Elise | Saga | Mamma | Pappa | Djuren | Dagbok | Album | Webben | Gästbok | Hem

 


 
Familjens dagbok


Tillbaka


OKTOBER 2009

Girighet är en dödssynd Lör 24/10
Ljuspåsar Tor 22/10
Senaste pysslet & sjuk igen Tis 21/10
Ridtur & förvunnet svin Sön 18/10
Snabbvisit i Paradiset Lör 17/10
65-årig bröllopsdag! Ons 14/10
Pysseldag med barnen Mån 5/10
Hemmadag med hängiga barn Sön 4/10
Första frosten Lör 3/10
Regn hos mig Tor 1/10


Girighet är en dödssynd

lördag 24 oktober

Inte pigg ännu. Ingen ork, inget tålamod och ingen matlust. Anders jobbar sin andra helg av tre på raken och vi ska på två kalas den tid han är hemma. Roligt ska det iaf bli!

Igår kväll fick barnen välja mat. Vi bakade pizza, tände ljus, åt glass och somnade i soffan i väntan på pappa, som kom hem vid 23.

Moderaten Anders knape, ordförande i Sveriges Kommuner & Landsting (SKL), kom igår med det urbota korkade uttalandet att "Sjuksköterskorna måste vara beredda på att avstå sina löneökningar nästa år". Det handlar om att SKL vill bryta avtalet om sjuksköterskornas utlovade tvåprocentiga löneförhöjning som kom till efter den sex veckor långa strejken.

De politiker som hotar stoppa avtalet har däremot själva haft en bra utveckling på lönekontona. Ordförande Knape själv, han fick en förhöjning på 42% under förra året och drar skamlöst in över 1,2 miljoner per år. Förste och tredje vice ordföranden fick ett lönelyft på 87 respektive 6,6%

Var sjutton finns logiken i att  sänka skatterna samtidigt som redan tungt belastade och underbetalade sjuksköterskor får betala för att det "inte finns pengar" till vad deras omvårdnad egentligen borde kosta?

Vet moderaterna i SKL:s topp om att girighet är en dödssynd?

Har köpt lite dukar för småsummor på Tradera och nu har den första äntligen omvandlats till en kudde:

Kommentera?

Ljuspåsar

torsdag 22 oktober

Tack vare god försäljning på Tradera kunde jag äntligen hämta ut symaskinen från servicen idag! I nästan två veckor har den stått där, färdiglagad och bara väntat på mig, så gissa om den var efterlängtad. Nu är det slut på långa handsömmar och kvällen ägnades istället åt effektiv symaskinsömn. Barnen pysslade med piprensare och snören och var så nöjda =)

Passade på att skjutsa in Anders till jobbet idag, så att jag fick ta en sväng till Clas Ohlson för att köpa stryka-på-papprena som jag spanat ut på nätet. Blev en snabb runda till Tiimari och Furulunds också. Hemma råder ständig brist på virkad spets, så förråden behöver fyllas på.

Här är en liten del av kvällens skörd av pyssel, 3 ljuspåsar för att skingra höstmörkret. Sen ska större delen av dem ut på Tradera.

Njuter av att förkylningen gett med sig, För denna gång! Och Anders har fått vaccinet mot svininfluensan, så nu blir han nog ännu mer o-sjuk. :)

Kommentera?

Senaste pysslet & sjuk igen

tisdag 21 oktober

Så var man sjuk. Igen. Totalt komplett värdelöst. Extra tråkigt är det ju att vara sjuk de dagar jag jobbar anställd. Igår gick jag till jobbet trots feber och ond hals, men idag gick det inte.

Att vara sjuk är inte mig grej. Avskyr att vara sjuk. Att inte orka någonting, inte ens pyssla! Och nu när man är rädd för svininfluensan blir det ju inte direkt bättre. Anders är _aldrig_ sjuk. Vår teori är att jag är sjuk åt honom också, och att han håller sig så frisk för att han prioriterar att ta hand om sig själv (dvs sover väldigt bra).

Idag har Anders varit ledig. Jag har sovit hela dagen och Saga varit hemma. Elise kom hem efter förskoleklassen. Anders har börjat det gigantiska jobbet att tömma källaren. Han är så bra, min prins. Han ser varken spindlar eller sentimentala sparmåsten. ♥

Pysslandet har som sagt fått vila de senaste två dagarna. I övrigt gör jag en hel del hjärtan med kloka ord som jag säljer på Tradera. Har också börjat med tändsticksaskar! Och när lönen kommer ska jag (äntligen) hämta ut den lagade symaskinen.

Kommentera?

I Dalarna gjorde jag några fantastiska fynd i ladan! En så fantastisk fin paradhylla och en gammal pryllåda med tryck. Paradhyllan är från farfars barndomshem och han trodde att den var rån slutet av 1800-talet. Så ett framtidsprojekt är att renovera upp den, sy en paradhandduk till den och låta den ta en given plats i köket. Ett problem är dock hörnet, där en bit av "staketet" är av.


Så fiiin!!! Från farfars barndomshem.

Ridtur & försvunnet svin

söndag 18 oktober

Elise sov hos Momo i natt, och Momo följde med till skolan och var med fram till efter lunch. Elise har sett fram så mycket mot det och var så nöjd! Sen hämtade Momo Saga vid dagis och vi fick lite tid att umgås hemma. Pappa fixade pannkakor. :)

Sen eftermiddag åkte jag och Elise till stallet. Egentligen skulle Saga åka med, men hon ville hellre vara hemma och leka med sin batteridrivna bil!

Stallturerna med barnen betyder så mycket för mig. Att under ridturen få tid att ostört prata med barnen, en och en, om allt mellan himmel och jord. Att jobba tillsammans med mockning, borstning av häst, kratsa hovarna. Att bara ha tid att vara tillsammans, utanför hemma, med dem var för sig. Det är livskvalitet.

Ett tag efter att vi kommit hem upptäckte jag att Pricken inte fanns i sin bur där han ju borde vara, eftersom han inte heller satt hos varken Elise eller Saga. Plötsligt säger Saga: "Men han är under min säng ju!"

Och mycket riktigt, under Sagas utdragbara säng i hennes rum på övervåningen sitter en lite förvånad Prick. I en hög av bajs.

Men Saga var så ledsen. Medan Elise gråtande kramar sin återfunna Prick hade Saga krupit in under Elises säng och storgrät. Hon skämdes så, stackars lilla tjejen. Hon hade helt glömt att hon hade honom där. Så fick vi kramas, och förklara att det ju är pappas ansvar att hålla koll, när han är hemma med Saga. Inte Sagas fel. Och att det ju var jättebra att hon talade om direkt var han var!

Slutet gott, allting gott.

Kommentera?


Älskade busunge.


Lerigt.


Väntan i skogen.


Solsken.


Dimma.


Vackert.


Lunk.


Kvällgos.

Snabbvisit i Paradiset

lördag 17 oktober

Det blev ett snabbt beslut att åka upp till Dalarna fredag till lördag. Hade egentligen varken råd eller ork att åka iväg någonstans, men eftersom en resa skulle innebära att både få träffa syster med familj och farmor & farfar och farbor & kusin och min pappa, så togs beslutet att ta soppapengar från sparade slantar. Anders fick som vanligt vara hemma och vara diabeteskattvakt...

Underbart väder hela lördagen, härligt mycket frisk luft och massa mysigt släktsällskap.

Kommentera?


Höstkväll i Vintersvad.


Saga äter frukost och Emil ritar.


Alla fick hålla lillkusinen Oskar!!!


Lek i Ladu.


Emil & Saga gör havre&vattengröt åt fåglarna :)


Gungbräda!


Siljan i höstskrud.


Lek vid vattnet.


Farfar & farmor & Bobo har äntligen kommit!


Två lyckliga =) I denna famn har många barn vaggats tryggt.


Elise visar bokmärken.


Varmt i höstsolen på altanen.


Farmor har Elises mössa! =)


Kusinerna leker.

65-årig bröllopsdag!

onsdag 14 oktober

Farmor & farfar firar 65-årig bröllopsdag!! Tänk vad fantastiskt att få vara gifta så länge, att få så långt  liv tillsammans ♥

På vägen hem från jobbet åkte jag förbi med en röd ros åt dem var, och en kartong med chokladhjärtan.

Farmors annons i VLT till farfar ♥ :


Vlt 14/10 2009

Kommentera?

Pysseldag med barnen

måndag 5 oktober

Elise hostade hela natten. Lät som kruppattackerna hon fick som liten, och hon vaknade med jämna mellanrum och jämrade sig. Hon fick flytta upp till vår säng så att jag kunde ha koll på hennes andning, medan Anders fick sova i hennes säng så att han skulle orka jobba morgon.

Det blev en vaknatt fram till halvsex på morgonen. En dryg timma senare var bägge barnen på benen och ville ha frukost och sällskap.

Så fort centrum öppnade åkte vi till bokaffären och tygaffären för att fylla på pyssellådan. På tygaffären hittade vi massa söta tyger, band och spets, som vi köpte små bitar av varje. Expediten tyckte synd om Elise som var sjuk och drog fram sin stuvlåda och vi fick med oss en hel kasse med små och lite större bitar av udda tyger - helt gratis!

Ungarna sydde varsin kudde och jag pysslade vidare med tavlor, tyghjärtan och kuddfodral, samtidigt som jag hävde latte.

Efter en natts sömn för lite och en heldag med barnen går ögonen nu i kors.

Kommentera?


Tyghjärta, 20 cm. Har provat lägga ut ett på Tradera och ska se om det är någon idé att massproducera för extrainkomst. :)


Tavlor i tyg, med slipad träram.

Hemmadag med hängiga barn

söndag 4 oktober


Saga byter på tjejsvinen. Det är så mysigt att stå och plocka med spånet och
att få bära och gosa med svinen.   ♥


Fia med knuff Mamma & Saga mot pappa. Fiaspelet är från min Momo & Monsa, som vi spelade så ofta hos dem när vi var små! Att bli knuffad är en del av spelet "äh, det tar vi med en klackspark!" fick även vi barn lära oss :)  ♥
Vi kör likadant med Saga & Elise, att "spela snällt" med barn och låta dem enbart vinna tror jag är att göra dem en björntjänst.


Vi upptäckte plötsligt att Saga fullkomligt stordiggar Kalle Anka! Så hon
fick titta på några snuttar på Youtube. Hon vek sig av skratt :)


Ljuslykta köpt i somras. Tyvärr läckte stearinet från
blockljuset ut genom de stansade hålen i botten... Nu
har jag satt en lampsladd i den istället, så blir den lite
lättare att använda.


Gårdagkvällens målningsprojekt är klart =)


Kvällen pysselskörd: Två tyghjärtan och ett i hårdfilt


Fixat två nya kuddar: Ett trasigt fodral från Myrorna har lagats och fått ny stoppning från en gammal trasig kudde. Det vita örngottet har jag sytt till från ett gammalt.

Kommentera?

Första frosten

lördag 3 oktober

I natt kom en riktig omgång frost och tog de sista tappra blommorna. Kvällen innan tog jag in en bukett av rosenskäran som pryder bordet. De sista tomaterna mognar nu inomhus. Nästa år ska de få mer sol. Ute regnar regnar och regnar det. Och är mörkt. Idag tog jag ner hängmattan. Några perennfröer har jag tänkt hinna med att sätta i krukor i jorden, annars är trädgården klar för vintervila. Längtar redan så till våren...


Egenodlade tomater!

Igår kväll var Sara, Maria och jag på Bio och såg Stieg Larssons Flickan som lekte med elden. Den var väl så där. Jag minns boken som starkare än filmen. Men det var en trevlig kväll, mysigt att vara i väg och hitta på något tillsammans.

När jag kom hem hade Tuss kräkts och var låg i socker. Vi tog en långpromenad och han åt bra. Anders hade gett socker också, så natten blev lugn. Antagligen saknade han bara mamma :) men jag fick en knut i magen igen.

När Beijer öppnade imorse åkte jag och köpte de sista golvlisterna och dörr/fönsterfodrena. Det var Anders höstprojekt förra året att få klart de sista bitarna och nu har jag tröttnat. Vi hjälptes åt under dagen och på kvällen sitter nu alla bitar på plats, utom vid altandörren där det är lite mer plock först... En granne från två hus bort hade erbjudit Anders hjälp att få bort högen skrot från garageuppfarten, och efter några svängar är den helt tom igen. Jätteskönt, jag hade slutat tro att vi rimligen skulle få bort det innan vintern. Men med hjälp från svärföräldrar som lånade ut kärra och grannen som erbjöd bärhjälp och krok så löste det sig alltså. Trevligt med hjälpsamma människor! :)

Jag har vågat mig ner i källaren igen nu. Första gången sedan konfrontationen med en gigantisk spindel för två veckor sedan. Under tiden har Anders fått sköta tvättrulijansen och alla ärenden en trappa ner. Det märks att spindlarna söker vinterskydd nu, då vi inte haft några som helst inne under hela sommaren.
I potatisförrådet i källaren hittade jag hur som helst en gammal ful furuhylla som setat i källaren när vi flyttade in. Den är kvällens målarprojekt:

Kommentera?

Regn hos mig

torsdag 1 oktober

Elise cyklade för andra dagen tillsammans med kompisar till skolan. En konstig känsla att inte cykla med henne. Saga fortfarande febrig under natten och seg snuva, och min dag att vara hemma med henne även idag. Elises stukade fot börjar bli bra. Hon stödjer och går nästan helt utan att halta, men har ett stort blåmärke under fotknölen.

Efter lunch ringde Sara. Jag blev alldeles kall, hörde direkt på henne att det var något som inte var bra. Läkaren hade fått svaren från röntgen och hon hade blivit inkallad på akuttid på eftermiddagen. Ville gärna ha sällskap och det känns som en förmån att få förtroendet att följa med.

Vad säger man, hur muntrar man upp en vän som fått tillbaka cancer?

Medan barnen åt lunch grät jag för första gången på länge. Sedan i våras har jag hållit humöret stabilt, får inte lika djupa dalar. Men inte nu. Jag vill inte. Vill inte att hon ska behöva gå igenom samma sak en gång till. Vill inte att hon ska tappa håret igen. Vill ha min vanliga, friska och glada Sara, tills jag blir gammal. Det är så orättvist, när hon just hittat tillbaka till livet igen, att det ska slå till igen. Hon har haft sin del av elände, med råge.

På vägen in mot stan började det regna. Efter lasarettbesöket åkte jag själv ut till stallet för att mocka och få lite tid för mig själv.

Kommentera?


Saga har morgonmys med Prinsen.


Tuss har höstmys i solen.


Regn. Och regnbåge.