Elise | Saga | Mamma | Pappa | Djuren | Dagbok | Album | Webben | Gästbok | Hem

 


Familjens dagbok


Tillbaka


OKTOBER

Sångäventyr på biblioteket Tisdag 31 oktober
Pricken Lördag 28 oktober
Monster, födelsedagar & föräldraråd
Onsdag 25 oktober
Kusinbesök Tisdag 24 oktober
Öppna förskolan
Måndag 23 oktober
Söta barn Söndag 22 oktober
Besök i Dalarna Lördag 21 oktober
Besök i Finspång Fredag 20 oktober
Att måla ett golv Torsdag 19 oktober
Framsteg!
Tisdag 17 oktober
Förkylningar & inredning mm
Tisdag 10 oktober


Sångäventyr på biblioteket

Tisdag 31 oktober 2006

Igår var Elise hos farmor som vanligt på måndagar. De dagarna är jätteroliga för Elise och så härliga för mamma. Det är skönt att bara få ta hand om Saga en heldag. Sen brukar Elise somna i bilen på vägen hem, färdigäten och nöjd. Man behöver såna dagar.
    Idag var Elise, Saga och jag på Sångäventyr på Hallstahammars bibliotek. Vi gick dit efterdagis, så tiden var inte den bästa, om man säger så. Elise var supertrött. Men satt med tummen i munnen och lyssnade. Sjöng med i vissa sånger, men det var ingen riktig fart på henne.

   


  
Sötnos.     Sångäventyr på biblioteket.
Kommentera!  |  Upp igen!
 
Pricken

Lördag 28 oktober 2006

Elise sov natten hos Momo & Bobo. Saga jätteförkyld, men mamma bättre igen.
    På förmiddagen gick mamma & Elise på teater på Surahammars Folkets Hus. Det var dockteater som visade Pricken. Fantastiskt roligt : ) Elise visste inte vad "teater" var innan, mamma förklarade och sen fick hon se. Sen ville hon gå på teater mera.
    Efter teatern hälsade vi på kusinerna. De har gjort om i köket och det var otroligt fint. Nu blir man sååå sugen på att riva ut vårat...

   


  
Mmm.. inte den bästa bilden man tagit... Efter teatern på Folkets Hus, i bakgrunden syns Prickens teaterkuliss. Sen är Elise springandes på väg genom Suras metropoliska centrumkärna. ;)
Kommentera!  |  Upp igen!
 
Monster, födelsedagar & föräldraråd

Onsdag 25 oktober 2006

På morgonen var vi maskeradpartajet på öppna förskolan. Igår var Elise, Saga och jag och handlade utklädningskläder. Hon fick välja helt själv vad hon ville vara - valde MONSTER! Så roligt, tycker mamma som är lite trött på allt rosa puttinuttigt och nappade direkt. På Överskottsbolaget hittade Elise en grön monstermask och en svart hatt med isytt häxhår. Spikat. Sen letade jag rätt på hennes halloweentröja med spöken på som vi köpte för ett eller två år sedan. Den passade fortfarande!
    På öppna förskolan ville hon iofs inte ha masken på sig. Men hade hatten lite grann i början och sen var hon söt som hon var i sin tuffa tröja och tighta pop-jeans. Det var fiskdamm och chokladbollar på fikat. Saga somnade vid mammas tutte och sov jättegott.
    Idag fyller Bobo år! Men vi firar honom imorgon, eftersom det var lite tight idag. Det passade honom bra också. : )    
    Så på eftermiddagen firade vi Michelle som fyllde 11 år. Hon hade jättefin (och sååå god!) Barbietårta som hennes mamma gjort. Elise och Saga lekte med Michelle, André och Jocke. Elise tycker att det är så spännande att vara hos Michelle, men vill helst att mamma och pappa inte ska vara där samtidigt. *söt*
    På vägen hem släpptes mamma av vid dagis för föräldrarådsmöte på dagis. Vi pratade fullkornsmat, ekologiska alternativ och diskuterade de stora barngrupperna. I november ska föräldrarådsrepresentanter från alla dagis bli inbjudna att träffa politikerna för att diskutera barngrupperna. Ska bli spännande.

   


  
Erhm.... Ibland går det undan. Som när det är fiskdamm på öppna förskolan. Då hinner mamma inte med att fotografera så bra...


        
TMichelle & Saga. Elise.


  
André, Saga, Elise & Michelle. Barbietårtan!

Kommentera!  |  Upp igen!
 
Kusinbesök

Tisdag 24 oktober 2006

Idag kom kusin Lucas på besök! Anders plockade upp honom vid lunch och sen var han kvar till kvällen. Han och Elise hade jätteroligt och pysslade och lekte ute i blöta höstträdgården. 
    Jag krattade lite och grämde mig över att vi inte kommit oss för att höstklippa gräset ännu... Det är ju jämt blött.
   


        
Två kusiner i lekstugan. Höstlöv.
Kommentera!  |  Upp igen!
 
Öppna förskolan

Måndag 23 oktober 2006

Det blir ofta besök på öppna förskolan nu. Det är jätteroligt, för alla inblandade. Elise får leka av sig lite i närheten av mamma, Saga får titta, leka och få en massa nya intryck och mamma får vara lite social.
     Idag gjorde Elise och Isolde fina masker att ha för ansiktet. Sen hjälpte de till att baka chokladbollar som det skulle bjudas på när öppna har utklädningspartaj på onsdag.
   


        
Maskerade flickor. Bagare bagare Bengtsson...
Kommentera!  |  Upp igen!
 
Söta barn

Söndag 22 oktober 2006

Vad gjorde man innan man hade barn? Var ödslade man alla sina kommentarer som "men guuud så söt!" och "nämen å så gulligt!"?
   


        
Saga i sin nya tripp-trapp-stol.
Har i ett obevakat ögonblick fått tag på hela kexpaketet - lyckan är fullkomlig!


  
Det är regn ute! I massor!
Lillasyster ska känna på storasysters blöta hår.Saga övar ståställning. *söt*   
Kommentera!  |  Upp igen!
 
Besök i Dalarna!

Lördag 21 oktober 2006

Idag sällskapade vi med Bobo till Dalarna. Där träffade vi Farmor Emma, Farfar Börje, Bengt och Alexander. 
    Bobo, Börje och Bengt hjälptes åt att lägga tak på den flyttade gamla 1700-talsladan. Vi andra var mest inne i stugan eftersom det var så tråkigt väder, men vi vågade oss ut en kort sväng också. Elise for runt som en virvelvind inne och tyckte att det var jätteroligt speciellt att träffa Emma och Alexander.
    Hela vägen hem sov barnen. Jag slapp mörkerkörningen och var tacksam för att Bobo körde, både dit och hem.
   


        
Syskonen i Dalarna.


   
Taket på.Kommentera!  |  Upp igen!
 
Besök i Finspång!

Fredag 20 oktober 2006

Mamma, Elise och Saga åkte på utflykt till Finspång för att hälsa på Monsa & Gun. Besöket blev lika uppskattat av alla parter och Elise busade med Monsa & Gun så att de antagligen aldrig har somnat bättre på kvällen! Hon provade Monsas motionscykel och lekte kurragömma. Sen umgicks Elise & Gun och Mamma fick tid att träffa Monsa i lugn och ro medan Saga sov. Vi blev bjudna på en massa god mat också.
    Vi åkte hemåt på kvällen. På vägen tittade förbi Kirsi med familj i deras nya hus. Så himla fint tvåvåningshus!
    Hela resan hem regnade det och var mörkt. Jag avskyr att köra i mörker.


        
Saga och Monsa busar.    Monsa och Elise pratar med varandra i "telefonen".


  
Gun och Elise leker. Elise provar Monsas motionscykel.Kommentera!  |  Upp igen!
 
Att måla ett golv

Torsdag 19 oktober 2006

Att måla ett golv är i normala fall ett enkelt uppdrag. 
     Idag satt Saga bredvid i sin gåstol och jag har inte riktigt vant mig vid att hon är så mobil i den. Rätt var det var hade hon böjt sig ur stolen och tippat ur hela den nyöppnade enlitersburken med vitfärg. Halparketten fylldes av ett vitt hav. Aldrig har jag förstått hur mycket nio deciliter vitfärg egentligen är, förrän jag försökte hinna med att torka upp, medan hon rullade i vitfärgen med gåstolens hjul och med sina små fötter. *söt*
     Ringde till Anders för att försäkra mig om att vi ska byta golvet i hallen. Det ska vi. :)


     
Vit sörja på parketten...


  
Sötnos.Kommentera!  |  Upp igen!
 
Framsteg!

Tisdag 17 oktober 2006

Idag skrev Elise sin första medvetna bokstav!! Två alldeles perfekta E:n!
Jag höll på med maten medan hon satt och pysslade med klistermärken och kritor, samtidigt som hon smååt på stela spagettin.
     Hon ropade och ville visa att hon lagt brutna spagettibitar som en trekant. Jätteduktig. Vi ritade efter bitarna. Sen ritade jag ett E, som i Elise, och Elise lade bitarna på det. Sen provade hon att rita likadant. Och det blev två jättefina E!
Funderar lite på vem som är stoltast, hon eller jag. :)
     Saga har precis börjat visa intresse för att ta små steg på egen hand (med handhållning). Så söt. Misstänker att sjunde tanden är på väg, hon gnager och dreglar mer än vanligt. Förkylningen hänger i sig och tidvis snörvlar hon väldigt mycket. Stackars.Språkgeni :)Kommentera!  |  Upp igen!
 
Förkylningar & inredning mm

Tisdag 10 oktober 2006

I fredags kom My förbi en sväng och lekte med Elise. De hade jätteskoj och lekte med Play Do-lera. : )
    När pappa kom hem åkte hela familjen och badade! Alltid lika uppskattat! Nu var Saga med med också, plaskade och var medveten om att hon var i vattnet. När vi skulle gå upp gick Elise med mamma. Vi passade på att prova bastun -  och äntligen vill Elise basta!! Hon satt längst ner på golvet på sin fina ny handduk och mamma högst upp på sin. Och så åt vi frukt. Och pappa och lillasyster fick vänta i bilden sen... Fast Saga sov.
    På söndagen åkte vi och hälsade på Fredrik & Kicki & Moa i Västerås. Blev bjudna på jättesmaskig lunch och sedan bar det iväg till lekparken med fikakorg. Fullt solsken och en underbar eftermiddag.
    Efteråt åkte vi till Momo & Bobo som kommit hem från två veckor i solen. Blev bjudna på mat (igen!) och träffade Moster och Kungen också.
    Denna vecka började med förkylning för alla tre tjejerna. Värst är det nog för mamma. Vi sover mest och försöker kurera oss.
    Annars består vecka mest av att vi satsar på att arbeta vidare med inredningen på nerevåningen. Arbetsrum, gästtoa och vardagsrum står på tur. *roligt*    
Elise & My sitter i leklådan i vardagsrummet!   Saga provar pottan.


    
Syskonen på badhuset.


    
Anders gudbarn Moa i lekparken.    Momo & Bobo har kommit hem.
 

  

Kommentera!  |  Upp igen!
 Besökare idag: Totalt antal besökare: