Hem | Elise | Saga | Mamma | Pappa | Djuren | Dagbok | Kommentera!

 


 
Familjens dagbok


Tillbaka


NOVEMBER 2009

Framtidsfunderingar Ons 18/11
Lektid Tor 12/11
Första snön Ons 4/11
Där satt den! Mån 2/11


Framtidsfunderingar

onsdag 18 november

Dagliga besök på arbetsformedlingen.se, men svårt att hitta jobb att söka. Kanske inte enbart för att arbetsmarknaden ser ut som den gör. Kanske vill en liten bit av mig tro att ödet vill ge mig en chans att fundera över om jag verkligen är på rätt väg. Är det det jag gör just nu som jag vill fortsätta med i trettio år till?

Klickade runt på Arbetsförmedlingens hemsida och hamnade på "Starta intressetestet". Svarade på 200 frågor som skulle ge tips om vilken yrkeskategori jag kunde passa inom och fick nedanstående resultat. Senare gjorde Anders samma test, och fick Vårda och behandla som toppresultat. Lustigt, han trivs att vårda kroppen och jag själen. Eller nåt i den stilen. Det måste väl innebära att vi är ett väldans bra team tillsammans =)

Var kommer grafisk formgivning in i det?

Ute är det svart och blött. Inne är det mycket vardag. Jag har slutat titta ladda ner SCI Miami-säsonger av den enkla anledningen att de resulterar i att jag stressad på väg hem i totalt mörker och med vindrutetorkarna vinande framför ögonen blir påmind om att vädret inte är lika på alla ställen på jorden. Och att vi valt att bo just på den mörkaste.

Tuss är stabil och mår prima. Insulinproduktionen är igång, och han får en spruta när det behövs, vilket brukar bli ungefär var 18-24 timma. Det innebär en stor lättnad, han kan vara hemma längre stunder och jag behöver inte följa klockan slaviskt. Dagtid går han ut själv på tomten och traskar runt i lövhögarna, under lagom uppsikt från fönstret.

Saga gjorde sitt första besök hos tandläkaren idag och har sett fram med orosblandad spänning mot det. Det var inte populärt att gapa för främmande människor, men hon fick till slut en grå groda i belöning och lyckan var gjord.

Elise har börjat läsa böcker. Igår läste hon nästan två sidor Mamma Mu för lillasyster! Hon hostar mycket fortfarande, och fick vara hos farmor idag så att både mamma & pappa kunde jobba. Det var högt uppskattat från alla inblandade parter. =)

Sara skulle ha fått sin tredje cellgiftsbehandling, men får vänta en vecka pga feber (som antagligen berodde på vaccinet). Men nu har cancermarkörerna försiktigt vänt, äntligen!

Kommentera?

 

Lektid

torsdag 12 november

Lite lagom förvirrad vaknade jag och upptäckte till min fasa att Anders tagit bilen till jobbet, trots att jag lovat åka till stallet med Saga på morgonen. Kaos, hästarna står inne i stallet och väntar på att vi ska komma och släppa ut dem.

Vad skulle man göra utan vänner? Marie med ett hjärta av guld ställde upp och kom över med bilen och väntade hemma med Elise som var sjuk. medan jag åkte ut en snabb sväng och släppte ut hästarna och mockade. Efteråt fick vi en trevlig fikastund.

Vid ett kom Alva över och lekte med Saga & Elise. Elise snörvlar och hostar, men höll gott tempo ändå. Alla tre lekte jättebra tillsammans =)


Tandlösa busungar  ♥


Älskad busunge ♥


Mamma-Sagali-bus

Kommentera?

Första snön

onsdag 4 november

Inte min dag idag. Inte min vecka, inte min månad och inte min årstid. Just nu har jag lite svårt att se det som är bra i livet, trots att jag har det framför ögonen.

Taket är fortfarande inte lagat, bilens startmotor behöver bytas, räkningar staplas på hög. Trots att vi snålar på allt räcker det inte till något. Jag har ett ständigt tomt bankkort, vilket innebär en massa vardagsproblem. Jag har 60 dagar kvar som anställd och inte ens ett jobb att söka efter det. Varken beröm eller goda referenser betalar mina räkningar, men ingen som kan göra något för att jag ska kunna vara kvar. Ingen a-kassa, inte en skymt av det där skyddsnätet som jag betalar mängder av pengar i skatt för. Är inte det minsta sugen på att dra igång firman på högfart igen och är livrädd att bli dålig av stressen det innebär igen.

Som som grädde på moset lever man i en totalt gudsförjäten årstid av totalt mörker.

I morse på väg till skolan frågade Elise om november var vinter. Ja, svarade jag. Bra, då kanske det snöar idag! sa Elise. Och vid lunchtid föll de första flingorna. Vid kvällspromenaden med Tuss hade Hallsta bäddats in under ett knappt fem centimeter tjockt täcke av snö. Snö, ett steg närmare våren.


Nibblegatan 23.50.

Kommentera?

Där satt den!

måndag 2 november

Så var det klart! Som hon har längtad, räknat dagar och kämpat. Varje dag utan tummen i munnen har gett ett nytt kryss på pappret. Och idag, efter sju dagar, var det äntligen dags att ta hål i örat. En belöning man får när man slutat med tummen =)

Och hon var så modig! Valde ut ett örhänge med en liten, röd sten på och satte sig i stolen. När hon sedan fick höra på "pistolen" hoppade hon till och såg rädd ut, men var fast besluten att göra det.

Och rätt var det var så satt den där, stenen i öronsnibben!

Nu får det gå ett par veckor innan hon tar i nästa öra, stora, stolta tjejen. ♥

Kommentera?


Stolt kärlek  ♥