit en vaknatt med Tussen som pendlat i hälsa från dag till dag denna vecka. Det senaste dygnet har det blivit några kräkningar och dålig matlust. Jag parerar med medicin mot illamående och för ökad matlust. Det finns piller för allt. Och så blir det alla sorter av hans favoriter; olika märken mjukmat med oxköttssmak, påsmaten med sardinsmak och tonfisk på burk väl utblandat med vatten så att det blir en god sås. Han är sällskaplig, kurrar. Men blir trött av svängningarna i socker. När levern har sina struliga perioder är sockernivån svår att hantera, den svänger som sjutton. Det hänger säkerligen ihop med det varierande intaget (och behållandet) av mat, men jag är övertygad om att bukspottkörteln blir påverkad av levern, vilket gör att den strular samtidigt. Gallgång från levern går väl igenom bukspottkörteln?

Det är skönt med brist på jobb i firman när det är så här. Nu har vi tid att vara ute i solen och njuta tillsammans, jag och Tuss. Och ligga bredvid varandra och gosa.

Under vaknatten har jag hunnit med en massa saker som var bra att hinna med: betat av det jobb jag har, plockat ur diskmaskinen, planterat om kattmynta-plantorna till större krukor och packa grejor som blivit sålda på Tradera.

Blir alltid lika förvånad över hur auktionerna på Tradera drar iväg under de sista timmarna före auktionsslut. Denna omgång blev det omkring 1 200 riksdaler i tillskott till månadens budget. =)

Den här skojiga har säkert alla sett redan, men tycker ändå den är värd att rädda från mailboxens papperskorg: Kronprinsessans Daniel och animerade Robert från Boxer-reklamen. Lika som bär! =)

Jag ligger hjälplöst efter med mitt bloggläsande. Har liksom tappat lite kollen på bloggande vänners liv för tillfället. Förlåt, jag ska läsa ikapp när läslusten faller på! =)

Farfars födelsedag idag! GRATTIS!

Kommentera

Lycklig

torsdag 26 mars

Den senaste tiden har en märklig känsla vuxit fram. Jag är lycklig. När jag tar ett steg bort, och ser på mig mitt liv just nu, så finns det ingenting jag vill ändra på. Det är en ovan känsla, för mig som är van att hela tiden vara på väg någonstans. Men just nu är jag nöjd, har inget måste att jaga nya mål, längre fram. Det är en underbar känsla. Jag är precis där jag vill i livet.

Jag har en underbar man som jag älskar, två fantastiska döttrar som betyder allt och som är i en härlig ålder. Alla husdjuren mår bra och jag har kvar min Tuss. Jag stortrivs i vårt hus, efter alla år av renovering. Det är vi som format det, som vi vill bo. Jag njuter av trädgården, utan måsten - bara glädje. Jag bor på en plats jag trivs på, som är hemma. Några dagar i veckan kommer jag ut med hästarna och får njuta tid med barnen, kroppsarbete och promenader i skog och mark. Min familj och släkt mår bra och jag ser till att njuta av dem. Jag har vänner som betyder mycket och som finns där. Jag har ett jobb som jag stortrivs med, med jättetrevliga arbetskamrater.

Just nu är allt bara precis bra. Det är en lagom balans av allt. Jag jobbar lagom mycket, väger lagom mycket och mår lagom bra. Jag har mycket tid att umgås med dem jag tycker om, hinner med långa samtal och många kramar med mina barn. Behöver sällan stressa.

Visst handlar det om prioriteringar. Jobbade jag mer skulle vi ha mer pengar att röra oss med, inte behöva gå på en så snål budget. Vi skulle kunna resa mer, köpa en extra bil och nya kläder åt oss och barnen. Men istället skulle vi inte ha så mycket tid tillsammans, tid att faktiskt njuta av livet just nu. Det är prioriteringar.

Det varar aldrig för evigt, men nu njuter jag.


Mina hjärtan.


Det är vår - bara en sån sak.


Barnens fågelholkpyssel som vi satt upp åt trädgårdens fåglar.


Mys i soffan.


Mitt håriga hjärta.


Tid att renovera gamla utemöblerna.


Hemma.

Kommentera

Elise tar sig vatten över huvudet

måndag 23 mars

Elise och Momo tillbringade förmiddagen på badhuset och tog igen den missade badtiden från igår. Momo & Bobo har köpt en vattensäker digitalkamera!

Hemma igen berättade hon stolt att hon vågar simma på djupt vatten nu! Nu är hon väl förberedd för simskolans överflyttning till den djupa delen, som hon varit lite nervös för.

Kommentera

4-årskalas hos kusin!

söndag 22 mars

Kusin Tova fyllde 4 år och hade kalas hos pappa. Jättegod och fin rosa tårta, massor av fika, trevliga människor och mycket lek.

Sen ville Elise inte gå på simskola, vilket förvånade oss mycket. Hon hade ätit två stora bitar gräddtårta, utan att vi tänk på just - grädden. Och hon fick jätteont i magen. Vi är så noga med allt, men tårtan tänkte vi inte alls på.

På kvällen sov hon hos Momo & Bobo som vanligt på söndagar.


4-åring!


Kusiner

Vinter igen

lördag 21 mars

Så blev det vinter igen. Snö och minusgrader. Men det gör ingenting, vinterns dagar är räknade.

På eftermiddagen åkte jag och Saga till stallet, medan Elise åkte till Michelle, där hon skulle sova. Saga var överlycklig över att komma ut till hästarna. I en timma var vi ute och red, hon hela tiden helnöjd. Hon ryktade, kammade och pratade med Fajer, och letade efter stallkatten. När hon hamnade i bilen på vägen till Strömsholm för att köpa kattmat somnade hon som en stock på några sekunder.


Saga äter frukost med gudmor.


Fajer & Pitan.

Nästan miljonär och första krokusen!

fredag 20 mars

Gaaahhh!!! Spana in detta kontoutdrag! Det är MITT!

Nu är det tyvärr inte så att jag gått och blivit höginkomsttagare. Förklaringen är att 27 000 från sparkontot fanns på kontot för att räkningen på den summan skulle dras för radonsaneringen. Samtidigt kom kommunens bidrag på halva summan in. Någon timma senare var räkningen betald och bidraget tillbakafört till sparkontot. Och summa summarum blev att 678 kronor av dessa är mina disponibla medel.

Första krokusen har vågat sig upp i rabatten!

Vårstädning

torsdag 19 mars

Eftersom jag har så lite jobb på firman nu tog jag två dagar hemma torsdag-fredag. Anders jobbade, plus hela helgen. Men jag bestämde mig för att fixa släpet på egen hand. Fick låna bil (med krok) av pappa och åkte till Sura och hämtade släpet som jag fick låna av svärfar. Sen släääpade jag, lyfte, slet och svettades! Sex överfulla släp blev det till slut, och en tomt tom på kvistar, granar och nersågade trädstammar. Och på lördagen körde Anders iväg två till. Så nu är det fint till våren. Och jag har lärt mig backa med släp.

Anders har fått låna en stegräknare av min mamma. Den lånade jag av honom. Drygt 26 000 steg blev det på torsdagen!


Garageuppfarten före släpvändorna.


Tuss mös i solen i rabatten.


På kvällen ut till stallet med Elise. En härlig skogsrunda.

Pyssel och meterologisk vår

måndag 16 mars

Det har blivit lite pyssel inför våren. På Trädgårdsmässan inspirerades jag av alla jättefina teracottakrukor med slitet vitt och mossa på. Efter googlande hittade jag recept på hur man gör (filmjölk + öl + mossa), och har provat på en liten kruka. Den blev jättefin! Sen provade jag att måla en annan liten kruka och en av de stora. Det blev också kanon =) Å andra sidan har vi massor av mossa (hela gräsmattan) så det kanske blir mer av det framöver när den tinat.

De gamla trädgårdsmöblerna ska målas också. De omålade träsitsarna och -ryggstöden ska målas och metallstommarna vara kvar i grönt. Elise säger "Mamma, du vill ja ha ALLTING vitt!". Jag kontrar med att "Det är för att när jag var yngre så ville jag ha allt i svart - hår, smink, kläder, möbler och musik." =)

Nu har vi småbörjat på omdaningen av sovrummet. Anders har plockat isär sängstommen och satt på de vitmålade (surprise!) träbenen och jag har börjat spraya huvudändbiten av sängstommen vit, sen ska den skruvas fast på väggen. Har kommit underfund med att de antikbetsade möblerna också kan målas, och hittat arbetsbeskrivning på nätet (hur klarade man sig innan Internet fanns?). Det blir nog bra när det blir klart.

Det lär bli mer pyssel framöver. Har så väldigt lite jobb på firman nu. Funderar på om det har med den allmänna trista konjekturen att göra, och hoppas att det vänder. Annars kommer jag att vara tvungen att fundera ut något annat att göra framöver. Något måste man ju ha att sysselsätta sig med, och pysla blir man ju inte rik på, även om man iallafall inte bränner pengar på det.

Våren är här. Gränsen för dit den meterologiska våren kommit går strax ovan för oss på kartan nu. Här finns SMHI:s karta över vårens ankomst.

Tuss ligger jättebra i socker plötsligt. Kan det vara vårens ankomst? =) Idag hade han 7 mmol/l vid insulindags (5-8 = normalt blodsocker). Höjde dosen insulin för några dagar sedan, men fick sänka igen nu. Han vill gå längre promenader igen och kan vara ute långa stunder åt gången och bara knata omkring på tomten, nosa runt och sitta och titta i lugn och ro. Motionen gör säkert sitt till för blodsockret, men nu måste han producera en viss mängd insulin själv igen. Får se hur länge det håller i sig denna gång. Härligt när han mår så här bra. =)

Den här länken har inte varit med på ett tag, men det är alltid trevligt med en rad
i gästboken: Skriv här

Äntligen!

söndag 15 mars

Igår kom Marie, Nick och Alva över till Melodifestivalen. Vi bänkade oss med pizza/sallad, cola, godis och chips i soffan och hade jättetrevligt. Emma och Linda hade varit här under eftermiddagen och kom tillbaka på kvällen för att bli tillpoppade, sedan lekte barnen i full fart. Vilken skräll det blev på vinnarlåten! =)

Vid 06.10-promenaden nästa morgon var det helt molnigt ute. Jättebesviken, det såg inte ut att kunna spricka upp direkt. Men vid frukosttid var det strålande solsken och blå himmel! Äntligen! Hade nästan glömt bort hur solen såg ut och kändes... Hela dagen spenderades utomhus. Snön smälte med rinnande fart, flugor och nyckelpigor vaknade. Och Tuss njöt av årets första vårdag. Jag överlycklig. Det betyder så otroligt mycket att han fått uppleva den här dagen. I höstas trodde jag aldrig att han skulle få göra det, och jag har knappt vågat hoppas. Nu fick han ligga på de solvarma plattorna och rulla under syrenen. Älskade katt, som vi har kämpat, han och jag.

På förmiddagen åkte Elise och jag till Fajer och fick en underbar ridtur i vårsolen. Isen på vägarna hade börjat spricka upp och det var inte lika halt. Elise galopperade och red själv. Jättestolt! Och som hon gosade med den lilla hästen =) Vi gav lunchfodringen innan vi åkte hem för att lämna bilen till pappa som skulle till jobbet.

Michelle kom över och åt lunch och lekte med barnen. Vi var ute och barnen cyklade och lekte i lekstugan. Jag bökade med brunnen nedanför garagenedfarten som fryst, vilket lett till en sjö smältvatten utanför garagedörren... Inne i garaget hade vatten kommit upp ur golvbrunnen och gjort en pöl på golvet, men brunnarna i källaren var ok. Efter hinkande av vatten och slask och påhällning av några hinkar hetvatten löste sig avloppet, och allt rann undan.

På eftermiddagen åkte Elise till simskolan med Momo för övernattning, medan Michelle och Saga cyklade till Michelle. Robin följde med tillbaka och lekte med Saga medan jag hjälpte Michelle med matten. Det är ju så roligt med läxläsning! Och när hon säger att jag förklarar så bra värmer det gott i hjärtat på en som alltid varit kass på skolmatten =) Hade det inte varit för min pappa hade jag aldrig klarat det så bra som jag gjorde. Han var under såväl grundskolan som Komvux en stjärna på att förklara bland annat matte. Med en smittande entusiasm och ett brinnande intresse lade han ner sin själ för att få en dotter som verkligen avskydde allt vad siffror var att förstå vad hon höll på med och tycka att det var roligt. Han ritade, förklarade och lärde ut knepen för att räkna rätt. Precis som mamma säger, skolväsendet gick miste om en stor förmåga när han valde att inte bli lärare.

Jag längtar så tills det blir dags för läxor för Saga och Elise. Och är så glad att Michelle vill ha min hjälp, det betyder mycket att få det förtroendet och är dessutom väldigt roligt! =)

Grattis syster på födelsedagen!
 

Morötter

lördag 14 mars

Jag längtar till våren som ett barn längtar till julafton. Skillnaden är att jag inte har ett fast datum att räkna ner till. För varje nytt snöfall eller varje ny dag med minusgrader flyttas våren framåt ännu några dagar. Jag följer väderprog-noserna på tv4vadret.se och smhi.se stenhårt och för första gången i livet tar jag in vad vädergubben på nyheterna faktiskt säger. De närmaste tre dagarnas prognos verkar man kunna lita på. Sedan blir det mer osäkert. I ett par veckors tid har en solig dag med flera plusgrader hägrat på fjärde dagen. Men den flyttas hela tiden framåt. Anders skrattar och tycker att det är en morot =)

Men nu har moroten stannat kvar och är inne på den "säkra" delen av prognosen! Imorgon hoppas vi på att vädergudarna är lydiga och bjuder på efterlängtat solsken och tre till fyra graders värme. På måndag ska ju den meterologiska våren vara igång, rent statistiskt...


Morötter inom räckhåll?

På eftermiddagen flyttades moroten fram till måndag. Men på kvällen upptäckte jag med lycka att den var tillbaka på morgondagen, med någon grad varmare temperaturprognos! =)

Kan det vara ett vårtecken att spindlarna vaknar? Anders visade en till en början tveksam Saga det gigantiska odjuret. När jag lugnade ner mig och peppade henne att titta (totalt emot min instinkt!) tog nyfikenheten överhanden. Hon tittade länge, konstaterade att den var stor och frågade pappa om det kittlades när den sprang på hans hand. *ler* Sen sa hon stolt till Elise och Linda att hon älskade spindlar. =)

Tuss och jag har njutit töväder ute i trädgården idag och marskatterna har lyst med sin frånvaro. Tuss har legat tidvis lite högre i socker igen och kräkts hårboll två gånger under de senaste veckorna. Jag blir lika nervös varje gång, men det har inte blivit något mer och aptiten fortsätter vara bra. Jag har höjt dosen Lantus (2.0 E x 2). Gissar att det högre behovet delvis beror på att han är tillbaka på sin ursprungsvikt igen. Han är lite trött, men väldigt gosig och kurrig. När jag kommer till honom vänder han sig på rygg och blottar hela magen för att bli kliad. Och jetmotorn drar igång. Han verkar trivas med livet. Det gör jag med.


Tuss  filosoferar på altanen.


 

Lyxfällor

torsdag 12 mars

Nu har vi sett alla avsnitt av Lyxfällan på TV3 Play. Intressant. Och jag blir så otroligt fascinerad över exakt hur dålig koll "vuxna" människor kan ha på pengar. Hur kan man ta sms-lån för 82.000 kronor - för att lösa tidigare sms-lån? Hur tänker man när man handlar kläder, hemelektronik och mängder av nya möbler - på kredit? Vad har man i huvudet när man låter bli att ens öppna räkningar och brev från Kronofogden utan bara stoppar undan dem i ett skåp? Jag har tyckt att vi har dålig ekonomi, men ibland är det skönt att se att andra faktiskt har det värre... Och att det går att göra något åt bara man tar tag i det.

Efter lite googlande på Lyxfällan har jag dock förstått att alla inte är nöjda med programmet. Varken med produktionsbolagets genomförandet eller hur de medverkande framställts i programmet. Som vanligt när det gäller media får man ta allt det med en nypa salt.

Men man lär sig mycket av att se programmen. Samma mantra går genom alla säsonger: köp inget på kredit - spara först, ta inga andra lån än till hus och eventuellt bil, ha inga betalkort med kredit, gör en budget, veckohandla och lägg upp en månatligt sparande. Hade man den inte tidigare så lär man sig den nu - den goda ekonomins gyllene regler.

Efter alla program fick vi blodad tand på det här med ekonomi (ekonomi = att hushålla med begränsade resurser). Och att vi just nu har väldigt begränsade resurser pga min dåliga inkomst gör det hela till en ännu större utmaning. Vi gick igenom alla betalade räkningar och alla kontoutdrag sedan ett antal månader tillbaka. Räknade igenom de fasta kostnaderna vi har varje månad och hur mycket vi har kvar att leva på efter det. Sedan delades denna summa in i fyra kuvert, ett för varje vecka i månaden. Vi gick också igenom och såg om vi kunde spara utgifter genom att ändra abonnemang, säga upp prenumerationer etc, och var de stora hålen fanns i kategorin "Övrigt" i på kontoutdragen (=restaurangluncher, godis och spontanshopping). Satte ut urväxta barnkläder på Tradera och överblivna möbler på Blocket. (Det visade sig dock att vi har så mycket som vi inte behöver att vi nu funderar på garageloppis under våren!)

Jag vet. Det här är sånt som man skulle ha gjort för flera år sedan. Absolut senast när man skaffade eget hus eller fick barn. Men det är ju bättre sent än aldrig. Nu är det veckohandling och matlådor, inget godis annat än på lördagar (också för oss vuxna...). Varje vecka har vi ett nytt kuvert med pengar, och krediten på Anders kort har sluppit användas. (Jag har inga kort alls med kredit, eftersom jag vet att jag över huvudtaget inte kan hantera sånt. Han har sett till att ha det som en livlina för det nödvändigaste, och betalar alltid tillbaka inom en månad.) Sparar gör vi också nu, även om det ännu inte finns några pengar till pensionssparande. Det är spännande att upptäcka att man kan gå i en affär och handla enbart efter lista - utan att ens frestas av att handla annat. Man ska ju hitta andra sysselsättningar som ger samma euforiska känsla som man får av shopping, och jag tror att mitt odlande och pysslande har fått stå för den biten.

Men det är ju som de säger i Lyxfällan - den stora utmaningen är inte att göra en budget, utan att leva efter den i längden. Det man ska ha i huvudet är iallafall att det inte är sina inkomster man blir rik på, utan sina utgifter. Vi får se hur det går.
 

Marskatter

onsdag 11 mars

Nog är det mars alltid. Och skulle man av någon anledning tvivla så kan man alltid avgöra på alla kelsjuka och revirkissande katter som stryker omkring runt husknutarna. Jag är verkligen kattmänniska och håller mycket av dessa underbara djur. Men just nu känns det väldigt mycket som "mina myskissar och andras kattjävlar".

Det spelar ingen roll vilken tid på dygnet jag går ut med Tuss. De är ändå där, strykandes och smygades på vår eller grannens tomt. Grannen är i Thailand sedan tre veckor, så på deras trappa har de kunnat gosa in sig ordentligt. Jag och Anders är ut och fräser och de piper iväg - för stunden. Jag undrar när de över huvudtaget inne hos sina hussar och mattar? Varför kan de inte hålla katterna inne någon tid på dygnet åtminstone? Och se till att kastrera sina katter så skulle problemet inte heller vara lika stort... Vad tycker icke kattmänniskor om alla katter som sprayar revir, bajsar i rabatter och bosätter sig på deras tomter?

Vi har tre katter som inte är våra som stryker omkring här. Som inte har förstått att våran tomt är Tuss och Snosans revir. Om det bara var ihållande plusgrader skulle jag spruta dem med trädgårdsslangen, men det törs jag ju inte göra när det är minusgrader...


Myskissar, väl omhändertagna och mycket älskade:
Tuss (& snödropparna!) och fina flickan.
 

Måndag

måndag 9 mars

Elise sov hos Momo som vanligt efter simskolan. Saga och jag tog en lugn morgon, med lång frukost och mycket bus & mys. Sedan kom Monsa på besök på väg hem från Västerås! Vi fick en jättemysig pratstund (och jag fick värdefulla tips om plommonträdet!).

Jag har tur som har så härliga mor- och farföräldrar att brås på. Tänk om jag fick bli som Monsa när jag blir pensionär! Han har sån livsglädje, en härlig nyfikenhet på nya saker, lyckas leva i nuet och har en väldigt klok livs- och människosyn. "Man ska inte oroa sig för sådant man inte kan påverka. Och sånt man kan påverka gör man något åt istället." säger Monsa. Det är så lätt att hålla med, men så svårt att verkligen leva efter. Han är en av de få människor jag känner som verkligen lyckas med det. "Det är inte inte sina inkomster man blir rik på, utan sina utgifter" kommer också från Momo & Monsa. Så sant, (och något vi försöker leva efter på punkt och pricka nu, när vi går på stenhård budget och har lagt ner allt icke nödvändigt shoppande).

Snödroppsplantan i rabatten verkar ha klarat flytten från Stockholm bra. Trots att vintern är envis. På tomten fortsätter jag med klippandet av stora äppelträdet, det blir några grenar varje promenad med Tussen. Där det har tinat in mot väggen passar jag på att dra upp ogräs. Längtar så tills det blir gräv-bart i jorden! Övrig tid ute njuter jag av lugn, att får mysa och vara med Tuss som mår bra.

Ett år äldre

lördag 7 mars

Väcktes på morgonen av man och två barn som kom med bricka med latte, banan med ljus i, paket och ett kort som Elise skrivit och ett från mamma & pappa. Och en massa kramar och gos

Vid lunch åkte jag till Stockholm för att hälsa på syster i deras nya hus och sedan gå på trädgårdsmässa i Kista. Blev bjuden på tårta när jag kom dit!! Fick en visning i det fina, öppna och ljusa huset. Innan vi åkte till Kista vaknade gudbarn Emil, så fick leka lite med honom.


Plockade ihop en korg till syster & Dennis i inflyttningspresent.

Trädgårdsmässan var jätterolig och det betyder så mycket att få träffa syster på tu man hand. Vi strosade omkring och inspirerades bland alla uppbyggda trädgårdsmiljöer, dammar, prunkande blommor och fröer och rotknölar. Hittade uppgrävda snödroppar, lökar för liljekonvalj och köpte fågelfröblandning att så. Eftermiddagen gick alldeles för fort och efter en fika åkte vi tillbaka till Dennis & Emil, där jag hann med en lekstund med Emil medan telefonen fick ladda sig.


På kvällen kom Sara, Olle och Michelle över och åt pizza och tittade på Melodifestivalen. Jag fick blommor och paket! Elise lite krasslig fortfarande, men pigg eftersom hon sovit så mycket. Hon höll sig vaken till midnatt. Saga fick vara på egen hand hos farmor & farfar, som hon sett fram mycket emot! När de hämtade Saga hade de lämnat en jättefin grattisblomma och kort. =)


Min prins


Sara och Prinsen =)


Stora sessa provar nya kameran

Det blir bara roligare att fylla år ju! Jag tänker själv inte på dagen som något speciellt längre, mot när man var yngre och tyckte att hela världen borde stanna upp. Istället blir jag förvånad över alla gratulationer, över alla som kommer ihåg just min födelsedag! Fick massor med sms, samtal (och missade eftersom jag inte hörde telefonen på mässan...), mail, 11 msn-grattis och en hel radda hälsning på facebook. Tänk att så många tänker på mig!

Att klippa ett träd

måndag 2 mars

Idag har jag lärt mig beskära äppelträd! Har länge klurat på hur jag ska lära mig denna konst, men har trots ivriga förfrågningar hos folk vi känner inte hittat någon som känner sig passande som mentor.

Men så under promenaderna med Tuss har jag spanat in några äppelträd i kvarteret som är så proffsigt beskurna. Letade reda på mannen som beskurit dem och han visade sig vara nybliven pensionär och visst kunde han tänka sig att ge lite tips och råd. =)

Så idag kom han över och vi tillbringade två timmar vid lilla äppelträdet. Han förklarade hur man skulle tänka, vilka kvistar som ska bort, hur och varför. Så turades vi om att såga, klippa och knipsa. Dessutom visade han sig vara väldigt trevlig att prata med. Han har också gått i samma klass som grannen och känt de som bodde i vårat hus från början.

Nu är trädet kanonfint!! Jag tycker så mycket om dessa gamla knotiga träd. Nästa äppelträd gick vi igenom lite grovt i teorin, sedan ska jag försöka mig på det själv. Han visste också vad den sista oidentifierade busken i trädgården är (häggmispel).

Han ville absolut inte ha betalt för mentorskapet, men jag kilade senare över med en vårkorg med en blomma och tre olika sorters vårlökar i. Han välkomnade mig tillbaka i sommar för att få lite perenner från hans rabatter. =)


Lilla äppelträdet har fått en proffsig beskärning för första gånger på en herrans massa år.


Stora äppelträdet före beskärning.

Melodifestivalkväll

Natt mot söndag 1 mars

Melodifestivalens sista deltävling. Vi är inte landets största schlagerfans - men man har det inte roligare än man gör sig. Alva skulle sova över ikväll och Anders skulle vara hemma, så vi (läs: jag) bestämde att vi skulle ha melodifestivalsdisco.

På dagen följde Saga med momo & bobo till Stockholm för att leka med kusin Emil och titta på moster & Dennis nya hus. Anders jobbade och jag följde med Elise på kalas hos F. Elise hade redan från början bestämt sig för vad hon skulle köpa åt honom: en stor blå bil. Hon slog in paketet noga i svart piratpapper som hon noga valt på Bokaffärn, med grönt snöre (det fick inte vara tjejigt!) och skrev ett fint kort. Paketet innehöll en monster truck (fick jag lära mig) och blev en total fullträff. Det var ett utekalas och barnen fick rida på familjens hästar och klappa hönor. Elise konstaterade nöjt att det här var det bästa kalaset.

När vi kom hem kom Michelle och Robin över, sen också Emma. Fullt ös på barnen och jag passade på att slappa i soffan (ja!) med TV3 Play.

När klockan blev kväll böt Elise och Alva om till "discoklänningar" och vi drog fram allt smink mamma äger och har, hårskum, hårspray, glitter, spännen och hårtork, och satte på Svenska Schlagerhits på Spotify. Och hämtade discokulan på vinden! Sen blev det fixande av hår, sminkande och dansande, medan pappa åkte och köpte pizza.

Saga kom hem, trött och slutlekt (trodde vi). Hon sov ett tag, men senare kom även hon igång. Emma kom över igen, med ok från sina föräldrar på att sminka sig. Dom blev så fina allihopa!! När tjejerna var klara gick de lösa på mig, med kajalpennor, puder, ögonskuggor och läppglans. Samarbetet var totalt, fyra tjejer mellan tre och åtta år som alla grejar samtidigt, utan att bråka. Inte en fläck lämnades tom i ansiktet, innan det var hårets tur. Resterande glitterflaskor tömdes, större delen av hårskummet och en hel del hårspray. Alla ville ju använda allt. =) Sen ville vi sminka pappa, men det gick han inte med på. =) Så det blev bänkning i soffan till Melodifestival med godis, popcorn och cola. Kusin Jenny med kompis kom på besök (höll säkert på att vända i dörren när jag öppnade sminkad...!) och sällskapade framför teven.

När jag var ut med Tussen när alla sov övade jag på att ta vara på nuet: den här kvällen var superskoj, den kommer jag att minnas resten av mitt liv.


Festdags! Alla barn sminkar vuxen. Och här är resultatet:


Tjejligan (och pappa bakom telefonkameran) framför Melodifestivalen!
(Observera de noga och konstnärligt målade ögonbryn på mamma,
och det tuuuunga håret)

   
  
Besökare idag: Totalt antal besökare: