Elise | Saga | Mamma | Pappa | Djuren | Dagbok | Album | Webben | Gästbok | Hem

 


Familjens dagbok


Tillbaka


SEPTEMBER

Busborgen Lördag 30 september
Kalas & skogstur
Måndag 25 september
BOEL-test & treårskoll
Fredag 22 september
En ny dag
Måndag 18 september
Kalas, hästtur och röstplikt
Söndag 17 september
Ytterligare ett partitest...
Torsdag 14 september
Saga på öppna förskolan och mera val...
Onsdag 13 september
Valvånda?
Söndag 10 september
Sötnosar Lördag 9 september

Busborgen

Lördag 30 september 2006

I måndags var det föräldramöte på förskolan. Förra veckan hämtade jag samtidigt som en mamma som inte kunde svenska. Jag (med min stora mun) lovade så klart att översätta till engelska det viktigaste som sades på mötet, om hon ville komma. Det skulle inte vara någon tolk närvarande denna gång. Hon sade att hon ville komma och jag var jättenervös när jag gick dit, hur sjutton skulle detta gå? Men hon dök inte upp. Tråkigt, ändå, för det måste ju vara bra att försöka hänga med i vad som händer inom verksamheten där man har sina barn. Dessutom har hon en liten pojke som är ungefär i Sagas ålder. : )
    I lördags var vi på Busborgen med Fredrik & Kicki och Linn, Elias & Moa, och med Pejve och kusin Tova. Det var så klart mycket uppskattat! :)
    På kvällen hade vi Fredrik & Kicki med barn på middag. Jättetrevligt! Sen var barnen helt slut!     
På Busborgen.
 

  

Kommentera!  |  Upp igen!
 
Kalas & skogstur

Måndag 25 september 2006

I lördags var jag ut i skogen och sprang igen. En riktigt jobbig tur. Fast det är attans skönt. Nu har jag stadigt gått ner tre kilo. Ser det inte och det känns inte, tur att det finns en badrumsvåg. 
     På eftermiddagen kom Fredrik & Kicki med Moa över på fika och Michelle & Co var här. Elise stortrivdes!
     I söndags var vi på kalas igen. Idag var det J & M på granngården som fyllde 2 respektive 7 år. Hem och byta om efter gympan och sen på kalas. : ) Jätteskoj och mumsig tårta!
     Idag var vi ut i skogen, hela familjen. Vi bara promenerade runt och mös. Och Elise fick springa och busa av sig en smula. Mellan hennes skrik kunde man njuta av den totala tystnaden. Så skönt. Inte alls så där dov tystnad som det är på kattvinden när barnen sover. Sen åt vi sojakorv i bröd (som vi hade i termos, smidigt att slippa grilla...) och pappa och Elise byggde kottdjur och sen en hel ladugård och hagar åt dem. Så fint.


    
Kalasfin. Och barfota i höstskogen.


    
Sojakorv i skogen. Och busat så att korven hamna i backen!


    
Syskongos! Busglad!


    
Blöjbyte på sött knytte. Kottdjur och ladugård.

 

  

Kommentera!  |  Upp igen!
 
BOEL-test & treårskoll

Fredag 22 september 2006

I  tisdags var hela familjen till BVC. I väntrummet fick Saga provåka Elises favoritbil. Det tyckte hon också om, även om hon ännu är lite för liten för den. Sen gick jag och Saga in i ett rum och gjorde BOEL-test och Anders och Elise in i ett annat för treårskoll. BOEL-testet (Blicken Orienterar Efter Ljud) gick galant. Först bekantade sig sköterskan med Saga ordentligt, så att hon inte skulle vara så intressant att hon för det struntade i att titta på skallrorna. Se fick Saga en fin röd träpinne att titta och suga på. Sen häll sköterskan upp en hand på varsin sida om Sgas huvud. Rätt var det var pinglade hon till med en av de jättefina bjällrorna hon hade i varje hand. Saga gjorde precis som hon skulle och vred på huvudet för att titta på den hand som det lät i från. Hon fick förstås massor av beröm. Sen vägde och mätte vi.
    I rummet bredvid var Elise och pappa tillsammans med en annan sköterska som gjorde treårskoll på Elise. Störtfåning! Att kolla att Elise klarar av språket.. Hon rabblade allt (och mycket till) av det sköterskan ville. Men när hon blev tillsagd att lägga dockan på boken tvärvägrade hon. Det gick inte hur mycket sköterskan än försökte. Till slut sade pappa: "Elise, kan du lägga bilen på boken istället?". Jo, det gick ju bra. "För dockan sover ju!" sade Elise. *söt*
    Idag brände barnbidragsslantarna på kortet och jag och Saga åkte in till stan. Vi tog en lunch med mammorna från föräldragruppen och sen en shoppingtur. *mys*    
Lillasyster testar bil. Storasyster glänser på treårskollen.


    
Saga äter pasta och sojasås! Och det bästa av allt...

 

  

Kommentera!  |  Upp igen!
 
En ny dag

Måndag 18 september 2006

En ny dag och en ny regering. Återstår att se vad den ställer till med.
    Efter att ha promenerat med Elise till dagis tog Saga och jag en promenad och hälsade på A & E. Saga "lekte" med E.
    På vägen hem somnade hon utslagen i vagnen. Så söt.


    
Jättetrött. Och jätteglad. Alltid lika söt.
 

  

Kommentera!  |  Upp igen!
 
Kalas, hästtur och röstplikt

Söndag 17 september 2006

Förra lördagen var Elise på födelsedagskalas hos sin bästa kompis A från Dagis. Hon var jättespänd över att gå dit och det spratt i hela kroppen. Hon var så otroligt söt när hon gick dit, i sandalen, kjol och blus, med hårspänne i luggen och bärandes på A:s present. Hon sken som en sol. (Tyvärr lyckades jag med bravaden att radera detta kort ur kameran då jag trodde att det redan var överlagt till datorn fast det inte var det... *klant*) Kalaset var jätteroligt, med en massa kompisar, tårta och paketöppning. : )
    I lördags var mamma och Elise in till stan för att försöka rädda en duva som flugit in i Coop Konsum, de ringde kvällen innan och ville ha hjälp att ha ut den. Men när vi kom dit var den redan skjuten. Vi gick och shoppade lite på Bondens marknad, köpte en massa goda grönsaker och tog sedan en fika med Momo. På torget hittade vi en häst och en snäll bonde. Man fick åka med på hästens vagn om man sjöng eller vinkade åt förbipasserande. Elise och mamma åkte förstås med och Elise var jättenöjd!
    Idag var det dags för det myndiga delen av familjen att göra sin plikt att gå och rösta. Hela familjen promenerad bort till röstlokalen som var på samma ställe som Elise och mamma skulle gå på familjegymnastik på direkt efteråt. Pappa och Saga fick gå hem. Elise var överlycklig över tat gympan äntligen började igen efter sommaruppehållet. Nya gympakläder har hon ju också.
     Kvällens valvaka krävde en extra stor fruktsallad. Men det blev inte bättre resultat för det.


    
Elise på 3-årskalas hos A. Elise har åkt en tur med häst och vagn!


    
Lillasyster och storasyster sällskapar till vallokalen. (Elise hade 
cykelhjälmen på sig efter kortet togs...)

 

  

Kommentera!  |  Upp igen!
 
Ytterligare ett partitest...

Torsdag 14 september 2006

Två timmar framför TV4:s partiledardebatt. Lagom mosig. Men ytterligare ett partitest hittade jag (på tv4.se). Rätt liknande resultat. Lite mer (v) än (s) denna gång bara.
    Innerligt trött på Reinfeldt. Har absolut ingen lust att se honom som statsminister i fyra år framåt. Usch. : (
    Tänk om valresultatet kunde bli som mina staplar nedan istället. Så bra världen skulle bli då! : )
Resultat tv4.se.


  

Kommentera!  |  Upp igen!
 
Saga på öppna förskolan och mera val...

Onsdag 13 september 2006

Igår var Saga till öppna förskolan för första gången. Jätteroligt, tror jag att hon tyckte. Hon är ju - som sin mor - rätt social av sig och tycker om att träffa andra bäbisar. Hemma sitter hon inte gärna stilla så långa stunder men när vi var på öppna satt hon mest nöjt och tittade sig omkring. Efteråt tog vi en promenad och hon somnade utmattad i vagnen. *söting*
     På kvällen var jag ut i skogen och sprang igen. Det var en helt underbart sensommarkväll. Fuktig lukt från skogen och ljummen bris i ansiktet. Det här var första gången som jag orkade spurta på slutet! Så det kanske går lite framåt iallafall? I övrigt promenerar jag ungefär en timma per dag, minst. Och springer var tredje, om knäna orkar med.
     Åter till valet. När Indianerna skulle fatta ett beslut försökte de alltid se hur beslutet skulle påverka tre generationer framåt. Tankvärt. Det skulle vi lära av. Så många beslut som skulle bli annorlunda i Sveriges riksdag då.
När jag ser på Elise och Saga känns mitt val så mycket mera självklart än tidigare. Jag vill inte rösta kortsiktigt och egoistiskt, för att jag själv ska få mer pengar kvar på kontot eller för att det ska bli billigare att åka bil till stan. Det finns saker som är större än arbete och pengar. Allt beroende på vilka prioriteringar man väljer att göra. Jag betalar gärna en högre skatt för att alla ska få samma möjlighet till bra vård och omsorg. Man ska inte kunna köpa sig till en bätte vård för att man har möjlighet och vårdenheten ska inte ha möjligheten att välja att behandla lönsamma kunder. Jag betalar gärna hög bensinskatt eftersom dessa pengar ändå inte på långa vägar kan täcka upp för de miljömässiga skadorna som biltrafiken medför. Jag är så blåögd att jag tror att vissa människor kör mindre när det kostar mer, och att det snabbare kommer fram alternativ till bensinbilar då. Viktigare frågor i mitt liv är hur jag ska kunna fortsätta ge mina barn mer av min tid när mammadagarna tar slut. Att de får mat på dagis som odlats under schyssta förhållanden och inte har transporterats från andra delar av världen. Att de växer upp i ett samhälle där alla behandlas lika oavsett kön, hudfärg eller sexuell läggning, där de lär sig saker som att djur är levande individer med individuella behov och att korvar inte växer på träd. Strävan efter ett hållbart samhälle där människor har tid för varandra måste alltid gå före kortsiktig ekonomisk vinning. 
     Såg debatten på TV4 igår kväll (missade början). Göran Persson växte en bit till och jag blev än en gång imponerad av hans säkra och ideologiska debatterande. Han har fötterna på jorden trots allt, herr Persson. Och han vet hur han ska prata för att låta folklig. (Starkt bidragande till min imponering var klart att han sa till Jan Guillou att han 'helst hoppar över jakten', när denne erbjöd sig visa bra jakt- och svampmarker i Sörmland...) Före valrörelsen har jag inte direkt varit särskilt imponerad av honom alltid.. Maria gjorde också (som alltid) ett jättebra deltagande, hon växer för varje gång. Denna gång meddelade hon med möjligaste tydlighet att de inte kommer att stödja alliansen, om de skulle behöva bli tillfrågade. Nu finns ingen valvånda.
     Passar på att njuta av de sista dagarna med Persson som statsminister. Fasar starkt att det blir maktskifte på måndag. Då blir det adjöss till Djurskyddsmyndigheten, och minkarna blir kvar i sina burar. Moderaterna nytt arbetarparti? Årets skämt. Med Reinfeldt som statsminister blir Sverige hårdare, där den starke med stor plånbok klarar sig bättre än den med mindre resurser. 


  

Kommentera!  |  Upp igen!
 
Valvånda?

Söndag 10 september 2006

Hösten har kommit med stormsteg. Men det sägs att sommaren återvänder en snabbvisit i början av veckan. Gärna för mig. : ) 
    Igår klippte jag gräsmattan, äntligen. Det var alldeles för länge sedan sist. Det är vid sådana tillfällen som en handjagare känns som ett mindre bra val, oavsett hur många kubikkilometer av koldioxidutsläpp man undviker genom att välja bort motorgräsklipparen. Jag var genomsvettig efteråt och hoppade över löpning/promenad.
    Val om sju dagar. Ingen vånda här. Vi har roat oss med att göra diverse partitester, bland annat på svt.se och på expressen.se. Mitt resultat nedan. Det enda förvånande kan jag tycka är att expressentestet tyckte att jag var lika mycket sosse som miljöpartist  och mer sosse än vänsterpartist. Det trodde jag nog inte. Och sen känns det lite förvånande att jag lyckades skrapa ihop så många procent över huvudtaget på (m) och resten av högerblocket. Känns lite som ett misslyckande... *s*. Fast häromdagen läste jag faktiskt ett förslag från (kd) som jag tyckte om (döm om min förvåning). De föreslår att alla nyblivna föräldrar ska få en gratischeck till familjerådgivningen. På detta sätt hoppas de få ner de höga antalet isärflyttande föräldrar. Jättebra idé tycker jag, som fortsätter förvånas över hur lättvindigt folk skaffar barn. Det verkar idag vara ett mindre beslut att skaffa barn än att gifta sig. Borde vara tvärtom.


Räknar med att nedanstående staplar är liktydiga med det valresultat som presenteras på måndag morgon. : DResultat på svt.se
Resultat på expressen.se.


  

Kommentera!  |  Upp igen!
 
Sötnosar

Lördag 9 september 2006

Några foton från de senaste veckorna. Elises nya docka (present från Monsa) har anlänt och blivit mycket väl emottagen. Saga pratar på och sitter nu stadigt. I gåstolen hoppar hon framåt. Hon sover rätt mycket nu igen, och jag passar ofta på att sova med henne en sväng på dagarna, när Elise är på dagis. En jätterolig sysselsättning tycker hon annars är att duscha tillsammans med mamma! Hon sitter i plastbarnstolen från Ikea och plaskar i vattnet på uppsamlingsbordet framtill. Jätteskojsigt!


    
Lilla Olivia från Afrika har blivit hjärtligt emottagen av Mamma Elise.


    
Vår lilla cooling äter majs och potatis. Och har hittat klosslådan!
  

Kommentera!  |  Upp igen!
 Besökare idag: Totalt antal besökare: