Hem | Elise | Saga | Mamma | Pappa | Djuren | Dagbok | Kommentera!

 


 
Familjens dagbok


Tillbaka


MARS 2010

Stunderna vi minns Sön 28/3
Kalasdag Lör 27/3
Pyssel & vinkväll Fre 26/3
Veckorapport Tor 25/3
Snökaos igen Sön 21/3
Helt slut Lör 20/3
Bonusdag Fre 19/3
Växtkraft Tor 18/3
Den perfekta starten Lör 13/3
Vårdag Fre 12/3
Martin-koma Tor 11/3
Andningspaus Tis 9/3
Fira födelsedag Lör 6/3
Vitt skåp Tis 2/3
Veckans projekt Mån 1/3


Stunderna vi minns

söndag 28 mars

Anders jobbade dag. Jag städade altanen medan barnen premiärcyklade. Elise lånade ut sin cykel till Saga, eftersom det var vinterpunka på hennes. Hon hjälpte henne med hjälm och upp på cykeln. Sen skulle de in, Elise skulle natta Saga =) Hon bäddade ner Saga med stor omsorg i Sagas säng, pratade gulligt med henne och kom ner för att hämta varm mjölk i nappslaska. Vi har inga nappflaskor kvar. Med nerdragen rullgardin låg de tätt intill varandra och Elise läste bok för lillasyster, med armarna omkring varandra, medan Saga drack varm mjölk ur Hello Kitty-sportflaska. Mitt mammahjärta klappade varmt i bröstet.

Efter lunch kom momo & bobo över tillsammans med Emil. Momo & Elise åkte på teater på konserthuset tillsammans, medan bobo & Emil stannade kvar. Så trevligt att få en stund med pappa, och Emil och Saga lekte så bra. De funkar så jättebra ihop, leker på samma nivå och Saga trivs så bra att få leka med sina bilar =)

På eftermiddagen tog Saga och jag en tupplur, somnade när varandra i sängen. Saga så sur över att behöva sova. Jag lovade att väcka efter en kort stund, för att hon skulle orka ut och rida. Anders kom hem senare än jag beräknat efter att ha lagat bilen och det blev en sen kvällstur med Fajer, med pannlampor och reflexvästar. Plötslig stod vi precis bredvid ett rådjur, som tittade lika nyfiken på oss. Efter några sekunder hoppade hon snabbt iväg, kröp under ett stängsel och flög magiskt iväg i stora graciösa hopp. Kanadagässen har återvänt och samlats i kolonier som lät över ängarna. Vid nio var vi hemma igen, och Fajer njöt kvällshö. En härlig dag där Saga fått ta mycket plats.

Skriv gärna en rad!


Elise i slöja. En ledig stund och gitarren åker fram, hon spelar fritt,
håller takten med foten. Underhållning på hög nivå. Guldtjejen <3


Saga och Emil i full lek med bilarna. Emil vet att moster åker skoda,
bobo be-em-ve och farfar volvo =) Även Saga är impad av det.


Kvällstur i mörker med Saga på hästryggen och pannlampan i handen.
Vårdoft som bryts av kolukt, lera och vattengropar i grusvägen.
Åtta på kvällen, jättespännade tycker Saga och pratar hela tiden.
Om vad skuggorna i hagarna är, om vad fåglarna som låter på avstånd
säger, om vart rådjuret bor och vad hästen tänker.
Livet är de stunder man minns, denna är en sådan.

Kalasdag

lördag 27 mars

Seg morgon efter en på tok för sen natt. På förmiddagen tog jag vårens premiärtur i rabatterna på baksidan. Nu när det smält bort så pass att man inte behöver pulsa genom halvmeterhög snö för att komma dit. Det har inte blivit de dagliga turerna denna vårvinter, utan promenaderna med Tuss. Saknar dem så, speciellt så här års. Förra året hade jag koll precis när första livstecknen kom i trädgården, jag hann påta och klippa buskar, se våren komma med myrsteg. Det är tomt utan Tussen på de solvarma plattorna på våren.

Efter lunch åkte vi in till stan för kalas för farfar som fyllde 89 år. Anders jobbade, så lämnade av honom på sjukhuset. Syster & Dennis magsjuka, så mamma hade hämtat Emil i Sthlm. Kusin Mattis också sjuk, annars bra uppslutning bland släkten. Det är så roligt att träffas så många så här. Farfar och farmor nöjda och trivdes som fiskarna i vattnet med släkt och goda vänner runtomkring sig. Jag fick träffa släktens yngsta tillskott Alicia (kusinbarnbarn) - och hon var så klart så söt!

Framåt sex åkte jag och barnen hem till Pejve för att fira Tovas femårsdag. Han har fått så fint hemma, med nytt kök, garderober, badrum och toalett. Vi åt mat och sen lekte barnen. Där fanns långa partyballonger som han blåste upp, och vi försökte vika figurer. Det var inte lätt, men barnen tyckte att det var en höjdare. Så trevligt att få tid att bara sitta och prata med Pejve, en hyvens kille. =) Vid nio kunde Anders gå från jobbet och barnen somnade direkt i bilen.

Skriv gärna en rad!


Fortfarande mycket snö.


Premiär med den så bra lattemuggen jag fick av Pernilla!!!


Nyvaken akleja.


Krokusen snart i blom.


Månvindan har precis brutit fröskalet.


Elise har äntligen fått sin slöja. Likadan som sin kompis i skolan.


Födelsedagsbarnen farfar (längst till höger), Gertrud, bror Elvir med fru Britta,
och Gertruds man Börje.


Farmor Emma och femte generationen av kvinnor, i rakt nedstigande led, Alicia.


Kusin Emil & Saga.


Tova & Elise.


Pejve pumpar upp lååång ballong.


Tova, Elise, Saga.

Pyssel & vinkväll

fredag 26 mars

Efter jobbet tog jag en sväng till Rusta och Plantagen. Jag kan inte ens gå in på Plantagen utan att spendera en halv förmögenhet, av den anledningen går jag sällan dit. Denna gång blev det en bunt sticklingar, rosa dahliaknölar, tidig potatis, mer plantjord och några utekrukor.

När jag kom hem hade Anders spenderat sin lediga dag till att städa huset, och jag möttes av en underbar nystädat-doft. =) Tog med barnen till Kolbäck för att hälsa på hos Anita från jobbet. Där vi mötte upp med Pernilla (också en kollega) och blev bjudna på fika och barnen lekte med hunden som var på besök. När de började bli för trötta och hungriga, så var det bäst att åka hemåt.

Pernilla följde med oss hem och skämde bort barnen med godis och present med påskpyssel! Saga blev jättekompis med Pernilla. Saga som normalt har lite distans, även till människor hon träffat flera gånger tidigare. Men Pernilla synkade hon direkt med. Så bra så att Elise blev lite svartsjuk.

När barnen somnat drack vi vin och lyssnade på musik och hade allmänt trevligt tills Pernilla fick skjuts hem till stan. Sen satt Anders och jag uppe halva natten med bib:en och pratade och jag planterade fler frön. =)

Skriv gärna en rad!


Pernilla på besök. Hade med sig påskpyssel till barnen och det blev en höjdare.


Sagas konstverk: Två påskgubbar. Den med hatt har hår från hårborsten!

Veckorapport

torsdag 25 mars

Veckan har rasat på i raketfart.

Började veckan med att sluta snusa. Äntligen. Lade ut sista snusen innan barnnattning på söndagen och sedan dess är det finito och det känns jättebra. Nu är det lättare att hjälpa Elise att sluta med tummen, nu har jag hållit min del av avtalet.

På måndagen hade Odla med P1 äntligen säsongspremiär =) Jag blir glad bara av att se att programmet nu ligger i 30-dagarsarkivet på webbradion. Sen lunchade jag och Pernilla och jag fick en jättecool och fin lattemugg i present!! Vit med blommor och grönt silikonlock. Den blir min bästis på tomten i sommar!

Jobbade över till halv tio på tisdagen för att hinna klart med allt och ändå kunna gå tidigare på onsdagen. Anders jobbade kväll men svärfar ställde upp direkt vid förfrågan och hämtade barnbarnen på dagis & fritids. Vi hämtade sovande barn i ett snöfyllt Sura strax efter tio på kvällen.

På onsdagen var det dags för Anders julklapp från mig: Cirkus Möller på konsert-huset! Jag hade tur och han valde att ta med mig på den andra av sina biljetter =) Två timmar fyllda av skratt sitter helt rätt denna dag. Innan föreställningen hann vi ta lite mat på stan. Efteråt hämtade vi sovande barn hos Momo & Bobo på gryta. När vi kom hem hittade jag årets första husspindel på övervåning. Anders fick rycka ut medan jag stod som en kärring på tå och skrek.


Måns Möller och Steven Simmons på Konserthusets scen.
Förevigat med världens sämsta mobilkamera.

Torsdag och löning. Tänk att pengar på kontot kan göra att det känns så mycket roligare att kliva ur sängen på morgonen. Startade morgonen med latte och wienerbröd när jag tankade bilen.

Lunch med Sara och sen ett efterlängtat besök på marknaden på torget för att köpa blommor från Holland. Fyra stycken krukor med vita pärlhyacinter, två krukor rosa hyacinter, två blå/rosa förgätmigej, två azaleor och en vit julros. Allt för 170 kronor, ungefär vad jag sparat på att inte köpa snus hittills. Härlig matematik.


Julros, på bild från Bakker.se.
Blommar genom snön i januari till mars, upp till zon 5.

Ser fram mot en helg med barnen och Anders. Ytterligare en helg där han jobbar, men i övrigt ska vi ha roligt med två kalas och övrig lugn tid hemma.

Skriv gärna en rad!

Snökaos igen

söndag 21 mars

Vaknar upp till snöoväder i plusgrader. Den mark som just smält fri från snö är vit igen. Åter ta fram snöskyffeln för att skotta blötsnö. Åter blöta fötter i läckande skor. Hade tänk att planera vidare för växthusinköpet, men det kändes roligare igår. Planterade lite nya fröer med barnen för att snabba på våren.

På eftermiddagen åkte vi för att fira kusin Tovas femårsdag hos hennes mamma. Nästa vecka firar vi hos hennes pappa. Elise och jag åkte till Åsby och handlade en liten blomma, en korg, barnfröer, trädgårdshandskar och såjord. Och så fick hon pyssel också. Barnen pysslade söta kort och hade jätteroligt. På kalaset lekte alla kusinerna och hade jätteroligt - inte populärt när det var dags att åka hem igen.

Precis när vi svängde in hemma lade bilen av. Igen. Det är fjärde gången under mars månad. Börjar tror att den helt enkelt bara tycker lika illa om snön nu som jag. Det räcker liksom nu.

Skriv gärna en rad!


Månvindan som har övervintrat i fönstret har vaknat till liv
av ljuset och gröna blad spirar.


Morgonmåleri.


Ett bakslag för våren: Det som just frilagts av gräsmattan fylldes på nytt av snö.


Vid Åsby: Full vinter igen. Men plusgrader.


I soffan på Åsby. Elise har hittat en liten sandfylld ödla
som hon köpte för sin veckopeng.


Kusin Tova firar 5 år hos mamma.


Kusinerna Vilmer, Saga och Tilda.


Mamma & flickorna.


Söt som socker äter tårta.


Saga med sin Vilma. <3

Helt slut

lördag 20 mars

Sitter och pustar ut med ett glas vin efter helgens första hälft. Helt slut, både fysiskt och mentalt. Den här våren behöver jag försöka varva ner...

Hela dagen har solen strålat. Och snön smälter i rasande fart. Entrégången är fri och snart är hela gatan ren. Rabatten bredvid trappan är delvis snöfri och tulpanerna har tittat upp med sina första blad också här. På framsidan hittade vi den första krokusknoppen idag! Anders har hackat fram brunnen på gatan, tinat upp isproppen i brunnen vid garaget och skottat bort snön från häcken.

Tilde och Elise har lekt hela dagen och Saga har hängt med då hon fått och velat. Sara är trött efter behandlingen och har mest sovit.

Efter våffellunch kom vi till slut iväg till badhuset, allihopa. Elise och Tilde var oskiljaktiga och hade tokroligt tillsammans. Elise kastade sig gång på gång ut från treans trampolin, och fick så småningom även Tilde att våga. Och MIG! För första gången på drygt 20 år hoppade jag från trean. Det var säkert en rolig syn =) Saga var helnöjd i den mellanstora bassängen, där hon övade simning med pappa. Sara satt och svettades vid kanten av bassängen, stackars.

När vi gick in till badet blev jag arg på tjejen i kassan för att Sara var tvungen att betala, trots att hon inte skulle bada. Och irriterad för att vi i vanlig ordning har glömt att ta med lås och tvål.

Det var bättre förr; då betalade man i kassan för att bada, fick sin nyckel från snurran och tvål bjöds det naturligtvis på. På den tiden kunde man också få hjälp på tågstationen med att köpa en biljett, köpa en biobiljett på biografen och skramla fram 3:50 i kontanter för en bussbiljett direkt av chauffören. Att lämna in räkningar på banken för att få dem betalda var en självklarhet, liksom att lämna in postpaket på Posten och att tanten i kassan gjorde jobbet med att ta betalt för varorna man handlade. På den tiden var tågen i tid och folk jobbade för att försörja sig.

På den tiden hade man tid att jobba. Då behövde man inte ha tid för att scanna sina egna varor, själv leta tågtider och köpa biljett på datorn, själv sköta alla bankärenden på datorn. Och komma ihåg att ta med lås och tvål till badhuset.

Läste i vlt att på 30-talet hade tågstationen i Kolbäck drygt trettio anställda. De skottade spår, skötte tåget och såg till att man fick en biljett som passade. Inte undra på att arbetslösheten är så hög nu drygt 70 år senare, då man får sköta alla service på egen hand.

Skriv gärna en rad!


Vårsol och latte på trappan.


Barfotapremiär.


Bordsskick vid våffellunchen.


Härlig bild. Min Elise kastar sig obetänksam ut från tre meter upp i luften.


JAG har precis hoppat från trean! För första gången på drygt 20 år....


Helnöjd solstråle.


Tilde och Elise, Anders & Saga.


Samma skylt som när jag lärde mig att simma. =)

Bonusdag

fredag 19 mars

Tokmycket på jobbet. Flera sjuka och själv låg jag efter redan från start eftersom jag låg i magsjuka söndag till tisdag. Igår kom jag hem till halvtolv på kvällen. Då hade Anders städat hela huset, garderoberna, hängt tvätt och vikt undan tvätt. Han är en prins, min Anders.

Blev erbjuden att ta ledigt på fredagen, men hade några måsten att göra. Passade på att få en bonusdag tillsammans med barnen. På morgonen ringde jag och meddelade att barnen skulle vara lediga. Vi tog en lugn morgon tillsammans och de följde med till jobbet vid nio. Där ritade de, Elise spelade spel och Saga hjälpte mig att sätta upp sidor på dummyväggen. Det tyckte hon var jätteroligt, det ska börjas i tid! När jag var klar med grejorna jag hade att göra gick vi ner på stan för att köpa tröjor till barnen och äta på McDonald's. McDonald's är fest för barnen, det händer normalt med några månaders mellanrum och det är stort när man får äta Happy Meal med fiskburgare och milkshake där.

Elise letade rätt på tröja som hon ville ge till Saga, som en överraskning när hon kom hem.

Efter det blev det Ikea-besök, för lekrummets skull. Jag strosade omkring en timma i lugn och ro, utan att hitta något speciellt.

Hälsade på farmor på Fyren. Hon har opererats för lårbensbrottet och fått en slags stödskena insatt längst benet. Farfar var också där, som sällskap. Vi höll besöket kort så att hon skulle orka med, och hon sken som en sol.

På kvällen kom Sara och Tilde över, vi lagade mat och hade trevligt. Elise och Tilde leker så totalbra tillsammans. Av alla hennes kompisar är Tilde den hon funkar absolut bäst tillsammans med. Med Tilde blir det inget tjafs, inget tävlande eller spänna muskler, de har bara jätteroligt tillsammans. Synkar så totalt.

Skriv gärna en rad!


Saga sätter upp tidningssidor.


Elise spelar spel.


Fest på Mc Donald's.


Kramgoa sötnosar i lekrummet på Ikea.

Växtkraft

torsdag 18 mars

Det växer så att det knakar. De fröer som står för grodd på hyllan i fönstret får härlig vårsol. I källaren har jag kompletterat med ytterligare en bänk och ett tredje lysrör, av den längre modellen. Det fyndades på loppis för 50 kronor, komplett med armatur, sladd och lysrör!

För någon vecka sedan testade jag att ta sticklingar av Tuss älsklingsbuske rosentryn. Följde konstens alla regler och väntar nu med spänning på att se om de rotar sig så att de kan planteras ut i trädgården till vårsommaren.

Vi håller på att ritar och planerar tomten, igen. Energi och idéer sprudlar så här innan allt tar fart och all energi går åt till att bara hålla efter det som växer.

Skriv gärna en rad!


Akleja (Tower Mix) har precis tittat ut ur fröskalet, som sitter kvar på bladen.


Pelargonen har fått sitt första riktiga blad. Närmast kära rosenskära.


Beskurna pelargoner och nyplanterade sticklingar. Tar sig bra i vårsolen.


Sticklingar av Tuss rosentry. Fem av sju kvistar har fått blad och
jag hoppas att även rötterna växer...

Den perfekta starten

lördag 13 mars

För ett decennium sedan åkte syster och jag på Roskildefestivalen tillsammans. Sedan förra året har vi startat en ny tradition: Trädgårdsmässan i Kista. Allt har liksom sin tid. Förra året var mässan helgen vid min födelsedag och detta år vid hennes, och vi ger varandra varsin entrébiljett i present. Utöver det får vi tid tillsammans, och inspireras och längta till våren. =)

Kvällen före mässan delade vi på en flaska vin och pratade halva natten. Så mysigt, att bara få tid hon och jag. Och att samtalsämnena aldrig tycks ta slut. Det är roligt att vi är så jämngamla och på så samma ställe i livet. Även om vi är väldigt olika, så har vi många samma sorts värderingar. Kanske kommer sånt från uppväxten?

Trädgårdsmässan bjöd på inspiration till tusen. Och en ännu större längtan till riktig vår och snösmältning. Vårlökar i massor, hög och lågt. Jag skulle ge mycket för att få vara på plats och ta hand om lökarna efter deras uppvisning på mässan... Köpte en frosttålig trädgårdsängel, rosa trädgårdshandskar, ranunkelknölar, en bunt fröer och en wc-skylt. Och åt den troligtvis dyraste salladen jag ätit hittills.

Roligt att gå med syster, att dela intresset för trädgården. Roligt också att vi har lite olika smak och trädgårdar. De anlägger en ny trädgård och vi har en 60 år gammal som vi vill bevara och förnya.

Hemma på Forskarringen igen fixade Dennis den underbara thaigrytan på ett nafs. Oj vad gott det är... Emil och syster vinkade av vid tåget.

Kom till Västerås station vid halv åtta och tog bussen till lasarettet för att hämta upp bilen vid Anders jobb. Väl där planerade vi om och jag promenerade hem till Labbe för en kväll med vin, Melodifestival och tittande på gammal SGB-video. =) Sen kom Anders dit på en kaffe och körde hem.

Skriv gärna en rad!Jag med mina syskonbarn
Oskar 7 mån och Emil 3 år i maj.


Den perfekta starten på trädgårdssäsongen.
Vid entrén till Rum & Trädgård på Kistamässan.


Även i år var det tulpaner i massor.


Och fröer att välja och vraka mellan.


Och inspiration.


En sån här liten hjärtformad damm vill jag göra.


Vackra vårblommor i fina krukor.


Gudbarn Emil får en bit choklad innan jag kliver på tåget.

Vårdag

fredag 12 mars

Efter jobbet tog jag en snabbrunda på Gina Tricot och handlade kläder för hela presentkortet jag fick av svärföräldrarna i födelsedagspresent. Så roligt! Det är sällan som det blir av att jag handlar så mycket kläder till mig själv, på en gång. Nu känns det som att jag har en helt ny garderob!

Hämtade barnen tidigt från fritids och dagis. Riktig vårsol, smältande snö och varmt i lä. Barnen lekte och klättrade i träd, jag satt i solen med en latte. Första tulpanbladen har tittat upp intill väggen. Igår afterwork med två jobbkamrater och ikväll bär det av till Stockholm för Trädgrådsmässa. Just nu är livet är gott.

Igår var det inte gott. Som vanligt stressigt för att komma iväg med barnen på morgonen. Varje minut räknas och allt ska klaffa för att hålla morgonens schema. När allt är inpackat i bilen och barnen på plats fastspända vrider jag om startåset med nyckeln och inget händer. Bilen tvärdöd, inte ett ljud. Fick packa ut allt, gå med barnen till dagis och ringa och säga att jag kommer sent eftersom nästa buss inte går förrän om en timma. På skolan kom Malin som en räddande ängel och jag fick en kaffe och åka med henne in till stan. Det finns änglar på jorden.

Skriv gärna en rad!TULPAN PÅ G!!!!


Sagosessa i snösmältning.


Isprinsessa på vinteräventyr.


Latte med prins till, i vårsolen.

Martin-koma

torsdag 11 mars

Det är musik non stop. Är totalt Spotifierad. En del Youtube blir det också. Just nu är jag inne i en Martin Svensson-koma. Igen. Två relaterade upptäckter, en dålig och en bra: Nina Rochelle har lagt ner sin hemsida, vilket borde tyda på att hoppet om nya spelningar är ute. Den bra nyheten är att jag upptäckt Martins nya hemsida och nu kommit mig för att beställa bägge hans böcker. =)

Skriv gärna en rad!


På den tiden det begav sig. Martin i Nina Rochelle.


Som att bli frälst. Martin gör Nina-låten Huggorm aukustiskt.

    
Johan och Martin med Nina Rochelle på Village i Västerås april 2006.

Andningspaus

tisdag 9 mars

Tokdag. Brukar bli så om dagen börjar dåligt. Det gjorde den idag. Hade hoppats på att min onda rygg skulle ha gett med sig, eller åtminstone att det onda skulle ha vänt. Men redan innan jag öppnade ögonen insåg jag att det inte hade gjort det. Stressigt att få iväg barnen och soppatanken tom. Lämnade Saga först för att lämna av Elise samtidigt som de skulle gå in, eftersom vi inte hunnit få på termobyxorna hemma. När vi kom dit skulle de vara ute FYRA minuter till, informerade fröken och pekade på klockan in klassfönstret. Bara att böka på termisarna innan man kan stressa vidare för att hinna tanka.

Kom en halvtimma sent till jobbet och redan där hade ryggvärken kompletterats av sprängande huvudvärk.

En ljuspunkt under dagen var lunchen, med Sara på bredbar.

Efter en stressig hemfärd och snabbpaus hemma för ombyte och medtagning av mackor landade jag och Elise i stallet. Alldeles för länge sedan vi var ute och red nu, behöver det oftare. Underbart. Lång promenad i skymningen med tid att andas ut och leva. Elise red med Josefin och hade jätteroligt. Det blev inte mycket trav och ingen galopp, eftersom backen fryst på och jag var livrädd att hästarna skulle strappla omkull och bryta benen.

Hemma gror småplantorna i vrålfart utan att jag behöver göra något. Hög tid att få in ytterligare ett lysrör från garaget för att ge alla plantor ljus i källaren.

Denna veckas projekt var grinden. Den ska få nya plankor, i samma bredd som staketet. Min snälla svärfar har sågat till plankspetsarna på sin bra maskin och jag fick tillbaka dem på födelsedagen. Just nu ser det dock ut som att jag ska vara glad om jag hinner båbörja projektet denna vecka.

Skriv gärna en rad!Alla vackra blommor från födelsedagen, och den fina spegeln som
är en födelsedagspresent från Monsa!


Andningspaus.


Hahahaha! Bygglov 9:e mars på TV4. Matte & Co renoverar skola i Sura,
och ANDERS visas på bild från skolkatalogen i riksteve =)

Fira födelsedag!

lördag 6 mars

Imorgon fyller jag 35 år. Halvvägs till 70 och början av mitten i livet. Och jag trivs jättebra. Det finns ingen skymt av åldersångest, faktum är att jag trivs bättre som 35 än som 20. Jag har hittat rätt i livet, trivs där jag är just nu och har så många och mycket runtomkring mig att leva för. Att fylla år är bara en trevlig anledning att ställa till festligheter.

På morgonen blev jag väckt av man och barn med frukostbricka med latte, teckningar, blommor och kort. Egentligen fyller jag ju inte förrän imorgon, men eftersom barnen ska sova hos farmor & farfar inatt blev det morgonbricka idag istället.

Sedan blev det festligheter hela dagen, till långt in på natten. Från klockan elva kom släkten, på lunch med smörgåstårta, sallad och hembakat bröd. Det blev en jättetrevlig tillställning med mamma & pappa, svärmor & svärfar, farbror & sambo, Anders syskon med familjer och bonusbesök av min mosters man som var på besök i stan från Norge! Sara räknas också till familjen och var kvar sedan igår, med Tilde =) Fick många så bra paket och massa fina blommor. Tråkigt att inte farmor & farfar kunde komma som planerat. Farmor ramlade under förmiddagen och bröt lårbenet, jag är orolig och så ledsen för hennes skull. Syster har magsjuk lillpojke hemma, och vi syns nästa helg istället. Tomt också utan Monsa och Gun, men långt för dem att åka på vinterväglag. Vi planerar åka ner och hälsa på dem snart igen istället.

Vid fem dukade vi upp med snittar för kvällsfesten med vännerna. Det blev en jättetrevlig fest, även om det blev en del som i slutändan inte kunde komma pga olika förhinder. Så roligt med folk hemma på fest igen, det blir ju inte lika ofta nu för tiden som förr. Och roligt att så många tar sig hit, ut till oss för fest. En massa fina presenter och blommor fick jag också! Senare på kvällen åkte vi in till stan för att möta upp andra för en utgång.

Det blev inte av att ta fram kameran under dagen! Så foton blev från kvällen...

Skriv gärna en rad!Morgonbricka!


Födelsedag med vårtema.


Dessa vitsippor håller sig hur länge som helst!


Annelie och Marie


Pekka & Tanja


Sara & Labbe


Linus har jag inte träffat på massor av år!


Jag & Annelie


Kamille & Pejve

Vitt skåp

tisdag 2 mars

Målade halva, om inte hela natten. Och nu känns skåpet motiverat, där det står på åter på plats. Skruvade loss och tog ur låsen i skåpsdörrarna, och hittade jättefina dropphandtag idag.

Då är det bara invändigt det ska bli klart också. Det slukar ju en del.

Skriv gärna en rad!


Skåpet färdigt, utvändigt.

Veckans projekt

måndag 1 mars

Inhandlades på loppis i höstas och rymmer stereo & förstärkare, finporslin och lite pysselgrejor. Tanken var att det skulle hinnas med att renovera skåpet redan i höstas, med det gjorde det inte. Och nu är jag mer än nog trött på det mörka schabraket. Det ska nu bli vitt! Passerade Bahaus på väg hem från jobbet och köpte slippapper, grundfärg och ny halvblank lackfärg. Köpte även spjälor för staketgrinden ute, som får bli nästa veckas projekt. Tacka vet jag Beijer, där man får hjälp av rappa killar med bandsåg att såga itu till önskad längd. På Bauhaus får man sköta sig själv med en gammal hederlig handsåg. I isande kyla utan handskar.

En snabbvisit på Blomsterlandet blev det också. Årets sticklingar har kommit! Men idag blev det fröer, ytterligare ett miniväxthus och vermikulit. I fröväg blev det dubbel petunia, hänglobelia, nya sorter rosenskära och prydnadsgräs till påsken.

Svärfar kom och hjälpte Anders att få bilen till verkstaden, så nu ska den förhoppningsvis vara igång snart igen.

På kvällen övertalade jag Anders att hjälpa mig att bära ut skåpet på den skottade entréaltanen. Sedan roade jag grannarna genom att väsnas med slipmaskinen, klädd i snowjoggers och termovantar.

Skriv gärna en rad!


Snöstorm tidig morgon i Hallsta.


Inte höjdrädd.
Gubbe som skottar snö från tak i city.


Vardagslyx på köksbordet.


Kungsängslilja tjuvstartar våren inomhus, för att sedan få flytta ut i rabatten.
 
Besökare idag: Totalt antal besökare: